Jag vill minnas att jag var tämligen övertygad om att 6B skulle vinnas av FC Heden. Eller som många känner dem, Real Heden. Jag skulle inte ändra mitt tips för 1000 nya koner till FCF ens.. så säker är jag på att vi får se Heden i femman nästa år. I övrigt är det väl inget i ögonfallande direkt dock är det skönt att se att Fässberg vänt på trenden, kommer spela i sexan även nästa år men är ju med på en fjärde plats i tabellen vilket är fullt godkänt.

Men vi tar det från toppen till botten.

 1. FC Heden – Per Nylander. Joel Sjöqvist. Andreas Malm. Markus Waltilla och Peter Reitz. Det är nyförvärv som alla lag i fyran hade kallat förstärkningar att de lirar i sexan. Ja de är inget chock att Heden dominerar. Inte poängmässigt, bara två poäng före tvåan PFF men över femtio mål framåt och bara elva insläppta talar sitt tydliga språk. Heden kommer har gjort allt rätt förutom förlusten mot PFF men de tar revansch i höst. Säkraste seriesegrarna i lokalfotbollen ihop med Sandarna i 6C. Välkomna till 5B!
 2. Proletären FF – Massvis med duktiga fotbollsspelare och de gör återigen en riktigt bra säsong. Men kommer inte räcka till mot Heden och det har visat sig i vår, de har i mina ögon tappat onödiga poäng i tre matcher och har tappat förarsätet. Har inte råd med fler poängtapp nu och det tror jag kommer komma. Får hoppas på kval som tvåa. Given serietvåa.
 3. Göteborgs SIF – hade bra häng på topplagen men har allt mer tappat fart och därmed poäng på de övriga lagen. Efter förlusten mot Proletären gått på flera minor och kommer säkert få slita på under resten av året men är chanslösa mot lagen ovan över 22 matcher. Dock en klart godkänd vår med några svagare insatser som de säkert grämer sig över. Får se upp för Fässberg.
 4. Fässbergs IF – Efter så många degraderingar på raken att man inte ens vill räkna upp dem har Fässberg hittat en stabilitet. Fått in rutin på några pjäser och det ihop med några talanger som kämpat på i de lila färgerna så gör man en bra säsong. Är inte redo för toppstrid i år. Kanske inte nästa heller men kan man sköta sina kort nu så skall man bli att räkna med om något år eller två. Men är för bra för flera av lagen lagen nedan men inte nära topp 2. Men klart godkänt betyg!
 5. Syrianska/Arameiska – Alexander Yildirim. Lokalfotbollens MVP. Svårt att säga något annat. 23 mål av lagets 33. Enormt. Gör en jättefin säsong men laget är inte tillräckligt bra utöver Yildirim men det räcker långt i 6B. Få lag har en defensiv som reder ut hans målskytte onekligen. Räcker till en plats på övre halvan.
 6. Solängens BK – Hängde på toppen förra året. Har inte räckt till där i år men är samtidigt klart bättre än många lag och kan man få bygga på här under hösten så kanske nästa år är året då det händer. Har ett ganska spännande lag men saknar en skyttekung som städar av de sämre lagen och ger möjligheterna att slå topplagen. Lär sluta här nånstans.
 7. Sjövalla Mölnlycke – Efter en seger på första åtta eller om de var nio var det nog många som undrade lite. Men därefter riktigt stabilt och de har vunnit rätt matcher och har klättrat ifrån botten. Kan inte helt slappna av ännu. Men är helt en kandidat för en lugn höstsäsongen. En seger till tror jag räcker i år. Det löser man ju självfallet.
 8. S:t Jakob – Bättre än jag trodde. Har ju spelat i 6B sen serien byggdes känns det som och det rullar verkligen på som ett lite bättre bottenlag. En bra augusti så blir det en bra säsong. En dålig augusti kan de kanske inte slappna av i höst. Just nu är det lugnt dock och vårens stundtals stabila resultat räcker i nuläget långt.
 9. Göteborgs City FF – Sprattlade till mot PFF i sista omgången med 1-1, imponerande. I övrigt har man verkligen vunnit rätt matcher hittills, de övriga bottenlagen har fått noll poäng medan man blivit utklassade av topplagen. Behåller man den trenden är tre poäng inga problem.
 10. Landala IF – för att ligga precis ovan strecket i sexan har man en stabil defensiv. Bara 22 insläppta och det är lite om man jämför med övriga bottenlag. Men framåt går det trögt, därmed har är man lite illa ute. Defensiven skall ju räcka för nytt kontrakt men verkar sällan får de lätta målen, bästa målskytten har gjort tre mål. Njae.. Behöver höja sig för ett godkänt.
 11. Rambergets SK – Gjorde en svag säsong förra året. Inledde svagt i år men har hämtat sig lite i alla fall. Har ju chansen att reda ut kontraktet men just nu är det svårt att sia om. Släpper in hyllvis med mål. Det är sällan bra att göra det.
 12. Högaborg Kärralund – Jumbo. I en ganska svag bottenstrid. Svårt att hylla då men det var ju ingen chock att det skulle bli tufft i år också. När man lirat i sexan brukar man åka ur. Så lär det bli i år också. Hela vårsäsongen talar ju för det.

 

BETYG på serien: 

Toppstriden lever bara på två lag men bottenstriden lär bli spännande återigen som det brukar vara i 6B. Men jag upplever att serien inte är så där spännande rätt över, lagen på nedre halvan är i 9/10 matcher chanslösa mot topplagen men betyget räddas upp av att bottenstriden glöder.

Tre koner av sex möjliga.

Heden vinner.

 

///Dalla