Vi fortsätter sammanfattningarna av vårsäsongen och har kommit till 6C!

Efter halva säsongen så ser 6C ut ganska mycket som väntat. Mitt tips inför säsongen hittar ni HÄR och Dalla’s HÄR. Den enda riktigt stora missräkningen var att tippa Knippla sist och Solväder som ett mittenlag.

 

TOPP-FIGHTEN:

1. Sandarna BK 30 poäng

2. FC Härlanda 27 poäng

3. Hönö IS 27 poäng

 

Då 5A-laget FC Komarken föll i sin sista match innan sommaren har lokalfotbollen endast ETT lag som gjort rent hus och inte tappat en enda ynka poäng under våren. ”Majornas Milan” leder 6C efter tio raka segrar och otroliga 53-9 i målskillnad vilket med lite snabb huvudräkning betyder att Sandarna vinner sina matcher med i snitt 5-1. Visst var det lite skakigt inledningsvis för Lars Olssons mannar och i premiären blev det bara 1-0 mot nykomlingen och blivande bottenlaget AIF och i tredje omgången blev laget lite pressat av Fröjden (3-2 seger). Efter det var det dock inget snack och det närmaste något annat lag kom var Knippla och Härlanda, och de förlorade med fyra bollar. Tvåan Härlanda besegrades alltså med 6-2 och när det var toppmöte och lurig bortamatch mot unga och pigga Hönö IS strax innan uppehållet satte SBK ner foten rejält och städade av ö-laget med 7-2! Visst är det bara tre poäng ner till Härlanda och Hönö men då har SBK två matcher mindre spelad än Härlanda och en mindre än Hönö. Med tanke på hur det sett ut under våren så känns Sandarna i en klass för sig och laget kommer att återvända till femman. Målskyttet har spridits ut en hel del och Andrea Marco Caddeo är bäst med sina åtta.

”Fångarna” i FC Härlanda var med ett tag i toppen förra året men bloggen trodde nog att det inte skulle vara med riktigt så bra i år. Härlanda började serien starkt med fem segrar i sina sex första matcher där förlusten kom mot Önnered (1-2) och bland annat besegrades Hönö IS med fina 4-1. I toppmötet mot Sandarna vägde dock FCH för lätt och föll med 2-6. Några omgångar senare blev det även förlust i en tät match mot Fröjdens FK (1-2). Härlanda avslutade dock våren riktigt starkt med tre raka segrar och orimliga målskillnaden 23-5 på de tre matcherna! En andraplats inför omstarten alltså men känslan är ju att de inte rår på Sandarna då laget redan är tre poäng efter och har två matcher mer spelade. Det kan ju dock bli kval för tvåorna. FCH har inte mindre än tre spelare som gjort tio baljor under våren: Emil Johansson, Tallal Moustahssine och Toni ”Tonigol” Micevski.

Unga Hönö var rejält hypade inför säsongen efter en fin försäsong och när väl serien drog igång så levererade också laget. Säsongen började med tre raka segrar med bland annat rejäla överkörningar av Brämaregården (9-1) och Solväder (8-1). Sen kom dock en tung 1-4 förlust mot blivande toppkonkurrenten Härlanda. Efter det hittade dock HIS en fin svit igen med fyra raka segrar och en hel del mål framåt innan det var dags att möta obesegrade Sandarna BK hemma på Hönö Arena. Visst var Hönö med inledningsvis men när matchen var över hade det blivit en svidande 2-7 förlust för Coffe Ahlmans manskap. Våren avslutades dock med två segrar där Argo städades av med 7-3 och Fröjden med 4-0. Laget är förvisso bara tre poäng och en match mer spelad bakom SBK men frågan är ju vilka SBK ska förlora mot? Hönö lär få slåss med Härlanda om andraplatsen. 6C:s skytteligaledare återfinns iallafall i Hönö. Carl Wiklander har svarat för imponerande 18 mål under våren.

MITTEN-GRÖTEN:

4. Fröjdens FK 20 poäng

5. Önnereds IK 19 poäng

6. Vrångö IF 19 poäng

7. Knippla IK 18 poäng

8. SK Argo 16 poäng

 

Att Sandarna och Hönö skulle var med i toppen var ganska givet och sen trodde väl bloggen att Fröjden eller Önnered kanske skulle kunna smyga med lite men efter halva säsongen var det alltså istället Härlanda som tog den rollen.

Fröjden hade som bekant en riktigt jobbig debutsäsong i 6C förra året då laget höll sig kvar med fyra poängs marginal och länge låg sist i tabellen (första vinsten kom i omgång 9!). I år har Fröjden sett betydligt stabilare ut och inledningen på säsongen var bra. Laget pressade seriesuveränen Sandarna (2-3 förlust) och även om det blev en oväntad förlust mot bottenlaget AIF (1-2) hade Fröjden sex vinster och bara två förluster efter åtta omgångar. Avslutningen var lite tuffare och laget föll mot nykomlingen Argo (1-2), spelade oavgjort mot Önnered två gånger om (1-1 och 2-2) och avslutade med en 0-4 förlust mot Hönö. Den lite svagare avslutningen gjorde att laget tappade kontakt med toppen men Fröjden lär nog vara nöjda med sin vår oavsett, särskilt med tanke på hur förra våren såg ut. En intressant notis är att tre av Fröjdens fyra förluster har kommit på Gröna Vallen. Inte oväntat är Magnus Svantesson lagets bästa målskytt med sju mål.

Önnered har blixtrat till under våren men saknat jämnheten för att hota högre upp på allvar. Inledningsvis hade ÖIK marginalerna på sin sida då laget började med tre raka uddamålssegrar. Laget fortsatte att vara obesegrade efter 1-1 mot Vrångö och 0-0 mot SK Argo och sedan 11-0 mot stackars AIF. ÖIK föll dock på Tranbärsvallen mot Knippla (1-2) och kunde inte hota varken Hönö (1-4) eller Sandarna (0-6). Det blev förvisso seger mot Gunnared innan dubbelmötet med Fröjden slutade med två oavgjorda matcher och precis som för motståndarna betydde det att avståndet uppåt ökade markant. Simon Frindi är laget bäste målskytt efter våren med sju fullträffar.

Det går att konstatera att Vrångö IF hade två olika perioder under våren. Även om säsongen inleddes med en 1-2 förlust mot Härlanda var början på säsongen riktigt start från VIF:s sida, särskilt defensiven. Laget släppte nämligen bara in ett mål på fem matcher efter premiären och plötsligt var ö-laget uppe och nosade i tabelltoppen. Verkligheten hann dock ikapp VIF när det var dags att möta toppduon Sandarna och Hönö. Efter att ha släppt in tre mål i de första sex matcherna blev det 13 insläppta på två matcher! Dessutom blev det även förlust mot Fröjden (1-2) och VIF halkade ner i tabellen. Våren avslutades ändå hyfsat med 2-0 mot Brämaregården och 5-1 mot Gunnared. Däremellan blev det dock ännu en storförlust mot ett topplag, 0-8 mot FC Härlanda. Framåt blev det bara 18 mål under våren och laget saknar väl en riktig utpräglad målskytt. Jesper Hellmark är bäst på tre mål.

Bloggen trodde som sagt inte på svårscoutade Knippla inför säsongen, och det skulle visa sig vara en felberäkning. Det började dock tungt med två raka förluster innan det kom en viktig 1-0 seger mot Brämaregården. Laget blandade väl resultaten lite men hade en fin svit på i mitten av våren med tre raka hemmasegrar. Laget hade dock inte att mycket att säga till om mot topplagen även om Sandarna fick kämpa hårt för att få hål på KIK. Våren avslutades dock med trevliga 5-0 hemma mot Gunnared och Knippla är på en stabil mittenplats. Alexander Hansson och Robin Eriksson har båda gjort sex mål var.

Nykomlingen SK Argo har gjort det som krävts och tagit de flesta poängen mot lagen i botten. Starten var dock inte den bästa när 7B-kollegan från förra säsongen Brämaregården vann premiären med 6-2. Det blev dock en viktig seger direkt när Solväder besegrades med 5-2. Efter fyra omgångar stod Argo dock kvar på tre poäng efter två frustrerande förluster mot Härlanda (0-4 i en spelmässigt ganska jämn match) och Vrångö (0-1 i en jämn och chansfattig tillställning). Argo tog sig dock samman och vann rätt match igen då AIF besegrades i ett hett derby där Argo tog tillvara på sina målchanser. En märklig 0-0 match mot Önnered där Argo spelade med en man mer hela andra halvlek men ÖIK var närmast seger följdes upp av ännu en frustrerande ö-förlust. Knippla vann hemma med 3-2 efter att Argo bränt orimligt mycket målchanser. Som tur för Argo var det dock inget av lagen bakom i tabellen som hittade någon vidare form. Det blev inte bättre av att laget föll i derbyt mot Sandarna med klara 1-6. Argo tog sig dock samman och levererade när det behövdes. Tre raka segrar gjorde att Argo la sköna poäng mellan sig själva och bottenlagen. I matcherna mot Gunnared (4-2) och returen mot Brämaregården (3-0) handlade det mer om att bara plocka tre pinnar men segern mot Fröjden (2-1) var Argos spelmässigt bästa prestation sett till laginsats över en hel match på väldigt länge. Topplagen var dock för starka för Argo och våren avlutades med 3-7 mot Hönö. Argo är tillbaka i sexan för att etablera sig igen och vårsäsongen har varit ett bra steg mot detta. Det har inte räckt mot topplagen men räckt gott och väl mot lagen på den undre halvan. Inte oväntat är Kristoffer ”Koffe” Jonsson lagets bästa målskytt med sina tio mål.

BOTTEN-KAMPEN:

9. Brämaregårdens FC 10 poäng

10. Gunnared KIF 8 poäng

11. AIF Göteborg 4 poäng

12. Solväders FC 3 poäng

 

I botten kämpar tre nykomlingar och Solväders FC.

Brämaregården inledde säsongen med att besegra Argo med 6-2 men sen var det tungt ett tag. Fyra raka förluster följde premiären även om BFC var med bra i några av matcherna (2-3 mot Önnered och 0-1 mot Knippla) så blev det 1-9 mot Hönö och 1-5 mot Fröjden. BFC vann dock de viktiga matcherna och fick lite arbetsro när båda bottenlagen AIF (2-1) och Solväder (5-1) besegrades. Avslutningen var väl mindre bra och det blev tre förluster innan våren avslutades med 3-3 mot Gunnared. Morteza Mohammadi är BFC:s bästa målskytt med sina åtta mål.

Gunnared tog sig upp som femma i 7A och har haft det tufft i 6C. Det blev dock seger i premiären mot Knippla (2-0) men det skulle visa sig bli en av bara två segrar under våren. Som väntat hade Gunnared inte mycket att säga till om mot topplagen även om de höll Hönö till 0-2. Den andra segern kom mot jumbon Solväders FC men sen blev det bara en poäng (3-3 mot Brämaregården) på de avslutande sex matcherna. Det kan bli en svettig höst om AIF och SFC hittar lite form, särskilt då Gunnared har en match mer spelad. Armando Smedberg Dalence är bästa målskytt med sina åtta mål.

AIF gör sin första säsong någonsin i sexan och det har varit en hård ny bekantskap. Fyra poäng på elva matcher blev Arbetarnas vår-facit. Laget visade dock upp flera inspirerande insatser dock utan att få med sig några poäng. Det blev till exempel bara 0-1 mot Sandarna, mot Argo var AIF stundtals med riktigt bra trots slutresultatet 2-5 och i sista matchen mot Hönö (2-4) var AIF det laget som skapade mest inledningsvis. Det finns dock några rejäla plumpar också, 0-11 mot Önnered eller 0-6 mot Knippla är inget att skriva hem om. Dessutom två uddamålsförluster mot bottenkonkurrenterna Solväder (2-3) och BFC (1-2). AIF är dessutom 6C:s målsnålaste lag framåt med sina elva mål. Emilio Suarez Ardiles (som lämnat för Argo), Henrik Andrén och Joachim Frej har alla gjort två mål var. Ska AIF ha någon chans att hålla sig kvar gäller det att de bra prestationerna kommer i rätt matcher och leder till poäng och inte bara hedersamma förluster.

Solväders FC slutade i mitten av tabellen förra säsongen men allt tyder på att det blir division 7-spel nästa säsong. Efter nio matcher stod nämligen SFC fortfarande på noll poäng! En hel del storförluster, inte oväntat mot topplagen, 0-7 mot Sandarna och 1-8 mot Hönö. I några matche var SFC med bättre och föll till exempel med uddamålet mot både Önnered (1-2) och Vrångö (0-1). Hoppet tändes dock lite när laget till slut tog en seger i tionde omgången. AIF besegrades med 3-2 efter att Wesam Sufr satt segermålet med dryga kvarten kvar. I sista matchen blev det dock 4-8 mot HärlandaDelan Olsson är bäste målskytt i SFC med blygsamma fyra mål.

 

/Rasta