Jumbofinalen. Det slutade med bortaseger. Jag kom till Mossens IP i ett underbar solsken efter tjugo minuter och då hade Mossen gjort 1-0 genom Axel Sandqvist. Det är en stor gräsmatta. Såg väldigt inbjudande ut men jag upplevde inte att något lag behärskade underlaget riktigt. Det gick ofta för långsamt och det missades en hel del till synes enkla passningar. Främst i första halvlek. Det märktes rätt tydligt att de inte var seriens toppskikt som möttes, det var helt enkelt ingen vidare fotbollsmatch om man ser till kvalité och lyckade situationer.

Det hade väl gått 25 minuter när Erik Alvhede fick en boll i straffområdet där han vek in från sin vänsterkant och avslutade säkert med högern i målvaktens första hörn. 1-1 och det gav Lunden energin tillbaka. Mossen skapade sina lägen genom att trycka bollar bakom Lundens vänstersida och där kom de ofta till med inläggen och man skulle gjort 1-2 mål därifrån i första halvlek. Inspel där man lyckades skjuta utanför eller över när drömlägena dök upp. Lunden skapade på nån fast situation i övrigt låg Mossen väldigt bra, tätt defensivt med många spelare på rätt sida.

1-1 i paus och det hängde lite löst sådär. Det var svårt att veta riktigt vart det skulle ta vägen. Omgående i andra halvlek kom Axel Sandqvist runt och på högerkanten igen och spelade in bollen men avslutet var i drömläge återigen för svagt och bollen gick till inspark. Överlag kunde Mossen avgjort denna match om de varit effektiva första 55 minuterna. I 58:e fick Lunden straff. Från min vinkel i höjd med straffområdet så kändes den rätt given. Kalle Svensson rulla in 2-1 och där gick luften ur Mossen lite. Lunden tilläts spela en annan fotboll i andra halvlek och även om jag inte tycker de var så imponerande så var de bättre än Lunden. Mossen slutade i stort sett skapa lägen efter 1-2. Lunden blev allt fyndigare i sitt spel och när Mårten Widén(?) vackert spelade fram Magier till ett friläge där han rundade Mossens keeper och kunde göra 3-1 så var det en frukt av ett rätt kraftigt spelövertag. Precis efter målet hade Sandqvist efter lite stök i straffområdet helt öppet mål nästan men sköt på ett av få ben som var kvar framför honom. Det hade behövts för seger.

Eller poäng.

Lunden var bättre i andra halvlek. Men som sagt. Det var ingen bra fotbollsmatch om vi ser till lyckade aktioner, sen ville ju båda lagen vinna och jag älskar ju lokalfotboll när det är precis så här. Lunden har nu kontakt med lagen ovan strecket medan Mossen nu får svårt att lösa kontraktet.

I vanliga fall när man kollar på fyran och är van vid femman så brukar man bli imponerad av många spelare. Men med tanke det som sågs idag så är detta lag som kommer få kriga för sin existens om inget händer med spelartrupperna. Två spelare stack ut. Axel Sandqvist i hemmalaget, kaptenen var planens överlägset smartaste spelare och även om han inte kom till så ofta så visade han väldigt mycket fotbollskunskap. Och Erik Alvhede i Lunden. Briljerade stundtals. Magiska tvåfotare. Först vänsterytter och därefter högerback i andra halvlek. Målskytt.

 

///Dalla