Då var det dags att börja sammanfatta vårsäsongen och vi börjar med 7A!

 

Division 7-serierna är alltid lurig att tippa med kombinationen av nystartade lag och lag där bloggen tyvärr har dålig insikt. Efter en tillbakablick på tippningen av 7A inför säsongen så stämmer det ändå hyfsat iallafall i toppen. Av topp-fem lagen i tabellen efter våren prickade bloggen in fyra (dock inte på rätt plats). Bloggen trodde dock på Gambianska som ett topplag men de har ju tyvärr lagt ner. Tippningen hittas för övrigt HÄR för den som är intresserad.

Så här ser det iallafall ut inför sommaruppehållet:

TOPPSTRIDEN:

1. Fotö GoIF 27 poäng

2. Nödinge SK 27 poäng

3. Västkurd BK 26 poäng

4. Surte IS FK 24 poäng

Fotö har helt klart överraskat positivt och är ett par placeringar högre än bloggen trodde. Nio segrar på tio matcher (enda förlusten kom mot Surte) imponerar självklart och laget har dessutom en match tillgodo på de andra topplagen. Laget har blandat  storsegrar (bland annat 6-2 på Nödinge!) med jämnare matcher där man dock haft marginalerna med sig. Segermålen mot både Västkurd (i premiären) och Kurdistan kom i matchminut 90! Mikael Beckius är bäste målskytt för ö-laget med nio fullträffar. Bakom Fotö jagar bland annat Nödinge som öppnade säsongen bländade med sex raka segrar och var med i toppen direkt. Fotö satte alltså stopp för den sviten och det blev även förlust med hela 3-7 mot toppkonkurrenten Västkurd i sista matchen. Just nystartade Västkurd är trea inför omstarten och att det skulle vara med i toppen var väl ingen överraskning. Det speciella med division 7 är ju att alla nya lag måste börja där och varje år är det ofta några nya lag som är alldeles för bra. VBK har dock inte gått riktigt så bra som många kanske trodde och med tanke på den truppen laget har. Inledningen var nämligen lite knackig med 1-2 i premiären mot Fotö och 0-0 mot Elisedal några omgångar senare. När det har funkat har det dock funkat riktigt bra och laget har bland annat vunnit med 10-0, 10-1 och 13-0 och laget har både gjort flest mål och släppt in minst. Våren avslutades också med en fin markering mot toppkollegan Nödinge (7-3). Både Nödinge och VBK har inte oväntat med spelare i toppen av skytteligan också. Hanef Ahmed (NSK) har gjort 15 mål och VBK:s Robin Petersson står på 14.

När det gäller skytteligan är det dock en Surte-spelare som dominerat den. Rade Radovic har gjort imponerande 23 mål11 matcher och snittar alltså mer än två mål per match. Självklart har Radovic’s målproduktion hjälpt Surte att haka på toppstriden. Laget fick ju lämna 6A lite snöpligt förra säsongen efter en WO i sista matchen där laget inte var medvetet om att det betydde nedflyttning. Vårsäsongen har dock varit stabil även om den började med en plump (1-6 mot Västkurd) och laget föll även mot Lövet/Johanneberg med 2-3. Våren avslutades dock med fyra raka segrar och bland annat 3-0 mot serieledarna Fotö (lagets enda förlust).

7A:s seriesegrare kommer självklart att återfinnas bland dessa fyra lag och de är i en klass för sig. Med tanke på hur uppflyttningen sker så lär nog alla fyra återfinnas i division 6 nästa säsong. Riktigt kul med en jämn toppstrid där topplagen slår varandra till höger och vänster. Hösten inleds dessutom med mötet mellan fyran Surte och trean Västkurd!

INGENMANSLAND:

5. Kurdistan SF 20 poäng

Nystartade Kurdistan SF har gjort det bra och om inte minnet sviker så känns några av spelarna igen från gamla Kurdistan IF som spelade i 6A 2012 (men tyvärr drog sig ur). Efter en tuff start där laget mötte flera av de kommande topplagen kom KSF igång och gick obesegrade i sina sju sista matcher och spelade bland annat 2-2 mot topplaget Västkurd. Det var dock ofta riktigt jämna matcher och det blev uddamålssegrar mot både Eritreanska (3-2) och Lövet (5-4) och även 3-3 mot jumbon Angered SK. Känslan är att KSF riskerar att hamna i ett ingenmansland då de inte lär rå på topp-kvartetten men inte heller tappa de sju poängen de har till godo på lagen bakom. Historiskt har ju dock en femteplats ibland räckt för avancemang. Bamo Asad Ali är lagets bäste målskytt med sina tio mål.

MITTENSKIKTET:

6. Lövet/Johannebergs IF 13 poäng

7. Gothenburg Celtic FC 13 poäng

8. Eritreanska IF Göteborg 12 poäng

9. Elisedals IS 12 poäng

Lagen här kommer med största sannolikhet att sluta på ungefär dessa placeringar när serien ska sammanfattas i november. Gamla fina Lövet/Johanneberg började säsongen piggt med tre segrar på sina fyra första matcher där laget bland annat slog Surte med 3-2 men hade sedan en dyster svit på sju matcher där det bara blev en pinne! Fem av förlusterna under den sviten var med uddamålet men laget fick iallafall avsluta med en 6-2 seger mot jumbon Angered SK. Lövets egna vår-summering hittas för övrigt HÄR för den som är intresserad. För 27:e året i rad är Henrik Larsson klubbens bäste målskytt med sina sex mål. Gothenburg Celtic har sett till bloggens förväntningar gjort det riktigt bra. Laget har nämligen redan tagit en poäng mer än under hela 2016! Celtic har dessutom spelat tämligen jämnt med topplagen och inte åkt på några riktig storförluster och 0-4 mot Kurdistan är den största. Segrarna har dock också varit med små marginaler och Khalid Elouardi är bästa målskytt på blygsamma tre mål.

Nystartade Eritreanska har också hamnat i mittenträsket och fick en tuff start med tre raka förluster i målrika matcher mot topp-lagen Nödinge, Surte och Fotö. Laget har väl blandad en hel del under våren men var med bra målmässigt mot Västkurd (förlust 2-3) och avslutade med 10-1 mot Angered SK och 3-2 mot LövetHaben Gebrengus är bäst i laget med sina elva mål.

Elisedals IS är ett av de här lagen som harvar på och gör något gästspel i sexan då och då och bloggen minns åren i 6AEIS hade tio halvgalna britter och Martin ”Kobran” Delmoro på topp. Just EIS känns väldigt mycket lokalfotboll. Rent fotbollsmässigt så är EIS dock ett mittenlag i sjuan. Laget har dock ofta sålt sig ganska dyrt och 0-6 mot Surte är egentligen den enda matchen då det runnit iväg. 0-0 tidigt på säsongen mot Västkurd är helt klart en fjäder i hatten då VBK är målgladast i hela 7A.  Målskyttet har varit ett problem för EIS och 15 mål är sämst i serien. Henrik Andersson är bäst med sina fem strutar.

BOTTENTRÄSKET:

10. Rödbo IF 7 poäng

11. Andalus IF 5 poäng

12. Angered SK 5 poäng

Det kan låta konstigt men Rödbo IF är nog trots allt ganska nöjda med sin tiondeplats med tanke på att laget hamnade sist i 7A förra säsongen på elva poäng. Det har dock självklart varit en tuff vårsäsong med några riktiga storförluster (0-13 mot Västkurd och 1-10 mot Fotö) och som det ofta är i de här regionerna så har det varit svårt att få ihop folk. Att lagets eldsjäl och tränare Lars-Ivan Claesson spelat ett par matcher säger en del då han är pensionär. Dock ändå positiva tendenser här och där. Seger med 6-2 mot jumbon Angered SK, 1-0 mot Lövet och bara 0-2 mot topplaget Nödinge och laget var även iblandat i en galen 6-6 match mot Andalus! Markus Hasselblom är lagets bästa målskytt med sex mål.

Andalus IF slutade sexa förra säsongen och bloggen trodde på liknande placering i år men AIF får tyvärr ses som en stor besvikelse. Bloggen har tyvärr för dålig insyn för ge några förklaring på den usla våren. Som de andra bottenlagen har defensiven inte hållit men offensiven har dock varit bättre med duktige Bijan Ghaderi som bäste målskytt med sina åtta mål. Dock hjälper det ju inte att till exempel göra fyra målSurte när man ändå släpper in sju. Dock en positiv avslutning efter åtta inledande förluster. Seger mot mot Eritreanska (3-1) och poäng både mot Rödbo (6-6) och i sista matchen mot Elisedal (1-1). Mot Rödbo svarade AIF för en osannolik upphämtning då laget gick från 2-6 till 6-6 under matchen sista åtta minuter, dessutom med en man mindre!

Nystartade Angered SK har väl inte haft något jätterolig första halva i 7A. Laget är sist och har släppt in flest mål (58) och gjort näst minst (16). Den enda segern kom mot Andalus (3-2) i den andra omgången. Laget föll dock bara med 1-2 mot serieledarna Fotö men har å andra sidan bland annat 0-9, 1-10 och 0-10 på kontot. Abdala Hassan är bäste målskytt med sina sju mål.

 

En ganska väntad tabell efter våren där Fotö sticker ut som en positiv överraskning och Andalus som en negativ och som vanligt tråkigt när lag drar sig ur (i detta fallet Gambianska).

 

/Rasta