Vi fortsätter sammanfattningen av vårsäsongen och turen har kommit till 7B! Är det någon som vill veta hur bloggen tippade inför säsongen så hittas det HÄR.

 

TOPPSTRIDEN:

1. Azalea BK 25 poäng

2. Hjuviks AIK 21 poäng

3. Tynnered FC 19 poäng

Att Azaleas nystartade seniorlag skulle vara ett topplag direkt trodde nog de flesta och det blev även så. Laget radade upp sex raka matcher innan det tog stopp mot Hjuvik (2-4). Innan uppehållet hann ABK med två segrar till samt 3-3 i sista matchen mot SG. Ungt lag som orkar och som även har seriens skyttekung Johannes Mohlin Rutström (15 mål) i laget. Med tanke på att många lag flyttas upp så kommer ABK att spela i division 6 nästa år och kan de bara behålla fokus under hösten blir det också serieseger direkt. Laget har gjort flest mål (40) och släppt in minst (17) och även om det inte blivit så många riktiga storsegrar (som vi sett i 7A) så har det varit stabila segrar.

Hjuvik är helt klart en av de stora överraskningarna än så länge i 7B, särskilt då laget förra säsongen slutade näst sist och undvek jumboplatsen enbart på bättre målskillnad. Det började dock tufft med 1-2 mot Chalmers och 0-5 mot Tynnered. Laget kom dock igång och särskilt hemma på gräset på Hästevik där laget vann alla sina fem matcher. Dessutom blev Hjuvik det enda laget att besegra serieledarna Azalea. Det har dock inte varit några stora marginaler som Hjuvik haft och bland annat blev det tre uddamålssegrar. Victor Leksell är målbäst med blygsamma fem mål.

Nystartade Tynnered var svårscoutade inför säsongen och bloggen satte de ganska långt ner i tabellen. Det skulle dock visa sig vara en felbedömning och Tynnered har varit med riktigt bra. TFC startade med fyra raka segrar och var med i toppen direkt. Det kom dock en tyngre period som inleddes med 0-0 mot Öset och sedan förluster mot SG och Azalea. Det blev dock några segrar till innan sommaren men i sista matchen föll TFC i en målrik match mot Chalmers (4-5). Har både gjort och släppt in en hel del mål under våren och Azmar Jalali (som bland annat verkar ha ett förflutet i Utsiktens BK) är bäste målskytt med sina sju mål.

UTMANARNA:

4. Ösets BK 18 poäng

5. Chalmers Studentkårs IS 17 poäng

6. Slottsskogen/Godhem IF 17 poäng

7. Järnbrotts IF 17 poäng

Bakom topptrion är det ett helt gäng som jagar i en jämn tabell. Bloggen flaggade lite inför säsongen att Öset skulle kunna få den roligaste säsongen på länge efter ganska många år som mitten/nedre halvan-lag i sjuan. De har också sett pigga ut och hade en fin svit på fyra raka segrar i mitten av säsongen. Det blev dock 1-1 mot SG och en avslutande förlust mot Azalea innan uppehållet. ÖBK har väl delat upp målskyttet lite och Artan Zuta är bäst med sina fyra mål.

Inför säsongen var Chalmers en ”dark horse” och bloggen hade noll insyn. Självklart går det en hel del duktiga fotbollsspelare på Chalmers men frågan var ju om de var sugna på division 7-boll? Det skulle visa sig att laget höll fin division 7-klass och med två matcher mindre spelade än alla lagen framför kan Chalmers faktiskt teoretiskt blanda sig i toppstriden rejält. Vårens enda förlust för Chalmeristerna kom mot ettan Azalea. Marcus Berghamn Claesson är målbäst med sina fyra mål.

Bloggen hade höga förväntningar på nedflyttade Slottsskogen/Godhem inför säsongen och trodde väl att de skulle vara de stora utmanarna till Azalea i toppen. SG kom dock aldrig riktigt igång under våren efter en premiär-förlust mot Järnbrott och en tidig 1-6 förlust mot Chalmers. Laget blixtrade dock till då och då och slog bland annat Tynnered med 2-1 och avslutade med 3-3 mot serieledarna Azalea. SG har tre spelare på fyra fullträffar: Isac Wedin Gluhic, Jakob Hultberg Gräslund och Yoran Isaak.

Järnbrott tackade nej till uppflyttning förra säsongen efter en fjärdeplats och är där i krokarna och nosar igen. JIF har dock inte riktigt rått på lagen framför och har ingen vinst mot topp-5 lagen i tabellen. David Ghosh Dastidar är bäste målskytt med sina sex mål.

INGENMANSLAND:

8. Käringöns FC 8 poäng

9. Menisken IF 7 poäng

Känslan är att varken KFC eller Menisken kommer orka jaga ifatt något av lagen framför utan får slåss om vilket lag som ska bli åtta. Käringön slutade ju sist i 7B förra säsongen så allt annat än jumboplatsen är ju en framgång. KFC hållit ganska jämna steg med sina motståndare rent målmässigt men det uppenbart att laget saknar offensiv kraft och 13 mål10 matcher är näst sämst i 7B. Eller rättare sagt, sex-målsskytten Robin Oliver Mills är alldeles för ensam och ingen annan KFC-spelare har gjort mer än ett mål.

Menisken har haft en jobbig vår och startade uselt med en poäng på de första sex matcherna! Laget var ofta med bra i många matcher men poängen uteblev. Det kom dock en ljusning och det blev faktiskt två raka segrar när först Positivum besegrades med hela 6-3 och sedan en målsnålare tillställning mot Käringön (1-0). I sista matchen var MIF bra med men föll med 4-5 mot Hjuvik. Anders Anäng är bästa målskytt med sina sex mål.

BOTTEN:

10. IF Positivum Göteborg 3 poäng

11. BK Skottfint 0 poäng

Nystartade Positivum fick det som väntat svårt i sjuan och laget har blandat större förluster med mindre förluster under våren. Enda segern kom mot jumbon Skottfint. Laget har iallafall med en spelare i toppen av skytteligan, Khodadad Soltani är delad tvåa med sina sju mål.

BK Skottfint tog själva beslutet att lämna 5B och börja om i division 7. Med en i stort sätt helt ny trupp med många internationella inslag så har det varit riktigt tufft för Skottfint. Laget står på noll poäng efter nio raka förluster. Visst har laget varit med i en match här och där och bland de hedersamma förlusterna finns bland annat 3-4 mot Tynnered och 0-2 mot Öset. Det stora problemet har dock varit målskyttet och laget har bara gjort åtta mål på nio matcher och gått mållösa av planen i fem matcher. Fredrik Brandt är bästa målskytt på två mål. Vi får hoppas att Skottfint orkar fullfölja säsongen.

 

Azalea som väntat i topp men positiv överraskning när det gäller Hjuvik och till viss del pigga Chalmers. På minuskontot är det svårt att bortse från SG:s tunga vår och jumbon Skottfint.

 

/Rasta