Omgång 12 är färdigspelad i 5B och så här gick det:

 

FREDAG 16/6

Hällesåker IF – Donsö IS 4-3

LÖRDAG 17/6

Hovås Billdal IF – Balltorps FF 1-4

Kungsladugårds BK – Finlandia Pallo AIF 1-2

Masthuggets BK – Näsets SK 1-0

Styrsö BK – FC Linné 6-1

 

I bottenträsket tog Hällesåker en viktig seger som också betydde att Donsö IS tappade lite kontakt med toppen. 4-3 blev det till hemmalaget HIF i en svängig match. Det var Hällesåker som hade greppet genom hela matchen och Johan Gunnarsson gav laget ledningen redan i sjätte minuten med sitt nionde mål för säsongen. Donsö höll sig dock hela tiden kvar i matchen och kvitterade både till 1-1 (Erik Kristensson) och 2-2 (Johan Johnsson) innan Marcus Lönn gjorde sitt andra fram till 3-2 för HIF. DIS kom inte närmare utan HIF kunde som sagt vinna med 4-3 till slut.

Hällesåker klev upp till en tiondeplats och DIS är nu femma med sex poäng upp till Finlandia.

 

Balltorp fortsätter att plocka trepoängare och segern borta mot Hovås Billdal var lagets tredje på de fyra senaste. Det sista som hände i den första halvleken var att BFF:s Hussain Mahmoud Diwan satte 2-1 och två mål av Jetmir Kurti i den andra fastställde slutresultatet 4-1 till Balltorp. Tommy Olsen hade annars inlett målskyttet redan i den tredje minuten innan Hovås Olof Möller kvitterade tio minuter senare.

BFF:s spelande tränare Bawan Mohideen sa så här om segern:

”Vi gör återigen en fin prestation i stort sett 90 minuter vilket resulterar i en fin bortaseger. Nu har äntligen våra fina prestationer börjat ge resultat då vi är betydligt mer effektiva i offensiv box och mer distinkta i defensiv box. Kul att gå in i det tuffa bortamötet mot Pallo med två segrar i ryggen.”

BFF är nu sexa medan Hovås är näst sist i tabellen och förlusten var lagets fjärde raka.

 

Apelsinplan var det match i lördags mellan nykomlingen Kungsladugårds BK och gästande serieledarna Finalndia Pallo AIF. Finlandia fick två täta mål den första halvleken där Linus Forslund först gjorde 1-0 efter en kvart och Richard Olsson (hans åttonde för säsongen) satte 2-0 bara sex minuter senare. Det resultatet stod sig till mitten av den andra halvleken då KBK:s kapten Martin Vallin reducerade på en (enligt rapporter) mycket vacker frispark. KBK kom dock inte närmare och Finlandia kunde ta sin nionde seger för säsongen.

Ena halvan av Finlandias tränarduo, nämligen Kenneth Lindfors, sa så här om segern:

”En svår match då vi hade svårt för KBK i första matchen, dessutom så var vi tvungna att byta platser och sätta in flera nya spelare sett till matchen senast. Även om vi är nöjda och har fullt förtroende för alla spelarna i truppen så är det inte optimalt att behöva byta nästan en halv startelva men till vår stora glädje så överraskar vår trupp oss varje gång något sådant här händer. Vi spelar ut KBK mer eller mindre hela första halvleken. Skapar anfall efter anfall och släpper inte till något speciellt. Vi får utdelning ganska tidigt när Ricardo Cinqueira slår en perfekt serv på en hörna och när Linus Forslund går upp och nästan är i höjd med ribban nickar in bollen. Det här var Linus första mål i seniorspel! Spelet fortsätter på samma sätt och i slutet får vi utdelning igen när Richard Olsson tar bollen från motståndarnas mittback nästan vi mittlinjen och kommer fri mot målvakten och gör inget misstag. Många skulle nog säga att det var en soloprestation men jag skulle vilja säga att det var frukten av ett bra press och styrspel sen var det självklart att det var mycket kvar att göra för Richard för att lyckas att sätta den i mål. Vid hade ett par riktigt farliga lägen till och borde satt ett par till.

Vi pratade om i halvlek att fortsätta trumma på och inte börja försvara någon ledning. När den andra ska dra igång händer något jag aldrig sett på en fotbollsplan tidigare. Båda lagen står och väntar på domartrion när båda lagen spontant börjar applådera domarna när de kliver in på plan. Även om jag har mina misstankar varför båda lagens spelare valde att göra detta så låter jag det vara osagt, det var i alla fall svårt att hålla sig för skratt. I den andra så försöker KBK flytta upp sina positioner och vi blev mer och mer försiktiga i vårt spel. Det gjorde att matchbilden jämnades ut en hel del men det kändes ändå som att vi hade kontroll på händelserna, även om vi inte fick de etablerade anfall som i första utan hade istället en del fina omställningslägen. Det var först de sista 15 som KBK tog över lite mer då dels de började spela mer desperat och vi blev tvingade att göra några oplanerade byten. Med kvarten kvar så får de en frispark utanför straffområdet och deras back kliver fram och sätter bollen som en strut i krysset, otroligt snyggt! Det blev lite nerv i matchen och i den sista minuten får KBK två hörnor på raken varav den andra slutar med att de får ett avslut nära mål men skottet prickar stolpen och vi kom undan med blotta förskräckelsen där. Matchen slutar med en härlig vinst och vi önskar samtidigt hela KBK stort lycka till i resten av serien. De är ett härligt gäng och trevliga ledare!”

KBK:s kapten och frisparksmålskytt Martin Vallin hade följande att säga om förlusten:

”Trots förlusten gör vi en bra insats. Vi startar lite dåligt och Finlandia är tunga. De gör 1-0 på en hörna och efter ett individuellt misstag av mig gör de också 2-0. Men vi ger inte upp. Utan avslutar första halvlek rätt bra, utan att komma till några direkt jättelägen. I andra halvlek startar vi mycket bättre och trycker ned Finlandia, egentligen i hela andra halvlek. Men återigen utan att riktigt komma till några riktigt heta lägen. Finlandia försvarar sig bra. Men efter en frispark rätt i mål får vi vittring och sista 15 känns det som att vi kommer närmare och närmare. Det sista som händer i typ 7:e (?) övertidsminuten är att vi har en nick i stolpen och är väldigt nära att nå returen. Det ville sig helt enkelt inte för oss idag.”

Bloggens Dalla var på plats en stund och ni som inte läst hans rapport hittar den HÄR.

Finlandia leder 5B, tre poäng före FC Fiskebäck. Lagår’n är nu åtta.

 

Masthuggets BK har varit inblandade i en hel del jämna matcher på sistone och så blev det även i lördags. Hemmamatchen på Majvallen mot Näsets SK bjöd bara på ett mål och det var Huggets David Strömberg som stod för det i början av andra.

MBK:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om vinsten:

”En jämn match där vi är bättre första 20 men efter det kommer Näset in i matchen och är bättre sista 20 av halvleken. 0-0 efter första kändes rättvist. I andra gör vi 1-0 när Hannes glider igenom sina motståndare och sedan slår en fin pass till David som kommer fri och kan lägga bollen förbi deras målvakt. Vi har även två frilägen i andra som vi bränner var av ett är när vi kommer två mot målvakt helt ensamma, där måste det bli mål. Näset har också bra chanser att göra mål. Idag vann vi men matchen hade lika väl kunnat sluta oavgjort. Bäst i Masthugget var Alsteberg i målet och i Näset deras målvakt.”

NSK:s Anton Örth hade följande att säga om förlusten:

”Ja, tyvärr blev det ännu en förlust. Tycker spelet var ok, men återigen är vi lite för slarviga sista tredjedelen och får inte in bollen i mål/kommer till för få avslut. Vill även lyfta juniorerna som ställer upp än en gång och gör det bra! Nu är det en match kvar innan uppehåll. Vi möter Härryda och där vill vi ha revansch sen tar vi semester!”

Hugget är uppe på en sjua och Näset nia.

 

Jumbon FC Linné fick en tuff resa mot formstarka Styrsö BK och fick lämna idylliska Amneviksvallen med en setförlust som skrevs till 1-6. Linné var med hyfsat första halvtimmen och Sebastian Andersson hade kvitterat SBK:s tidiga ledningsmål (av Niklas Müller) även om Müller även satte 2-1 på frispark. I 25:e minuten blev dock Linné reducerade till tio man och innan paus hade SBK gjort både 3-1 (Markus Westerberg), 4-1 (Arvid Johannessen) och 5-1 (Mattias Janicijevic). Tack och bock för Linné och med kvarten kvar nickade även Tobias Ekman in 6-1.

Linné Marcus Comé sa så här om förlusten:

”Vi kom dit med ett lag ihopskrapat i sista sekund. Tror vi var 13 spelare och ingen av dem var målvakt så förutsättningarna var inte på topp. Dock bör nämnas att Styrsö kom med tolv spelare till match. Styrsö får ett tidigt mål men vi reducerar kort därefter. Inte långt efter det får Styrsö en frispark som placeras in i bortre. Kommer inte ihåg om det var innan eller efter 3-1 vi får vår mittback utvisad men efter det fallerar vi ordentligt. Inte mycket att säga svårt att vinna en match mot ett bättre lag med en man mindre.”

Styrsös assisterande tränare Patrick Johansson hade följande att säga om matchen:

”En tuff match på förhand som varje match. Märklig uppladdning då Linné initierat att de hade kort om folk och önskade flytta matchen vilket från vår sida inte fanns möjlighet till. Vi åkte ut till Styrsö med tron om att det skulle bli match men endast 40 minuter innan fick vi det riktigt svaret att Linné var på ingång. Där kunde vi äntligen ladda för match. När Linné kommer ut så har de 14 gubbar, vilket för mig är ett frågetecken då de önskade flytta pga kort om folk. Vår trupp igår var på 13. Inleder starkt med ett tidigt mål, Linné kvitterar snabbt därpå där vi inte är på tårna vilket straffar sig. Den var tung. Innan halvtid hinner vi göra 2-1, 3-1, 4-1 och 5-1. När 2-1 målet kom och Linné blev en man kort strax därpå så kändes det som att det här kommer bli en trevlig tillställning för oss. I andra rullar vi boll och går ner lite på sparlågor då vi har en svår match mot Fiskebäck på onsdag men hinner göra 6-1 innan matchen är slut. Kul idag att Mattis får göra sitt första mål i år, kommer han igång så kommer motståndet få det jobbigt. Nu ser vi fram emot Fiskebäck på onsdag, varmt välkomna!”

Styrsö har sett riktigt starka ut på sistone med derbyseger mot Donsö, bortasegrar mot Näset och Hovås, 1-1 mot serieledarna Finlandia och nu alltså 6-1Linné. Den fina formen gör att SBK är trea och seger i nästa match mot FC Fiskebäck skulle innebära att laget går upp som tvåa!

Fortsatt tungt självklart för Linné som är fast som jumbo med fyra poäng upp till närmaste laget framför (Hovås) och dessutom med en match mer spelad än lagen framför.

 

/Rasta