Efter en underbar vecka i Luca Modric’s hemstad (eller Dado Pršo’s hemstad för finsmakarna) så är jag tillbaka vid tangentbordet.

 

Lokalfotbollen går in i sitt slutskede innan sommaren och fler serier är redan avslutade. Fokus kommer nu att ligga på att sammanfatta vårsäsongerna i alla serierna och dessutom kommer det förhoppningsvis att dyka upp ett hundratal intervjuer med spelare, ledare och tränare framöver.

 

Vi kör dock en snabb-titt på veckans matcher hittills (dock utan kommentarer):

 

TISDAG 27/6

4A:

Floda BoIF – Gårda BK 1-4

4B:

IFK Björkö – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 1-0

6C:

Vrångö IF – FC Härlanda 0-8

Fröjdens FK – Hönö IS 0-4

6D:

IF Warta – FTU 1-3

7A:

Lövet/Johannebergs IF – Angered SK 6-2

ONSDAG 28/6

4A:

Mossens BK – Jonsereds IF 0-4

4B:

Kållered SK – Öckerö IF 2-0

5A:

FC Bosona – FC Komarken 4-3

5B:

Hällesåkers IF – Finlandia Pallo AIF 2-6

TORSDAG 29/6

4A: 

Lunden Överås BK – Kode IF 1-4

4B:

Göteborgs FF – KF Velebit 1-2

 

I 4A leder Gårda BK och Jonsereds IF jakten på ledande Kozara och båda lagen avslutade vårsäsongen med segrar.

Gårda BK vann sin uppskjutna premiär mot Floda med stabila 4-1 på bortaplan. GBK hade 3-0 redan efter 26 minuter efter mål av Marco Silva och Linus Skålberg Lindström (2). Floda fick in en reducering (Pierre Dahlén) innan paus med Erik Johnsson satte 4-1 i början av andra.

Följande är saxat från Gårdas Facebook-sida:

”Jawooohl! Gårda åker till Flodala och hämtar hem alla tre poäng. Det är de första 25 minuterna som bäddar för segern. Bollklubben spelar precis enligt matchplan. Våra grabbar agerar disciplinerat och är sylvassa i kontringar. Vi har 3-0 efter dryga 20 minuter och det är i underkant. Efter halvtimmen spelad arbetar sig Floda in i matchen. Gårda går ifrån matchplanen och tappar initiativet. 3-1 kommer helt rättvist. Resultatet står sig halvleken ut.

I den andra går Gårda in och stänger matchen. Nivån sjunker en aning och bägge lagen verkar mest vara sugna på sommaruppehåll. Innan domarn blåser av hinner laget från city göra 4-1.

Dagens guldstjärna
Mohammed Haji. Vår målvakt förtjänar guldstjärna idag. Motståndet är tungt och slår mycket långt. Där gör Mohammed ett fint arbete i luften. Super!

Dagens silverstjärna
Mathias Axelsson. Tillsammans med sin backlinje gör Axelsson en glimrande insats. Gänget där bak står emot när Floda matar tunga, svepande bollar mot det vinröda straffområdet.

Dagens kalkon
Gustav Gudran Forsström. Kanske är det dags att döpa om kalkonen, vi får se över det. Dagen kalkon hämtas från Flodas materialförråd. Gårda BK saknar tygtejp och den gode Gustav tar sitt ansvar och frågar dagens hemmalag om en rulle.
TRODDE VI! Gustav skiter i att fråga efter tejp. Istället ser han att motståndarnas förråd står vidöppet. Han tar beslutsamma steg in och tar sikte mot en av många tygtejprullar. I samma skede kommer Flodas materialare in i förrådet.

”Vad fan gör du här? Här ska du inte vara”

Gustav är snabbtänkt och förklarar att han grävde fram följande svar: ”åh fan, jag trodde detta var ert omklädningsrum. Tänkte fråga efter en rulle tejp bara”

Med den lilla ordväxlingen avslutar vi vårsäsongen. Gårda är just nu placerat som nummer två i tabellen. Vi säger stort tack till alla er som följer oss. Stort tack till klubbens stödmedlemmar. Stort tack till vårt kära kafé med Anders och Ann-Sofie i spetsen. Stort tack till Barbro Carlsson som inte missar en match. Stort tack till Rolf Ödesjö. Och slutligen ett stort tack till er sponsorer. Vi ses i höst!”

Gårda går nu på ledighet som trea i tabellen, en match tillgodo på tvåan Jonsered och sex poäng upp till ledande Kozara. Floda avslutar våren med ett derby mot Stenkullen på lördag.

 

Jonsereds IF hade inte heller några större bekymmer att besegra jumbon Mossens BK efter bland annat ett hattrick Robin Örtendahl. Örtendahl satte två i den första halvleken och Robin Lund satte trean i början av andra innan Örtendahl avslutade målskyttet när han gjorde 4-0 med kvarten kvar.

JIF föll ju i toppmötet med Kozara (1-2) i förra veckan och har fyra poäng upp till Kozara men med en match mer spelad. Båda lagen tar nu sommarlov, Mossen som jumbo och JIF som tvåa.

 

I kvällens 4A-match föll Lunden Överås för elfte gången denna säsongen när det blev 1-4 mot Kode IF hemma på Överåsvallen. Lunden får gå till sommarvila under nedflyttningsstrecket. Kode är också klara för våren och är fyra, dock hela tio poäng bakom Kozara i toppen.

 

I 4B tog IFK Björkö en viktig seger när de vann med 1-0 hemma mot Mölnlycke-SjövallaAnton Hjalmarsson blev matchhjälte i mitten av den andra halvleken.

Björkö tog ett viktigt kliv upp i tabellen och är åtta. Laget avslutar våren med en bortamatch mot KF Velebit på lördag.

För Mölnlycke-Sjövalla betydde förlusten att laget tappar ännu mer mot topplagen och laget går på sommarledighet som fyra men med hela 14 poäng upp till Kållered.

 

Både ettan Kållered och tvåan Göteborgs FF är färdigspelade och frågan är om inte KSK avslutade våren med ett guld-ryck? Igår blev det nämligen 2-0 hemma mot Öckerö IF och idag föll GFF hemma mot Velebit med 1-2Mikael Oscander och Albin Eriksson blev målskyttar för KSK.

Kållered har nu fem poäng ner till GFF och gick alltså obesegrade hela våren. Laget har dessutom mött GFF två gånger redan.

Velebit har spelat upp sig efter en svag start och är sexa, och spelar sin sista match på lördag mot Björkö. Öckerö, som är klara för våren, är en placering framför som femma.

 

I onsdags lyckades 5A-laget FC Bosona med det som inget annat lag lyckats med under hela våren. Nämligen att ta poäng mot serieettan FC Komarken. Bosona kunde vinna en svängig match på Gamlestadsvallen med 4-3.

Komarken skrev följande om matchen på sin Facebook-sida:

”FC Komarken förlorar idag sin första match för säsongen. FC Bosona tog en tidig 2-0 ledning. Komarken lyckades kvittera till 2-2. Det fanns bud på 3-2 för Komarken. FC Bosona låg dock bra i sina positioner och lyckades göra både 3-2 och 4-2. Med en man mer lyckades Komarken reducera till 4-3 men mer än så blev det inte. Vi gratulerar Bosona för en väl genomförd match.

FC Komarken tar nu välförtjänt semester som serieledare. Vi ses i augusti på Kongevi !

Forza FCK”

Komarken leder fortfarande 5A och svarade alltså för 11 segrar och bara en förlust under våren. FCK har i nuläget fyra poäng ner till tvåan United Africa.

Bosona är fyra i tabellen.

5A-våren avslutas på lördag med matchen Älvängen – United Africa.

 

Även 5B:s serieledare var i farten men där blev det ingen förlust utan Finlandia Pallo AIF kunde vinna komfortabelt borta mot Hällesåker med 6-2. Skytteligaledaren Viktor Keric hade en fin kväll och svarade för ett hattrick. HIF tog ledningen innan Finpa kom igång och innan paus stod det 5-1 till gästerna.

Finlandia har spelat klart för våren och går på ledighet som serieledare. Tvåan Styrsö spelar dock på lördag mot Härryda och inför matchen har SBK fem poäng upp till Finlandia. Vinst för Styrsö gör alltså att det bara skulle skilja två pinnar (med lika antal matcher) inför omstarten.

Hällesåker har det tuffare och är näst sist i tabellen.

 

I 6C blev det två bortasegrar för topplagen Hönö och Härlanda i tisdags.

FC Härlanda kunde lämna Vrångö med en 8-0 seger i bagaget och det här med tuffa ö-matcher verkar inte ha påverkat ”Fångarna”. Emil Johansson var målsugen och svarade för hälften av matchens målskörd.

Härlanda går på ledighet som tvåa med tre poäng upp till Sandarna, men då har laget två matcher mer spelade än SBK. Vrångö är åtta och avslutar våren på lördag hemma mot Gunnared KIF.

Hönö hade en på pappret lurig uppgift när fyran Fröjdens FK stod för motståndet på Heden. HIS Carl Wiklander var dock på målhumör och efter att ha satt den första halvlekens enda mål gjorde han två till i andra och Hönö kunde till slut vinna med 4-0. Wiklander leder 6C:s skytteliga på finfina 18 mål.

Fröjdens matchreferat hittas HÄR.

Hönö är trea i tabellen men på samma poäng som tvåan Härlanda. HIS har dock en match tillgodo. Fröjden är fyra men kommer nog få det svårt att hinna ifatt topptrion.

 

6D är inte färdig riktigt ännu och i tisdags var det en ren seriefinal mellan IF Warta och FTUSälöfjordsvallen. Inför matchen ledde FTU 6D en poäng före Warta. Efter matchen skulle det dock vara fyra då FTU var starkare och kunde vinna med 3-1. Warta tog dock ledningen redan i nionde minuten genom Alexander Domingues Ivarsson på straff. Kvitteringen (genom Ali Bedir) genom dröjde inte så länge och det var 1-1 i paus. 1-1 stod sig sedan nästan hela den andra halvleken men med bara tre minuter kvar satte Saim Duman 2-1 till FTU och av bara farten drog Serhat Yilmaz in en underbart vacker frispark på övertid!

Warta har spelat klart för våren och går alltså på ledighet som tvåa. FTU avslutar på lördag hemma mot jumbon Björkåsen.

 

Lövet/Johanneberg har haft en riktigt tung period i 7A med bara en poäng på sex matcher och fem uddamålsförluster! Det blev dock en rolig avslutning på våren när jumbon Angered SK besegrades med 6-2! Jakob Högberg blev tvåmålsskytt för Lövet.

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Matchen var den sista i 7A innan sommaren och Lövet återfinns som sexa och ASK är sist.

 

/Rasta