Dags för lite 6C-intervjuer: SK Argos anfallare Kristoffer Jonsson, Sandarnas tränare Lars Olsson, Hönös tränare Christoffer Ahlman och Fröjdens FK:s assisterande tränare Jonathan Mattsson säger sitt om våren!

 

Vi börjar med Argos ”Koffe”:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi har blandat och gett. Några matcher har vi spelat otroligt kompakt och jobbat stenhårt för varandra. Andra matcher känns det som vi inte varit där fullt ut. Vi avslutade dock vårsäsongen starkt då vi vann tre av våra fyra sista matcher. Får ändå sammanfatta det som en helt okej start med tanke på att vi är nykomlingar i 6:an och har en del nya spelare.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi ska ta med oss avslutningen på vårsäsongen. Tycker även vi ska ta med oss hur vi utförde matchen mot Fröjden. Där vi gör vår klart bästa match där såhär långt. Känns som vi kan störa alla lag i serien om vi spelar som vi gjorde där. Får försöka hålla en jämnare nivå. Vi har höga toppar och djupa dalar. Sen måste vi snacka och hjälpa varandra mycket mer. Vissa matcher är det helt tyst. Då blir det svårt att spela fotboll.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Hade inte så bra koll på särskilt många lag i serien inför. Men efter läst bloggens tips så är det ungefär som jag hade kunnat tänka mig. Den största positiva överraskningen är ju Sandarna, hade hört innan att de var bra. Men så bra som de spelade mot oss hade jag inte kunnat tänka mig. Klart bästa laget vi mött i serien. 10 raka segrar säger väl det mesta. Negativa har jag inte några direkt. Det är väl i så fall att AIF och Solväders inte har tagit mer poäng än de gjort. För jag tycker inget av lagen varit så dåliga spelmässigt som resultaten visat.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Den går att sammanfatta som lagets. Väldigt upp och ner. Det har dock känts bra de sista matcherna. Även då det klaffat för laget. Huvudsaken är att vi vinner matcher. Även om det som anfallare alltid är kul att bidra med poäng framåt. Formen var på uppåtgående lagom till uppehållet. Får försöka ta med mig det.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Vi är ju ett lag, men är det någon/några som jag skulle vilja lyfta fram är det ett av våra nyförvärv. Johan Skalin som jag tycker har varit riktigt bra. Bidragit både offensivt och defensivt. Sliter hårt varje match. Sen även du Rasta, ger alltid 100 procent. Vet att man alltid får ett hårt jobb och har fått till en bra kemi med Skalin. Sist men inte minst Maggan, kan vara nog vara den i serien som är klart lugnast med boll. Stressar aldrig iväg bollen och inger ett lugn för hela backlinjen.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Det är då i så fall Sandarna som jag nämnde innan som imponerat klart mest på mig. Sen spelade Härlanda också bra och fin fotboll när vi möttes. Som anfallare så måste jag säga Carl Wiklander som har gjort 18 mål på 11 matcher. Otroligt imponerade! Sen hade Sandarna en stark defensiv mittfältare som var riktigt bra. Tror han heter Tom.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Nja, inte direkt. Klart att jag tycker det är kul om det går bra för min gamla klubb Masthugget. Spelade där många säsonger. Finns många goa gubbar i den klubben. Sen får jag säga att det är lite tråkigt att det inte gått bättre för AIF. Haft roliga derbyn både förra säsongen och denna.

Stort tack och ha trevlig sommar!

___________________________________________________

 

Vi fortsätter med serieledarna SBK:s coach Olsson:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vårsäsongen kommer att bestå av endast tio matcher för oss, då Hönö var på träningsläger när vi skulle mött dem i första omgången samt att Brämaregården hade ont om folk när vi skulle mött dem. Sedan skulle vi mött Hönö ikväll (21/6) istället, men jag vill gärna vara med den matchen och är i Spanien så det får bli många matcher i höst. Men tio raka segrar och 53-9 i målskillnad, kan ingen tränare vara annat än mycket nöjd med. 

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi är självklart nöjda med mycket denna vår, men vet att vi som lag kan utvecklas en hel del till. Vi har väldigt individuellt duktiga spelare, och det jag kanske är mest nöjd med är att det i mångt och mycket även fungerat ihop som lag. Vi har försökt att ha roligt på träningarna samtidigt som det varit full fokus. Samt att killarna själva hittat på grejer tillsammans utanför fotbollen för att ha skoj samt öka teamkänsla ytterligare.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Taktik och att scouta andra lag är något som vi ägnar väldigt lite tid åt, men självklart har vi en spelidé och min typ av träning syftar till att spelarna skall kunna hantera den. Men det är väldigt lite taktiskt snack, helt enkelt.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

När det gäller spelarna så vill jag lyfta fram alla som varit med, men gillar extra när de unga tar för sig allt mer samt väldigt duktiga helt nya spelare för säsongen som verkligen lirar för laget.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Frågan om andra lag och spelare som imponerat på mig under säsongen är svårt, då många lag är ojämna och spelarna i lagen påverkas av det. Men vi kan konstatera att det finns en hel duktiga fotbollsspelare även i division 6. Verkligen duktiga!

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

I lokalfotbollen hänger jag med sådär utanför 6C, men lite koll har man framförallt på det som håller till i Majorna. GFF får man imponeras av. Då de är med i toppen av 4:an. Trodde jag inte då vi lirade jämnt med dem i vinterns träningsmatch. Men träningsmatch är träningsmatch. Linné är de man hoppas rycker upp sig, då de nog kan betydligt bättre. Att Azalea går bra är knappast överraskande, då de tränar mer än övriga division 7 klubbar och har unga hungriga lirare. I övrigt är det kanske ganska som man kunde tänka sig. Argo och Fiskebäck går bättre än jag trott. Roligt för er blogg-boys!

Stort tack och ha trevlig sommar!

___________________________________________

Vi fortsätter med nästa ”Coffe”, nämligen Hönös Ahlman:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

En helt ok inledning på säsongen även om förhoppningen var att vi skulle vara närmare Sandarna vid uppehållet. 9 segrar och 2 förluster är dock ganska imponerande. Speciellt då vi haft stora problem med skador på våra nyckelspelare som var grymma under försäsongen.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi behöver verkligen förbättra vårt försvarsspel och komma tillbaka till det presspelet vi hade under försäsongen. Då var försvarsspelet nästan vattentätt men nu släpper vi in för många målchanser och för många mål. Positivt är dock vårt anfallsspel som är både varierande och effektivt vilket antalet gjorda mål talar för.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Tycker att tabellen är nästan precis som jag hade förväntat mig. Topplagen är där de ska ligga. Kanske att Önnered borde haft fler poäng. I botten så är det väl mest Solväder som sticker ut och har tagit färre poäng än vad jag trodde från början.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Jag tycker att vi var mer effektiva i vårt spelsystem under försäsongen. Då var det dessutom nytt och vi borde blivit bättre under säsong men ibland sviktar det. En anledning till att det inte har varit lika lyckosamt är skadorna på bland annat Theo Alexandersson och Erik Sennerstam som jobbade över kopiösa ytor. I de senaste 2 matcherna så har vi ändrat en del och det har varit ganska lyckosamt. Har försökt scouta samtliga motståndare men om man ska vara efterklok så borde vi legat lägre i försvarsspelet mot både Härlanda och Sandarna än vad vi bestämde.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Carl Wiklander måste man ju hylla som gjort 18 spelmål, blott 17 år gammal. Han är numera nästan alltid på rätt plats och har betytt mycket för oss.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Sandarna givetvis. Väldigt skickliga och har stor variation i sitt anfallsspel. Vi lyckades i första halvlek ta bort deras spelmotor men då hittade de andra vägar att attackera på. Bästa laget vi mött sedan Utsikten i Västra Cupen.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Riktigt kul att det går bra för GFF. Tyvärr en sur förlust för dem mot Velebit men nu får de nytt konstgräs på Majvallen och det borde ju passa Schöndell alldeles perfekt.

Stort tack och ha trevlig sommar!

__________________________________________________

Vi avslutar detta svep med Fröjdens Mattsson:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vårsäsongen ser jag som fullt godkänd från Fröjdens sida. Förra året tog vi 18 poäng på en hel säsong och nu har vi redan 20 poäng. Sammanfattningsvis för vårsäsongen har vi varit starka på hemmaplan där vi inte förlorat innan den sista matchen mot Hönö, samt att vi även plockat poäng på alla andra planer än den förbannade ”Gröna Vallen”. Generellt på vårsäsongen har vi varit väldigt tighta och inte släppt in så många mål och framför allt på fasta situationer försvarsmässigt har vi växt mycket från förra året.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra? 

Det är många saker vi behöver jobba på, alla lag har alltid något som man kan bli bättre på. För vår del är vårat lag fullproppat med goa gubbar som kommer njuta av sommaruppehållet lite väl mycket så när vi kommer tillbaka blir nog det viktigaste att snabbt komma tillbaka i matchform så snabbt som det går, hehe. Spelmässigt kan vi behöva bli vassare offensivt och producera mer mål.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Det mesta ser ut som förväntat. Att Sandarna skulle gå bra förväntade sig många, men att ha plockat full pott i alla matcher och på ett så övertygande vis ser jag som en överraskning. Att Solväder inte plockat mer poäng överraskar också då de har många duktiga individer i sitt lag.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt? 

Jag är väldigt nöjd med både min och huvudtränare Darko Lipovacs insats. Vår plan på träningar har varit att inte krångla till det för mycket med invecklade övningar utan fokus har varit mycket spel och lagt in en del fys-träning, det har resulterat i mer poäng. Angående om vi fått ut max av laget tror jag vi har ytterligare växlar att sätta in, men överlag har matcherna och taktiken suttit bra. Till motståndarlagen har vi nästan inte scoutat alls utan vi har fokuserat på vårat eget spel och eventuellt observerat någon egenskap hos motståndarlag från tidigare säsong.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm? 

Hela laget förtjänar beröm både på och utanför planen. Då vi är ett kompisgäng som lirar så sitter halva laget i styrelsen och tar mycket ansvar utöver träningarna. Alla i ”styrelsen” förtjänar cred för allt de gör utanför planen. På träningar skall en spelare som David Tenembaum ha beröm med sin inställning som gör att alla tar i extra. På planen har vi klasspelare som Robin Berntzen, Viktor Bäckström och Magnus Svantesson som är väldigt viktiga och förtjänar beröm.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall? 

Angående om det varit lag som imponerat så vet jag inte. Det finns många bra lag i serien, men det visste vi innan så det är inget särskilt lag som imponerat eller överraskat extra. Det finns dock många duktiga spelare som är nämnvärda: Vrångö hade en duktig målvakt, Önnereds två mittbackar var vassa med fina fötter, Sandarna hade en kvick och bollskicklig innermittfältare och Argo hade ett vasst anfallspar. Det är de som stuckit ut mest i mina ögon.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Tyvärr så har jag väldigt dålig koll på lokalfotbollen här i Göteborg då jag är från Uddevalla och bara spelat i Fröjdens 1,5 år.

Stort tack och ha trevlig sommar!

 

Vi tackar alla medverkande och önskar alla en trevlig sommar!

 

/Rasta