4B betade av hela omgång 12 under fredagen och lördagen och så här gick det:

 

FREDAG 16/6

Göteborgs FF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 3-0

IF Mölndal Fotboll – Kållered SK 0-2

Dalen/KFF – Öckerö IF 2-1

LÖRDAG 17/6

Mölnlycke IF – Eriksbergs IF 2-1

IFK Björkö – IF Väster 2-1

KF Velebit – Ytterby IS 2-1

 

I toppen av 4B slåss GFF och Kållered och båda lagen var igång i fredags, dock inte mot varandra. GFF tog en stabil hemmaseger mot Mölnlycke-Sjövalla med 3-0. 1-0 kom tidigt i den första halvleken (Jonas Tingberg) och 2-0 kom precis innan paus (Erik Jakobsson). Med tio kvar spikade Christoffer Hallberg Sevholt slutresultatet.

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Robert Kálmán, sa så här om förlusten:

”Årets upplaga av GFF är bättre än på många år. De spelar med låg risk och har ett par duktiga killar framåt. Tyvärr för vår del så får de ett tidigt mål och vi kommer inte upp i nivå. Kanske kunde det blivit spännande om vi satt någon av chanserna vi hade, men gör man inte det så blir det svårt. Vi gratulerar GFF och tar nya tag nästa vecka och studsar tillbaka mot Velebit.”

Dalla var och kikade på matchen och hans rapport hittar ni HÄR om ni missat den.

GFF leder serien med en poäng före Kållered. Mölnlycke-Sjövalla är fyra och hela tio poäng bakom GFF.

 

Kållered hade en lurig bortamatch mot IF Mölndal som inte alls fått det att stämma i år. Hemmalaget Mölndal fick en tuff inledning med en utvisning redan efter tio minuter och en stund senare gjorde KSK 1-0 genom Alexander Levinsson. Ledningen ökade till 2-0 en bit in i den andra halvleken genom Daniel Ohlsson och matchen slutade också 2-0.

KSK:s tränare Jamal El Moussaoui hade följande att säga om segern:

”Vi gör åter en stabil insats där vårt försvarsspel glänser som oftast. Mölndal har som väntat ett väldigt snabbt och rörligt anfallsspel och sätter vårt försvar på prov ett par gånger men vi reder upp de flesta anfall på ett bra sätt. Mölndal får en utvisad redan efter 10 minuter där en frilägesutvining var rätt så given. Detta blev såklart jobbigt för dem. I anfallsväg skapar vi väldigt mycket framåt men återigen är vi slarviga inne i boxen. Vi vinner matchen rättvist med 2-0 tillslut och är självklart nöjda med resultat men det krävs bättre skärpa framåt om vi ska stå som segrare mot GFF hemma. Nu laddar vi om för en underbar seriefinal på onsdag.”

KSK:s matchrapport hittas HÄR.

Kållered är alltså en poäng efter ledande GFF och har fortfarande inte förlorat i årets 4B. På onsdag möts lagen i en ren seriefinal. IF Mölndal är insyltade i bottenstriden och är i nuläget elva.

 

Även tabellens trea, Dalen/KFF, var i farten i fredags och de tog också en trepoängare när Öckerö IF besegrades med 2-1 hemma på Krokslättsvallen. Jim Olli nickade in 1-0 för Dalen efter en dryg kvart innan Victor Nystedt kvitterade precis i slutet av den första halvleken. ÖIF åkte sedan på ett rött i början av andra och Dalen avgjorde i mitten av halvleken genom Magnus Eliasson.

Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén sa så här om segern:

”Första halvlek är det Öckerö som för spelet och vi har svårt att få tag på dem och det blir mest kontringar för oss och det är så målet kommer till. Öckerö har mycket boll men svårt att skapa dom riktigt heta chanserna. De har några riktigt vassa skott utifrån som vår målvakt gör fina räddningar på. Vi får också några bra chanser på kontringar. Men målet vi släpper in i 44:e är så dåligt av oss att man är illamående när man går in i halvtid. Alla fel man kan göra i samma situation lyckas vi med. Kändes knappt som andra halvlek hade börjat innan deras målvakt blir utvisad och då blir vi istället laget som för matchen och har mycket boll. Målet kommer dock efter en hörna och sen känns det ganska lugnt tills det är cirka 5-10 minuter kvar och Öckerö börjar chansa och trycka långt men ingen målchans skapas och vi håller undan. Vi spelar emellanåt väldigt naivt när vi är en man mer men det gick bra idag ändå. Skönt att vinna mot Öckerö det känns som det var väldigt längesen och jag tycker att de vinröda är ett av de bättre lagen i serien.”

ÖIF:s tränare Andreas Larsson hade följande kommentar efter matchen:

”Vi gör en bra första halvlek där vi är det spelförande laget och har i mitt tycke ett riktigt bra passningspel långa stunder. Dalen är dock stabila bakåt och riktigt vassa i omställningarna där de fyller på ordentligt med folk. 1-1 i paus där vi haft mest av spelet men chansmässigt jämnt. Fem minuter in på andra får vi vår målvakt utvisad efter en tackling utanför straffområdet. Ingen målchansutvisning men efter lång diskussion med assisterande kommer domaren fram till att trots att det inte var avsiktligt så var den för våldsam. Inget fel i det beslutet. En man mindre resten av matchen gör att matchbilden blir omvänd, Dalen nickar in en hörna efter halva andra som blir segermålet. Vi har en kvittering inne men det döms bort för offside. Tung match för oss där vi trots en ok prestation får med oss en förlust, en avstängning på målvakten samt tre nya skador.”

Dalen/KFF:s tränare Lasse Andersson leverar som vanligt en fin matchrapport som hittas HÄR.

ÖIF:s referat hittas HÄR.

Dalen/KFF är alltså trea men har hela tio poäng upp till ettan GFF. Två poäng och två placeringar bakom Dalen hittas ÖIF.

 

Det spelade även tre matcher i lördags och där vann alla av hemmalagen med siffrorna 2-1!

Nykomlingen Mölnlycke IF tog en viktig seger mot Eriksbergs IF hemma på Mölnlycke IPMarcus Vogel inledde målskyttet när han gav MIF ledningen i matchminut 36 men EIF kvitterade strax efter genom Emil Pettersson. Segermålet kom strax efter att timmen var spelad och matchhjälte för MIF blev Anton Claesson.

Mölnlyckes kapten Markus Landén sa så här om segern:

”En match där man kan se att båda lagen är i behov av poäng och inte haft resultaten med sig det senaste. En riktig kampmatch där båda lagen är stabila i 90 minuter, men där Mölnlycke överlag är lite vassare. En Vogel i toppform och ett välförtjänt brunkarmål senare får vi äntligen inkassera tre underbara viktiga poäng!”

EIF:s Emil Berglind hade följande att säga om förlusten:

”Ännu en uddamålsförlust. En extrem värme där inget av lagen var speciellt bra. Surt att förlora på ett självmål. Bara knyta näven och nå revansch mot Dalen på tisdag. Matchens höjdpunkt var när Sudo frågade Anton i vårt lag om han hunnit smörja in sig med solkräm i halvlek.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

MIF är nu sjua men det är många lag som jagar bakom. EIF är tia en är bara tre pinnar bakom Mölnlycke.

 

IFK Björkö tog också en viktig seger och tog sig upp över strecket. Anders Gonzalez Cataldo gav Björkö ledningen hemma mot gästerna IF Väster redan efter fem minuter. Kvittering kom sent (i 77:e genom Niklas Pettersson) och följaktligen kom Björkös segermål ännu senare. Med bara två minuter kvar av ordinarie speltid satte Johan Forseström dit bollen.

Västers Nozad Kurdali sa så här om förlusten:

”Fantastiska förutsättningar för match. Tyvärr blir det en 2-1 förlust där vi äger mestadels utav matchen och pressar ner Björkö. Tyvärr lyckas vi inte skapa så farliga målchanser förrän med 20 minuter kvar. Vi kvitterar och pressar för seger, vilket gör att vi öppnar upp oss och Björkö gör 2-1 i 88:e minuten. Otroligt surt med tanke på att vi har ett skott i ribban minuten innan. Släppte in ett mål mot Velebit i 89:e senast och nu detta i 88:e. Där borde vi haft fyra poäng. Surt.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

Björkö upp på en niondeplats, en placering bakom just Väster.

 

Ytterby IS fortsätter sin kräftgång och inkasserade sin åttonde raka förlust när laget föll borta mot Velebit med 1-2. Det såg ut som YIS skulle få med sig en poäng när de kvitterade via ett självmål med kvarten kvar. Velebit fick dock sista ordet och Igor Utkovic avgjorde med fyra minuter kvar!

YIS är sista i tabellen. Velebit är nu sexa i det jämna mittenskiktet.