45 minuter totalt kan vi nog räkna in på kontot igår. Finpa var i ledning med 2-0 när jag kom till Apelsinplans fina matta. Då var det en kvart kvar av halvleken. Finpa saknade en del pjäser framåt och de märktes, som vanligt stabila defensivt men framåt skapade de egentligen ingenting den tiden jag såg. Ett inspel där Ricky(?) tog för lång tid på sig i straffområdet som jag kunde minnas.

KBK då? Anjan var på bänken, Norrhem är skadad och Wadman inte med och då har de inte speeden framåt som krävdes igår för att skapa lägen på Finpa, de lyfte ganska mycket långt men hotade aldrig bakom backlinjen där Kapella som vanligt städade rent. Klanderfritt.

Därefter blev en det en tur på annat och jag återvände med 20-25 minuter kvar. Matchen präglades av ganska lågt tempo och det var inget undantag i andra halvlek. Båda lagen lyfte mestadels långt från backlinjen och inget av lagen hade förmåga att spetsa till offensiven. Med tjugo kvar fick Lagårn ett fint frisparksläge och seriens hetaste mittback, Martin Vallin klev fram och knorrade oerhört vackert in 1-2, hans sjunde mål i år. Man trodde att matchen skulle ta fart men så blev det inte riktigt. KBK hade mer boll men fortsatte försöka lyfta långt och det gav inget tryck och Finpas omställningar höll inte tillräckligt klass att stänga matchen mer än ett par hörnor som inte bringade något större kaos.

Det sista som hände var att KBK lyfte in en frispark där de vann duellen och på den skarven fick drömläget att kvittera men nicken tog i insidan stolpen och de vinröda fick inte med sig några poäng medan Finpa kunde kassera in tre nya och fortsätta markera serieledningen.

 

///Dalla