Två matcher spelades igår i lokalfotbollen:

 

MÅNDAG 19/6

5A:

FC Bosona – Älvängens IK 3-3

7A:

Lövet/Johannebergs IF – Kurdistan SF 4-5

 

I 5A kom gårdagens motståndare med lite olika känslor från förra omgången. Bosona föll med 3-4 borta mot Romelanda i en match där de tvingades ställa upp utan avbytare medan Älvängen krossade Hisingen FC med hela 9-1!

Gårdagens match var dock jämn och det var Bosona som inledde hetast när Sanel Osmanovic satte både 1-0 och 2-0. I början av den andra halvleken tog sig dock ÄIK tillbaka in i  matchen. 1-2 genom Markus Ahlbom och lite senare även 2-2 genom Niklas Ahlbom. Avslutningen på matchen skulle bli riktigt dramatiskt. Älvängen satte en straff fram till 3-2 (Albin Leyonlund) innan Haris Dedic brände en straff för Bosona och bara minuter senare blir både tvåmålsskytten Osmanovic och ÄIK:s Sajjad Hosseini utvisade! Trots detta är det Bosona som kvitterar i 90:e! (Kenan Korac målskytt).

Bosonas Benjamin Grozdanic sa så här om matchen:

”Vi är otroligt bra så länge vi orkar! Leder 2-0 men tappar allt i andra halvlek men tar oss tillbaka med nöd och näppe och kvitterar i 90:e!”

Bosona är fyra och ÄIK är sjua och båda lagen har en match kvar att spela innan ledigheten.

 

I 7A är det tätt matchande för Kurdistan SF. Laget spelade 3-3 mot Angered SK i söndags och slog Lövet/Johanneberg med 5-4 igår! Match två dagar i rad alltså.

Det var en svängig match mot Lövet där KSF ledde med både 2-0 och 4-2 men båda gångerna hämtade Lövet upp till ett oavgjort resultat. Det var dock Kurdistan som skulle få med sig att tre poängen från Mossens IP. Mohammed Abdelkader blev matchhjälte när han satte en frispark till 5-4 med fem minuter kvar! Matchen hade tre tvåmålsskyttar, Bamo Asad Ali för KSF och Olof Eklund och Rino Wiger för Lövet.

Just Wiger hade följande att säga om matchen:

”Återigen en oerhört tung förlust, med ett sent mål insläppt på en tveksam situation. Jag tycker vi stundtals spelar fin fotboll, men saknar lite skärpa i de avgörande situationerna, några viktiga och duktiga spelare saknas också som gör att vi får flytta runt lite på laget. Matchen är mycket kontring från Kurdistan och Lövet har svårt med deras snabbhet i anfallsledet, det skapas många chanser till båda lagen och det kunde lika gärna blivit 8-8. Frustrerande att återigen få en match med enorma mängder gnäll i varje situation både på motspelare och domaren utan konsekvenser och man kan ju börja fundera på vart linjen ska gå när man i en match får gult för att skrika frispark och i nästa kan skälla ut domaren utan reaktion. Det ska inte löna sig att gnälla, men det gör det tyvärr alldeles för ofta. Det är tråkigt att återigen nämna domare, men i år har detta varit ett genomgående problem som GFF bör åtgärda. Det tar bort mycket fotbollsglädje.

Vi gratulerar Kurdistan SF med en stark seger och ett par riktigt snygga mål och hoppas komma starkare tillbaka nästa match!”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

En riktigt tung period för Lövet som på sina sex senaste matcher har fem förluster och en oavgjord. ALLA förlusterna är dessutom med uddamålet! Kanske blir det en trea i sista matchen innan sommaren dock då Lövet tar emot jumbon Angered SK. Lövet är åtta och Kurdistan är femma. KSF har spelat klart för våren.

 

/Rasta