Den sved. 3-2 med tre-fyra minuter kvar och stark en poäng blev noll. Styrsö borta är aldrig lätt. Och ett formtoppat Styrsö som nu är än svårare. De hade inför matchen mosat de flesta lagen hemma och detta med ett väldigt tydligt spel. Styrsö har haft en strålande kontinuitet under året och det har gett ö-laget chansen till serieseger i år.

Vi tog oss en trevlig promenad från Skäret denna gång till matchen och det kändes som en trevlig start på vår tid på ön. Vår ambition var att göra en bättre gräsmatch än senast vi spelade på gräs och så blev det verkligen. Vi inledde också piggt och hade första tio två riktigt fina hörnor som var nära och därefter hade Rob en frispark i stolpen. Små marginaler där. Men sen kom Styrsö igång allt mer, spelidén är tydlig. Slå långt bakom ytterbackarna och de bollarna är de grymma på. Dessutom riktigt bra på att löpa in i situationerna, Ekman är kanske inte den utpräglade målskytten men oj vad nyttig han är med sina löpningar in bakom backlinjen matchen igenom. Sen gjorde Ekman ju också 1-0 efter en omställning där Vincent slår in bollen i vårt straffområde och där vi inte får bort bollen och Ekman kan då från nära håll trycka in 1-0.

Lite surt då. Även om Styrsö tagit över matchen hade vi skapat lägen för ett mål. Men som sagt var. Styrsö är tunga och bra på det dem gör. I alla delar av en fotbollsmatch. Men vårt 1-1 kom omgående. Eller efter typ tre minuter. Eckerman slår en frispark direkt i mål, skön studs tillbaka in i matchen. Resten av halvlek, den sista kvarten är Styrsö lite bättre på det dem vill göra med sitt spel, vi försöker hålla oss låga och ställa om men lyckas inte hela tiden och då blir det farligt bakom oss hela tiden. Men 1-1 i paus får betecknas som ganska rättvist.

Andra halvlek inleds sådär. Janicijevic den yngrelöper ifrån vår backlinje efter att vi missat en duell på mittplan och 2-1 är ett faktum. Därefter. Typ från minut 55-69 ligger vi illa till. Är dåliga och skapar ingenting som tyder på att vi skall kunna få med oss poäng, Mackan räddar oss någon gång eller två och det känns deppigt. Men så i den 69:e matchminuten tar Laggan med sig bollen från halva plan och driver på rejält, utmanar och tar sig in i straffområdet och skjuter lågt in 2-2. Från ingenstans. Inte rättvist. Därefter lyfte vi oss och Styrsö tappar lite sitt övertag på oss, inget lag skapar väl den där riktiga chansen även om jag tycker vi skulle haft en straff. Men så med tre kvar förlorar vi två dueller på kanten och bollen spelas in till Janicijevic igen, han snurrar upp en av våra gubbar och skjuter sen mycket vackert i insidan stolpen, ganska nära krysset och bollen studsar sen via den andra stolpen i mål. Ett klassmål. Surt. Men vackert. Noll poäng denna gång.

Är Styrsö ett lag som kan vinna serien? Med två poäng till serieledning så får man säga ja. Med sex av de sista nio på hemmaplan där de sopar rent och inte möter några bra lag. Ja då får man säga ja. Möjligen att truppen är tunn vid avstängningar men annars då kommer Styrsö gå för seriesegern hela vägen och troligtvis klara av det. Spelschemat är ju tacksamt. Formen är toppad och marginalerna är med nu.

Vi? Njae. Förluster mot Finpa, Donsö och Styrsö borta. Så tappar man bort en serie. Vinner man inte mot de bästa lagen blir det tunt. Vi slickar såren och kommer igen efter sommaren hoppas jag. Tack också till den Styrsösupporter som skjutsade ner vår bag med grejer efter matchen till båten, den var tung att bära.

 

///Dalla