70 minuter på Majvallen mellan topplagen GFF(1:a) och MIS(3:a, kortare så än stans längsta namn). Och det kändes rimligt att vila ögonen på den kampen. Och jag hade höga förväntningar. Men lite missnöjd får man erkänna att jag blev. Jag kom till matchen efter tjugo minuter skall sägas och då hade Jonas Tingberg gjort 1-0 för hemmalaget.

Det MIS jag minns tillbaka från femman  när vi mötte dem och som dem också gjort sig kända för de sista åren, de är ett fysiskt starkt lag som gärna väntar ut sina motståndare, är starka på fasta och är svåra att ge en match överlag. GFF är ju visserligen defensivt starka men har ju också gjort sig kända som ett passningsorienterat lag. De sista 25 på första stämde inget av ovanstående på något av lagen. GFF försökte mest skicka långt utan framgång och de hade sällan mer än 2-3 passningar i en följd, MIS däremot hade rätt mycket boll och spelade stundtals småtrevligt där de höll så pass mycket boll att GFF föll djupt på egen planhalva. Däremot skapade de inget som jag minns något särskilt, och på de fasta situationerna förmådde inte ”Monstret” och hans vänner skapa något direkt tryck som annars kunde förvänta sig. Lokalfotbollens mest meriterade tränare, Örjan Glans var uppe gång efter annan och ville förändra grejer i hemmalaget och till slut verkade det som en direkt order var att lägga bollar bakom MIS vänstersida och sagt och gjort, det gjorde man och då blev det farligt vid två tillfällen. Sista gången slet sig någon fri och skickade iväg ett skott som räddades till hörna. På den hörnan avgjordes matchen. 2-0 nick i mål av Erik Jakobsson som imponerade matchen igenom utöver målet.

I andra halvlek blev det ganska snabbt en scenförändring. GFF fick allt mer tid, MIS blev allt längre som lag och centralt var Schöndell/Nilsson överlägsna ”Monstret” och hans brorsa. De styrde allt och hittade en hel del roliga och fina kombinationer medan MIS med tidigare Fässbergsduon Ahlström/Nilsson inte förmådde skapa någonting. I andra halvlek varvade GFF upp överlag och det var klasskillnad rakt över, David Wilson Brandin och Teodor Nastevski skapade lägena att stänga matchen totalt men förmådde inte avgöra när MIS duktige keeper styrde undan en hel del. Med tio kvar kom Sevholts 3-0 och det var vackert, en kross från ena hörnflaggan möttes i andra delens ytterkant på straffområdet med en lobbvolley som rasande snyggt gick i mål.

GFF kunde gjort ytterligare något mål men var inte fullt fokuserade. Att detta var två topplag tycktes jag mig inte skönja, GFF klart bättre men behövde väl inte gå för fullt riktigt. MIS stod inte alls att känna igen på sättet jag trodde på förhand, visst fysiskt starka men hann inte riktigt med och förmådde inte skapa något större framåt. GFF:s backlinje bra. Schöndell trevlig i andra halvlek även om han tappade iväg nån boll ibland så löste han upp lite knutar. MEN GFF i trean? Ne då får de hända massor.

 

///Dalla