Tre matcher spelades i 6A i helgen med följande utgång:

 

FREDAG 16/6

Bergums IF -Partille IF SC 0-1

Götaholm BK – Lekstorps IF 1-2

LÖRDAG 17/6

Croatia Göteborg – Gamlestaden FF 1-2

 

Bottenlaget Partille IF SC skrällde ordentligt när de lämnade Bergumsvallen med tre poäng mot topplaget Bergums IF! Matchens enda mål gjordes på hörna när Partilles Jonathan Johansson höll sig framme i 65:e matchminuten.

BIF:s tränare Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”En match med stort bollinnehav från vår sida. Partille kämpar dock bra i sitt försvarsspel och lyckas göra ett mål på hörna i slutet av matchen. Tyvärr kan vi inte utnyttja det utan slarvar i sista tredjedelen med en del felbeslut och dålig skärpa. Vi skapar ändå en del chanser och borde vunnit matchen. Tur och otur jämnar ju ut sig och vi har haft en del flyt i tidigare matcher.” 

Partilles Martin Björkdahl sa så här om skrällsegern:

”Vi gör mål på en kanonhörna. Vårt enda avslut i princip. Bergum äger hela matchen men skapar inte så mycket. Vi gör det jäkligt bra med tanke på att vi precis fick ihop fullt lag.”

Riktigt viktig seger för Partille som skickade upp laget förbi Götaholm till en tiondeplats. Bergum fortfarande i serieledning men både tvåan Tollered och fyran Sveakurd har matcher tillgodo.

 

Två av de andra bottenlagen möttes på Gamlestadsvallen när Götaholm tog emot Lekstorp. Götaholm tog ledningen tidigt genom PJ Eriksson men LIF både kvitterade (Jens Mellingsäter) och satte segermålet (Patrik Tall) med tio minuter kvar. Riktigt tungt för Götaholm i en jämn match men desto viktigare för Lekstorp.

GBK är nu elva i tabellen och LIF är nu nia. Ödesmatch för Götaholm när de möter Partille på onsdag.

 

I lördags var det också match på G-vallen när det vankades derby mellan Croatia och Gamlestaden. Två lag som inte riktigt växlat upp ordentligt under våren. Joel Tesfai gav Croatia ledningen efter en dryg kvart och detta resultatet stod sig till sista kvarten i den andra halvleken. Då kunde GaFF både kvittera (Robin Forsberg) och sätta segermålet, matchhjälte Tobias Bui!

Croatias Karmo Semmo sa så här om matchen:

”Vi leder med 1-0 fram tills sista där vi tappar till 1-2. Konditionen och lite otur gör så att vi tappar så här varje match, vi och Gamlestaden hade några vassa chanser framför mål, bra krigat av Gamlestaden som aldrig gav upp matchen efter att vi tog ledningen med 1-0.”

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Stort stort manfall inför matchen så vi förstod att det skulle bli en tuff uppgift. Det var varmt och vi var som sagt få, men trots detta så känns vi piggare än Croatia hela matchen. Faktum är att vi spelmässigt gör en bra insats, men som vanligt så är vi lite ineffektiva. Vändningen sista kvarten var grym, men samtidigt logisk, då Croatia gick på knäna. En riktig laginsats från vår sida som jag tror kan ge oss en rejäl boost inför fortsättningen.”

Gamlestadens matchrapport hittas HÄR.

Lagen skuggar varandra i tabellen med GaFF som sexa och Croatia sjua.

 

/Rasta