Det börjar närma sig sommaruppehåll och vissa lag har redan gått på semester. 4A har dock en hel del matcher kvar och nu i helgen avslutades den tolfte omgången:

 

FREDAG 16/6

Nol IK – Kode IF 3-1

Gårda BK – Floda BoIF 5-0

LÖRDAG 17/6

Jonsereds IF – SKIF Semberija 5-2

 

Nol IK har etablerat sig fint i 4A:s mittenskikt och i fredags blev det en fin derby-seger hemma mot Kode IF. Lagen gjorde varsitt mål i den första halvleken då Rahel Faraj först gav Nol ledningen innan Robin Bäckman kvitterade för gästerna. 2-1 kom tidigt i andra halvlek när Kajin Talat satte sin egen retur och Bojan Ilic fastställde slutresultatet 3-1 i 88:e.

Kodes kapten Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten:

”1-1 i halvlek och det var en bra känsla som infann sig. Vi förde matchen och det fanns flertalet bra sekvenser. Vi kom överens att fortsätta på inslagen väg i andra halvlek. Tråkigt nog så gör vi precis tvärtemot och faller ihop som en korthus när Nol lite oväntat gör 2-1 på en tillfällighet. Mycket behöver diskuteras och gå igenom under nästkommande vecka.”

Ale-kurien var på plats på matchen och deras rapportering hittas HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån (fotograf Allan Karlsson).

Både Nol och Kode har nu 17 inspelade poäng men Kode är före på målskillnad och är femma medan Nol är sexa.

 

Överåsvallen var det inget snack när Gårda BK körde över Floda BoIF med hela 5-0 efter 3-0 i halvtid. Marco Silva blev tremålsskytt för de vinröda.

Gårdas ena tränare, Fredrik Österholm, sa så här om segern:

”Det var faktiskt aldrig något snack idag, vi kontrollerar matchen i 90 minuter. Första halvlek är en utav de bättre i vår där Floda backar hem och försöker göra det svårt för oss men vi spelar med stort tålamod och ett bra bolltempo vilket ger resultat. Vi har många fina kombinationer som gör att vi skapar mängder med chanser där 3-0 i halvlek är i underkant. I andra halvlek tappar vi lite bolltempo och blir lite bekväma. Floda försöker men det blir aldrig riktigt farligt. Vi kan istället göra ytterligare två mål som visar vilken skillnad det var idag. En skön vinst idag men returen om lite mer än en vecka kommer bli en helt annan match då Floda får tillbaka spelare samtidigt som de är svårslagna hemma på sitt gräs.”

Flodas tränare Jonas Torefalk hade följande att säga om matchen:

”Givetvis mycket tungt, ett bottennapp på många sätt. Gårda är bra, om det råder inga tvivel. De är fyndiga och kvicka i sitt offensiva spel. Dessutom är de effektiva och får bra utdelning denna kväll. Vår egen insats lämnar en del övrigt att önska.”

Den här omgången var en kopiapremiäromgången men mötet mellan Floda och Gårda flyttades och lagen kommer att mötas igen innan sommarledigheten.

Gårdas matchrapport hittas HÄR.

Gårda är trea i tabellen med en match tillgodo på toppduon Kozara och Jonsered (som för övrigt möts i nästa omgång). Floda är nia.

 

Formstarka Jonsered fortsätter att jaga Kozara i toppen av 4A. Kozara slog Lunden Överås med 4-1 i torsdags och JIF svarade med att besegra Semberija med 5-2 i lördags.

Det var dock gästerna Semberija som tog ledningen genom Dzengis Samir Sali men JIF:s lagkapten Peter Nilsson gjorde själv tre raka mål och vände på matchen! Med kvarten kvar satte Robin Örtendahl en straff fram till 4-1 och Kevin Yamoah ökade på till 5-1 innan Semberija fick in en sen reducering (Gilbert Mensah).

JIF:s Martin Viggeborn sa så här om segern:

”En bra genomförd match utav Jonsered. Man märkte att Semberija hade scoutat oss ganska väl. Man körde sin gameplan första 25 minuterna. Vi kände oss aldrig riktigt stressade då vi förstod att de inte skulle orka hålla uppe det tempot. Semberija får göra 1-0 på en omställning efter vår hörna vilket är slarvigt. Efter detta så är det väl inget snack om saken. Vi känner oss grymt starka i år och känner att vi kommit igång bra. Ska bli väldigt skoj på Torsdag mot Kozara. Tror vi har en målskillnad på 22-7 senaste 5-6 matcherna.”

Semberijas tränare Marko Babic hade följande att säga om förlusten:

”För de som har inte kollade på matchen tror de när de ser resultatet att Jonsered var ett mycket bättre lag. Men för mig straffade Jonsered bara våra stora misstag i backlinjen och gjorde det som vi skulle gjort de 4-5 gångerna som våra anfallare hade en mot en med målvakten. Men när man är tvungen att ha spelare i truppen som tillsammans har fem träningar de senaste två månaderna då man måste man sätta minsta lilla chans man får. Vi missade enormt bra chanser mot ett sånt lag så slutresultatet är så som det är. Iallafall inget lag i serien ska jämföra sig med Jonsered, en sån föreningen ska vara minst i tvåan. Okej, deras spel ser inte så lovande ut, ingen idé och massor med bollar i luften. Med lite ändringar med såna spelare som de har ska de upp utan snack. Skulle vi bara haft två spelare som fattades så skulle vi aldrig förlorat. Men stort grattis till Jonsered och hoppas de lyckas att gå upp för denna föreningen har hamnat i helt fel divison. Vi har inte förlorat något igår, tvärtom har vi fått en bra läxa och med mer såna matcher för mina unga spelare som har aldrig upplevt sånt som vi har hade innan,under och efter matchen, och de kan bara bli bättre och lära sig för framtiden.”

Jonsered har nu åtta raka matcher utan förlust och fem raka segrar. Det ser alltså riktigt bra ut inför seriefinalen mot FK Kozara på torsdag. JIF är tvåa och har i nuläget fyra poäng upp till Kozara.

Semberija är sjua.

 

/Rasta