Två matcher i 6D och så här gick det:

 

LÖRDAG 17/6

Hermansby IF – FTU 3-4

Hälsö BK – Bosna IF 7-0

 

Det blev en riktigt jämn match när topplaget FTU begav sig till Kärnavallen för att möta HermansbyAndreas Averby satte 1-0 för hemmalaget på straff i den 38:e minuten men FTU hann med tre mål innan paus! 1-1 satte Servat Yilmaz i 40:e, 2-1 kom i 42:a (Oguzhan Yilmaz) och 3-1 i 45:e (Seyit Kiyak)! HIF fick dock kontakt direkt i andra när Tony Tenvid reducerade direkt men Ali Bedir satte 4-2 till FTU nästan lika snabbt. Sista målet kom på straff (Jonas Svensson Landhage) och det var Hermansby som gjorde det men närmare än så kom de inte.

HIF:s Samuel ”Sonkan”Holgersson sa så här om matchen:

”Börjar bli lite tjatigt nu men ännu en match där vi har svårt att få ihop folk. Till denna match fick vi ringa in tre spelare som slutat med fotboll men kunde tänka sig att ställa upp. Vi kom med endast 13 spelare till matchen varav tre var skadade. Inget optimal uppladdning men vi som kom till matchen var riktigt taggade. Vi visste att vi skulle möta ett spelskickligt lag så vi bestämde oss gör att backa hem, hålla våra positioner och låta dem rulla boll. Matchen startade så som vi trodde att FTU ägde bollen större delen av tiden. Vi lyckades hålla positionerna bra och ha hyfsat bra koll på deras anfallsförsök. Efter ca 30 minuter gör vi 1-0 på straff. Tyvärr orkar vi inte hålla ledningen så länge utan FTU kvitterar strax efteråt. FTU gör sedan 2-1 efter ett inlägg där bollen tyvärr för våran del var utanför kortsidslinjen som domaren missade (inte lätt för honom att se det) sedan gör även de 3-1 innan halvleken är slut. Vi får en rejäl utskällning av våran målvakt i halvlek och efter det kommer vi ut riktigt taggade inför andra. Vi gör 3-2 och sliter på så gott vi kan. FTU äger mycket boll även i andra men vi lyckas hålla dem från att göra mål. 4-2 kommer tyvärr men vi lyckas bita oss kvar i matchen och gör 4-3. Tyvärr lyckas vi inte få in en kvittering. Stort plus till våran mittback Bjarne som spelar 90 minuter och är enormt bra, att han är 51 år kan man inte tro, riktigt imponerande. En rolig match att spela mot ett riktigt gott gäng. Tuff match med mycket närkamper men en riktigt go stämning på planen. Vi önskar FTU lycka till under hösten. Även denna match har vi en riktigt bra domare.”

FTU:s tränare Romeo Vidovic hade följande analys av matchen:

”Härlig sommardag i Kärna och riktig fotboll, på riktigt gräs skulle spelas igår. Vi fick se en underhållande match med 7 mål. Eftersom vi har haft det lite jobbigt att göra mål de senaste matcherna var målet att spela bra offensiv fotboll och sätta våra chanser. Visst spelade vi bra och skapade massor av målchanser men känslan är ändå att det borde blivit någon boll till i deras nät. Vårt försvarsspel glömmer vi idag. Vi orsakar två straffar och är ute och cyklar rejält emellanåt. Nu behöver vi sätta fokus på försvarsspelet nästa vecka och invänta nästa match maximalt förberedda. Nästa match är nämligen seriefinal och derby mot Warta.”

FTU är uppe i serieledning igen men har en match mer spelad än tvåan Warta, som de dessutom möter i nästa match! HIF är elva.

 

I helgens andra 6D-match var det allt annat än jämnt! Hemmalaget Hälsö BK krossade gästerna Bosna IF med hela 7-0Gustav Börjesson blev tremålsskytt för HBK och Emil Johansson satte två. Det stod bara 1-0 till slutet av första innan Hälsö satte två till innan paus och i andra rullade det bara på.

Bosna är fyra i tabellen men är bortspelade från toppstriden efter sin tredje raka förlust. För Hälsö var det istället tredje raka segern och på de matcherna har laget imponerande 17-0 i målskillnad! Den fina formen gör att laget är femma, bara en pinne bakom Bosna.

 

/Rasta