Som brukligt.

Bara två Göteborgslag men de tar vi oss en titt på. Askim och Västra Frölunda. Jag var djup osäker på VF inför säsongen medan jag var tämligen säker på att Askim skulle åka ur. Tji fick jag. Eller åtminstone som det ser ut just nu. De båda Göteborgslagen har i en ovanligt svajig SVG gjort det stabilt, framförallt Askim som nykomlingar imponerar. De båda lagen har plockat 18 poäng vardera och är med det sju poäng ovan strecket neråt men har elva poäng till andraplatsen och kval. Den kommer de inte nå. Fem poäng ner till negativt kval är ju en hyfsad marginal med tio matcher kvar av säsongen. Dock skall det sägas. Vi har sett lag tappa det fullständigt förr i trean på hösten och åkt ur eller behövt kvala. Jag tror väl fortfarande att det kan ske. Dock så är de tre lag på nedflyttning ganska svaga om man ser till resultaten i år och det är väl bara kvalplatsen neråt man kan komma att behöva se upp med.

Askim har två sexmålsskyttar i Rumin och Kaymaz. Men har rätt bra spridning över lag på målskyttet och sina 24 mål. Frölundas bäste målskytt är Chekroun, han är mittfältare och har fem mål på kontot. Men de saknar en riktig målskytt på anfallssidan och det kan bli jobbigt till hösten…

Tipset? 

Askim klarar sig kvar och VF får slita in i det sista för att slippa negativt kval. Vad jag hoppas på? Att båda lagen klarar sig kvar, då får vi garanterat en spännande höst i femmorna och sexorna.

 

///Dalla