Vi bränner av två 6A-intervjuer till!

Tollereds Daniel Hultberg och Gamlestadens Tobias Bui!

 

Vi börjar med Hultberg:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi inledde säsongen bedrövligt. En dålig vintersäsong med låg träningsnärvaro kombinerat med en del skador och spelarförluster gjorde att vi inte alls kom upp i våran normala nivå. Träningsnärvaron höjdes när vi slapp konstgräs och fick börja träna på riktigt gräs. Då började även segrarna ticka in och vi avslutade vårsäsongen riktigt starkt med sex raka segrar. Så sammantaget är det godkänt trots några onödiga poängtapp i början.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi tar med oss avslutningen på vårsäsongen och att vi har gjort en hel del mål. Med en medelålder på en bit över 35 år i startelvan finns det tyvärr inte så mycket att förbättra, det går bara utför…

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Det ser väl ut ungefär som förväntat tror jag. Det som är roligt i år jämfört med tidigare är att serien är mycket jämnare och det är inte tvåsiffrigt i var och varannan omgång. Även bottenlagen kan vinna över topplagen.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Kan bara bli bättre…

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Vår mittback Thörngren har varit riktigt bra i många matcher. En obehaglig spelare att möta.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Svårt att inte svara Sveakurd på den frågan då vi förlorade med 0-5 med en man mer i ca en timme. De hade många bra spelare.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Följer Göteborg City lite extra där min bror är spelande tränare. I övrigt följer jag bara det ni skriver i bloggen. 

Hur mycket svider det att brorsan Anders i City har gjort fler mål i år hittills?

Ha, ha, sista frågan kan jag svara på när det är dags att summera säsongen. Vi spelade ju mot varandra för första gången i vintras och då visade jag att gammal är äldst.

Stort tack och ha trevlig sommar!

Tack för ett mycket bra jobb!

_______________________________________________

Vi fortsätter med GaFF:s Bui:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Jag får nog sammanfatta vårsäsongen som godkänd, förutom bottennappen mot Real Maskin i sista omgången. Vårt mål var/är fortfarande att etablera oss på övre halvan av 6A, vilket vi har gjort. En hel del press från bloggen innan seriestarten (tippade att komma 2:a i år) har gjort att förväntningar har höjts i laget. Vi har tyvärr inte lyckats få någon kontinuitet i laget då många varit skadade och borta under vårsäsongen, vilket speglar vårt ojämna resultat. Vi har spelat med 12 olika startelvor på 12 matcher! Det säger en hel del. Vi får hoppas att vi gör en lika bra höstsäsong som 2016!

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Det vi bör ta med oss till omstarten är den inställingen och laganda vi haft/har. Vi har legat under mot lag som Sveakurd, Croatia m.fl. och lyckats vända dessa tuffa matcher. Det säger en hel del om inställningen i laget! Förhoppningsvis så är alla skadefri efter uppehållet, så att vi kan få lite kontinuitet i laget för att rubba topplagen! Det finns alltid saker som man kan förbättra, men ett rörligare GaFF med högre bolltempo för att mala ner våra motståndare.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Den positiva överraskingen är såklart Bergums IF. Det var inte många som trodde att de skulle leda serien när vårsäsongen är summerad. Tyvärr så tror jag inte det kommer räcka hela vägen, utan Sveakurd FC eller Tollereds IF kommer stå som seriesegrare när hösten har summerats. Negativa överraskingen får nog va Götaholm. Det sjunkande skeppet… frågan är hur länge klubben orka vara verksam på seniornivå. Division 7 2018?

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Sådär om jag får sammanfatta min vårsäsong. Slet av hälsenan tidigt i november och genomförde en operation. Rehab i sex månader och kom tillbaka och spelade mina första minuter mot Partille i slutet av maj. Lyckades spela sju matcher under våren och hoppas att jag kan hålla med skadefri under hösten för spel!

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Först och främst vill jag ge hela laget beröm för alla deras insatser, men är det några som förtjänar extra beröm så finns det 4 spelare enligt mig: Omar Omeirat, Joakim Rinman, Vincent Tuan & Axel Karlténius.

Omar Omeirat – Runt gamlestadens trakterna kallas han för GaFF’s egna Pique. Bra speluppfattning och en fantastisk passningsfot. Minus för alla gula/röda kort för sitt ständiga tjat på domare.

Joakim Rinman – Killen som springer Göteborgsvarvet i sömnen, jobbar oftast i det tysta och ger alltid 100%! Oj vad bra han har blivit!

Vincent Tuan – GaFF’s gula hulken. Den enda som spelat samtliga matcher under vårsäsongen! 12 poäng under våren är inte heller fy skam!

Axel Karlténius – Han gör lite som man vill på plan, helt enkelt en mardröm för alla backar i serien. Explosiv, teknisk och spelstil like Alexis Sanchez! 12 poäng på sina 6 matcher, tyvärr skadad allt för ofta… made in China material!

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Tror nog de flesta lagen har stor respekt för Sveakurd. Bollskickliga, svårmarkerade och otroligt tekniska. Två spelare som som imponerat på mig är Berat Deniz i Croatia och Hultberg i Tollered. Berat Deniz besitter en teknik som få har i 6A. Har även en mycket fin passningsfot, sen gör han massiv med mål också. Hultberg var planens bästa spelare mot oss enligt mig. Spelar enkelt och tar väldigt smarta beslut.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?  

Är väldigt glad över att det gått bra för min förra klubb Syrianska/Arameiska Göteborg. Det är fina killar i den föreningen!

Stort tack och ha trevlig sommar!

 

Bloggen tackar Daniel och Tobias!

 

/Rasta