Så här gick det i 6B och 6C i helgen:

 

LÖRDAG 17/6

6B:

Solängens BK – Fässbergs IF 0-0

6C:

Hönö IS – Sandarna BK 2-7

Vrångö IF – Solväders FC WO/FLYTTAD

SÖNDAG 18/6

Gunnared KIF – Brämaregårdens FC 3-3

 

Helgens enda 6B-match spelades i lördags mellan Solängens BK och Fässbergs IF. Derbyt slutade 0-0 och SBK:s Andreas Söderberg hade följande att säga till bloggen om matchen:

”Alltid kul att spela derby! Framförallt mot Fässberg, det har varit väldigt jämna möten båda gångerna. Dock tycker jag att vi var snäppet vassare sista tredjedelen än FIF, dock ville inte bollen in. Men vi gör en jäkla kämparinsats och får med oss en pinne in till sommaruppehållet! Så det känns viktigt! Stor eloge till våra 02:or som går från klarhet till klarhet! SBK har en ljus framtid!”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

SBK är sexa och FIF är fyra och båda lagen tar nu sommarledighet. 6B:s vårsäsong avslutas med matchen BK S:T JakobProletären FF på torsdag.

 

I 6C var det toppmatchHönö Arena när serieledarna Sandarna BK kom på besök och jagade sin tionde raka seger! Hemmalaget Hönö hade dock bara förlorat en av sina inledande åtta inledande matcher och vunnit resten.

Det var en jämn inledning där SBK tog ledningen när Jonas Nilsson nickade in 1-o. Hemmalagets Erik Sennerstam höll sig sen framme efter en hörna och tryckte in kvitteringen innan ännu ett inlägg och nick gjorde att Sandarna återtog ledningen. Målskytt denna gången Andrea Marco Caddeo. Det skulle visa sig att Sandarna var numret för stort för HIS och innan paus hade Kristoffer Malm satt 3-1 och den andra halvleken hade knappt börjat innan Caddeo gjorde 4-1. Till slut förkrossande 7-2 till Sandarna som verkligen satte ner foten, slog näven i bordet och spände musklerna.

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om segern:

”Tionde raka! Inför matchen förväntade vi oss en tuff match och första halvlek var jämn där vi har flest farliga chanser och gör två nästan likadana mål. Inlägg från vänsterkanten och fina avslut från först Jonas huvud och sen Andreas huvud. Hönö har däremellan hunnit kvittera på hörna. Några minuter innan paus kommer 3-1 från Kirre som gör sin första start för säsongen. Precis efter paus gör Andrea 4-1, bra prestation och fin boll av Emil. 5-1 skruvar Johan in på hörna. Andra hörnan han skruvar in i år, som mittback. Kan inte ha hänt många gånger tidigare. Hönö reducerar till 5-2 på straff men det känns rätt säkert där och då ändå. Martin gör 6-2 på volley, matchens prestation. Erik, vår målvakt står för en väldigt fin assist. Matchen segar sig fram de sista minuterna och vi gör också 7-2. Filip gör det och får några dobbar i pannan på köpet. Otroligt skön vinst som tillslut blir bekvämare än det kändes i första 25 av matchen då Hönö i perioder var bättre än oss. I slutändan skapar vi ändå väldigt mycket farliga chanser och vi är effektiva och har många spelare som kan göra det lilla extra. Perfekt avslutning på en underbar första halva av säsongen.”

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman hade följande att säga om förlusten:

”Toppmöte, otroligt mycket publik (153) och fantastiskt väder. Lägg till en utmärkt domare och go känsla inför matchen och så åker vi på en riktig käftsmäll. Första halvlek är jämn men de gör 1-0 och 2-1 på identiska mål efter passivt försvarsspel från vår sida där vi varken kommer bra in i press eller tar duellerna i luftrummet. De gör även 3-1 på ett friläge och Sandarna är äckligt skickliga på att ta tillvara på sina chanser. Andra halvlek inleds nästan omgående med att Sandarna gör 4-1 på en fin spelvändning och nytt friläge. Sedan spelas resten av halvleken av med stor favör till Sandarna som enkelt kommer förbi vår försvarslinje gång på gång. Tyvärr en väldigt otacksam uppgift för vår målvakt. Sandarna vinner klart rättvist, siffrorna kanske är något stora då de sätter så gott som varje chans men de är förutom Utsikten det klart bästa laget vi mött i år. Vi får bara bryta ihop och komma igen och försöka hitta rätt i vårt försvarsspel tills nästa match mot Argo på onsdag.”

SBK:s matchrapport hittas HÄR.

Sandarna har självklart greppet om serien och har lirat klart för våren. Tio matcher, tio vinster och imponerande 53-9 i målskillnad! Hönö är trea och avslutar vårsäsongen med match mot Argo på onsdag.

 

I lördags skulle också Solväders FC begett ut till Vrångö för match mot Vrångö IF. SFC hade problem att spela matchen men det verkar inte som lagen kunde hitta något nytt datum. Enligt de källor bloggen har fick VIF det lite kryptiska och humoristiska beskedet: ”vi kommer inte, men lämnar inte WO”. Vi får väl se om det blir en WO-seger till Vrångö eller om matchen spelas ett annat datum.

 

I söndags var det iallafall match mellan två lag på den undre halvan, nämligen Gunnared KIF och Brämaregårdens FC. Det blev en högdramatisk och svängig tillställning som slutade 3-3! BFC kunde gå till pausvila med en 1-0 ledning efter mål av Morteza Mohammadi. Armando Smedberg Dalence kvitterade med sitt åttonde mål för säsongen i början av andra innan Mohammad Vahid Rezah satte 2-1 till BFC bara minuter efter. Matchuret tickade iväg men med bara fyra minuter kvar gjorde Gunnared inte bara ett mål utan två! Adil Abdulkadir satte 2-2 och Irvin Urbina Perez tryckte in 3-2! Målskytten Irvin Urbina Perez lyckades dock få sitt andra gula kort bara minuten efter och fick lämna. I 91:a kunde sedan Mohammadi sätta sitt andra mål för dagen och matchen slutade 3-3!

Gunnareds Armando Smedberg Dalence sa så här om matchen:

”Väldigt jämn match. De tog ledning med 0-1 rätt så tidigt. 0-1 höll i sig rätt så långt men vi kämpade och till slut fick vi utdelning till 1-1. 1-2 kom efter en snabb frispark ifrån dem som vår målvakt inte hann med. Uppförsbacke igen men vi taggade igång och det gav resultat och vi gjorde två snabba mål. Rött kort för oss i slutet gjorde så att vi fick backa hem. Men i slutet så lyckades de kvittera. Väldigt jämn match. Kunde slutat hur som helst.”

Gunnared är tia och BFC är nia i tabellen. Brämaregården går nu på sommarlov medan Gunnared avslutar mot Vrångö.

 

/Rasta