Det var en händelserik torsdag i lokalfotbollen igår med en massa spännande matcher, vi börjar med 4A:

 

TORSDAG 15/6

4A:

Guldhedens IK – Mossens BK 0-1

Partille IF FK – Stenkullen GoIK 2-4

Lunden Överås BK – FK Kozara 1-4

 

Nykomlingen och jumbon Mossens BK tog äntligen en trepoängare när Guldhedens IK besegrades i gårdagens derby på Mossens IP. Axel Sandquist blev hjälte när han gjorde matchens enda mål i den 58:e matchminuten.

MBK:s assisterande Axel Bergström sa så här om vinsten:

”Det var verkligen en riktigt efterlängtad seger. Extra skoj med en derbyseger! Matchen i sig var väl ingen sprakande tillställning men vi hittade tillbaka till vårt patenterade försvarsspel vi hade förra året. Särskilt i backlinjen har vi många bra prestationer. I övrigt jobbar vi bra som ett lag och finner positionerna på ett fint sätt. Nu njuter vi av segerns sötma en stund innan vi tar sikte på nästa match som väntar redan på tisdag.”

Även Mossens matchhjälte Axel Sandquist kommenterade matchen och han sa så här:

”Det var en väldigt skön seger. Vi har så många skador i backlinjen så det var väldigt skönt att äntligen hålla nollan. Emil Svensson vår högerback är tillbaka och han visar direkt samma form som förra året. Bäst på plan. Fyra 01:or på plan från start. Annars var matchen jämn och kryss hade varit rättvist.”

Guldhedens tränare Magnus Karsvall hade följande att säga om förlusten:

”En fruktansvärt dålig fotbollsmatch där vi skämmer ut oss totalt. Man får anledning att fundera på vad man håller på med.”

Guldhedens matchrapport hittas HÄR.

Mossen tog alltså en livsviktig seger efter tio raka förluster! Senast vinsten kom mot just Guldheden i premiären. Vinsten gjorde att laget skickade ner Lunden Överås till jumboplatsen, om än på målskillnad. Precis över strecket hittas Guldhedens IK. I nästa omgång möts dessutom just Mossen och Lunden!

 

Stenkullen räckte inte till i förra omgången mot Jonsereds IF men tog revansch direkt då de kunde lämna Lexby med tre poäng i bagaget mot Partille IF FK. Partille tog dock ledningen via ett självmål innan Lucas Rodrigues Vasconcelos både kvitterade och gav Stenkullen ledningen. Iset Thomas Hajrizaj hann dock kvittera för hemmalaget innan paus. Den andra halvleken bjöd på inte mindre än nio gula kort, ett rött och två mål, båda för Stenkullen. Niklas Drott satte 3-2 på straff och Jesper Arkelsjö Svensson avslutade målskyttet när han gjorde 4-2 i sista matchminuten.

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om matchen:

”Vi räcker inte till just nu. I dag är det lite extra surt då vi i sista minuten har en boll så klart inne att det är löjligt, en skam är ett betyg domaren skall vara nöjd med. Förhoppningsvis hänger han in pipan i garderoben för all framtid. Tyvärr såg precis varenda person på Lexby att bollen var klart inne. 3-3 hade varit det korrekta resultatet idag. Men för övrigt är det alldeles för lätt att göra mål på oss, det håller inte.”

Stenkullens matchreferat hittas HÄR.

Stenkullen håller sig kvar i toppskiktet och är trea även om det är hela åtta poäng upp till ledande Kozara. Partille kommer längre och längre bort från toppen efter den fina starten och förlusten var lagets tredje på raken. PIFFK är sjua.

 

Toppen mot botten när serieledarna FK Kozara besegrade bottengänget Lunden Överås men det var jämnare än vad tabellen visar. Efter en mållös första halvlek på Överåsvallen så var det Lunden som tog ledningen tidigt i den andra halvleken genom Karl Svensson. Kozara fick in en kvittering på straff genom Kenan Galijatovic och 1-1 stod sig till matchens sista tio minuter. Lunden Överås ville ha frispark i en situation men istället kontrar Kozara och Kassim Coaney kan sätta dit 2-1. I efterspelet blir både Mattias Alfredsson och Adam Edgren utvisade för Lunden Överås och Kozara kan utöka till både 3-1 och 4-1.

Lundens Patrik Magier hade följande kommentar om matchen:

”Ja, vad skall man säga? Kozara har mycket boll i första men vi lyckas skapa 2-3 bra chanser men bollen ville inte in. Kozara har i sin tur ett skott i stolpen. Vi är ganska nöjda i halvlek , och vi kommer överens om att vi skall fortsätta ligga lågt och att sticka upp på kontringar. I den 48:e minuten kommer målet som ger oss energin vi behövde. Här har vi en period där vi har två bra chanser att göra 2-0 på. Kozara kommer dock in i matchen med mycket bollinnehav, men lyckas inte skapa något riktigt farligt. I den 60:e minuten får såklart Kozara en mycket tveksam straff. Vi fortsätter att kriga och det känns som att vi kommer att lösa detta, tills den 80:e minuten. Det som nu händer är något av det värsta jag har varit med om på en fotbollsplan. Vår ytter driver bollen på högerkanten och blir nersparkad, här tror nog alla på Överåsvallen att det blir ambulans för Alvhede då smällen hörs ända ner till Redbergsplatsen. Men domaren blåser inte! En Kozara-spelare slår istället bollen i djupled till en helt friställd Kassim och 1-2 är ett faktum. BEDRÖVLIGT agerande av domaren som blir matchvinnare åt Kozara. Här går luften ur och vi får två utvisningar, Kozara vinner till slut med 1-4 och det är inget snack om saken att Kozara är bättre lag, men det blev en riktigt käftsmäll speciellt när vi ligger där vi ligger i serien…”

Kozaras sportchef Savo Drobac hade följande att säga om segern:

”Vi möter ett Lunden som faktiskt inte är så dåliga som tabellen säger. Vi visste att Lunden skulle ligga lågt i sitt försvarsspel så för vår del var det viktigt att dra upp tempot själva och det tycker jag faktiskt att vi lyckades med väldigt bra. Vi anfaller på flera olika sätt och får Lunden att springa väldigt mycket utan boll. Ett tag i första halvlek så spela Lunden med en sex-backslinje. Jag brukar alltid bli väldigt stressad när det andra laget gör första målet men denna gång var jag faktiskt lugn. Efter vårt 2-1 mål så tappar några spelare i Lunden huvudet och drar på sig två onödiga utvisningar. Lite synd att de viker ner sig så eftersom de gör en väldigt stabil defensiv insats mot oss. Nu väntar en härlig match mot Jonsered som är i form så nu har vi något att se fram emot.”

Kozara i fortsatt serieledning, sju poäng före Jonsered som dock har en match mindre spelad. Tyngre självklart för Lunden Överås som nu har nio raka förluster och ligger sist i 4A. Ödesmatch i nästa omgång mot bottenkollegan Mossens BK.

 

/Rasta