I denna trean. Den Nordvästra. Där vimlar det av Göteborgslag. Hela tio av tolv lag är hemmahörande i Göteborg och här har vi några överraskningar. Både positiva och negativa som kan få problem att reda ut sina situationer. I alla fall de som är negativa.

Serien är ju vansinnigt jämn. Är väl egentligen bara Kortedala som känns riktigt rökta i tabellen. Och vi har Hisingsbacka som nykomlingar plockat till sig serieledningen medan tippade topplaget Landvetter sliter på nedflyttning men det finns massvis att säga om serien naturligtvis.

Toppstriden. Mitten. Och botten. 

Skulle säga att det är ganska svårt att avgränsa serien, med en riktigt bra höst har flera lag nedan toppen chansen att haka på. Men vi kör i kluster. 1-4. 5-8. 9-12.

Topp4. 

Nykomlingen Hisingsbacka har tagit serien med storm. Serieledning med två poäng, bara två förluster och minst insläppta i serien och i toppen kring flest gjorda. Så brukar man vinna serier. Fredrik Johansson Zanjanchi har gjort flest mål i serien och har verkligen dragit med sitt spelskickliga lag. Har tagit alla sorters segrar, inte bara på kanonfint konstgräs utan tunga Virgo har man t.ex. jobbat ner på Mossens IP. Hisingsbacka har satt sig i en riktigt fin position inför hösten och frågan är om de kan vinna serien direkt som nykomlingar. Känslan just nu är ett rungande ja!

Virgo har lirat en match mer än de övriga topplagen men är tvåa nu. Två segrar på sista två inför uppehållet räddade toppstriden. 3-2 mot Älvsborg borta riktigt starkt där de var små marginaler och Tors fot som gav tre poäng medan mosen mot Kortedala inte säger så mycket. Mer än att de är starkt med 5-0. Men Virgo vimlar av duktiga fotbollsspelare och kontrollerade första halvlek mot Älvsborg som jag kollade på, och de gjorde det med en väldigt trygg fotboll. De lär ju om de har med sig gubbarna när de drar igång i höst kunna hota om topp två och därmed avancemang till div II. Gunnilse har haft några svaga år och jag trodde inte alls på laget inför årets säsongen men de har gjort mycket väldigt bra och man får ju anse att deras säsong är riktigt pigg. Precis som Hisingsbacka pigga spelare med en trygg defensiv där den individuella kvalitén är hög. Gör upp om topp2 definitivt. Nyass och Avdiu två målskyttar som hotar hela vägen.

Älvsborg då? Har ju självfallet alla möjligheter att slita med de övriga tre topplagen men då får de höja sig i matcherna mot botten. Kortedala, Lärje Angered, Trollhättan har t.ex. bara gett två poäng samtidigt som de vunnit mot både Hisingsbacka och Gunnilse. Har inte den offensiva spetsen som övriga tre lag som de tampas med, men har ett otroligt starkt kollektiv men jag ser ändå inte Älvsborg göra upp hela vägen, jag tror inte de når upp över en hel säsong likt de lagen ovan nämnda.

5-8. 

Serien är ju så pass jämn att en riktigt bra form kan ge toppstrid. Men har de nivå för det? Kärra är inte långt efter och har hotat fint mot många lag i år samtidigt som de ibland fallit igenom. Har förstärkt truppen fint inför hösten och kanske finns bredden för toppstrid i höst? Men jämför vi med topplagen så släpper Kärra alldeles för mycket mål och där krävs en höjning i höst för att det skall bli annat än toppstrid. Förra året var ju hösten hemsk för Kärra men de är väl så pass stabila att de skall reda ut en mittenplacering i år. Ahlafors har inte kommit loss och precis som Kärra har de gulsvarta laget släppt in för mycket mål. Men nånstans finns det en känsla hos mig av att de skulle kunna ramla in i ett winningstreak i höst. Men är ju faktiskt bara fem poäng ner till nedflyttning med en match mer spelad än flera av de andra topplagen.

Kan få fart på hösten. Då blir Ahlafors luriga. Men chansen till topp3 är nog i slutändan liten.

Kongahälla inledde svagt men har hämtat sig men rundade av serien med en tung förlust hemma mot Ahlafors. Fyra förluster hittills är väl sådär men i år skall IKK klara nytt kontrakt, där är fokus men jag tycker ändå materialet skall räcka längre än nu. Bör med Sören Ferm och Leckborn plocka mer poäng man gjort men kollar vi trender så lär de vara rätt stabila gentemot många andra lag.

Svane då? Ja Uddevallalaget har varit väldigt upp och ner. Även under matcherna om deras matcher påmint om Älvsborg borta som jag såg själv. Rutinerade Vega har en fantastisk fot men lite långsammare motor, får han utrymme är han sylvass. Skyttekungen Knutsen har hängt tio mål men har väl knappt spelat mer än 6-7 matcher, men Svane har lyckats hänga i och nu klättra ovan strecket vilket talar för Svane i höst när Knutsen sägs vara tillbaka. Bäste målskytten efter Knuten, Egzon Lajqi med tre mål. Räcker inte långt.

9-12.

Vi städar av Kortedala direkt. Har inte räckt till, i vissa matcher absolut men orkar inte leverera tillräckligt och har för tunn trupp, 0-5 mot Virgo säger en hel del. Kortedala håller inte för trean i år. Har några pigga gubbar men nu är det tajt med bara nio matcher kvar att spela. Framförallt är det framåt det felar, bara åtta mål och med 32 insläppta är man sämst i serien. Ingen bra vår.

Förra året var jag orolig för Landvetters defensiv. Det fanns det inte så mycket fog för då. De gjorde en riktigt bra första säsong i trean och i år var det inte bara jag som trodde på serieseger. 5-0 i cupfinalen mot Lindome säger väl en hel del. Jag såg också premiären mot Älvsborg då de inte kom igång och fick ge sig med 3-2 trots ledning. Sen har det ju varit så där. Vissa matcher helt ok. Men i flera matcher för dåligt om man ser till materialet. Inget lag har gjort fler mål än Landvetter, det säger en del. Ändå är man på nedflyttning. Men hela 30 mål i egen kasse på tolv matcher, det säger allt. Har ett väldigt spännande lag och skall bara inte åka ur men om jag hejat på de grönklädda hade jag varit orolig.

Lärje Angered just nu på kvalplats. Men de är jämnt i botten och det kommer säkerligen vara det så i några omgångar till eller två. Lärje har gjort prestationer ovan det jag räknade med efter en tung vår, finns några fina lirare som t.ex. i Prince. Gjort bra matcher mot topplagen, sämre mot botten och mitten. Där behöver det höjas rejält. Trollhättan BOIS gör första året i trean och efter en svag säsong i början har de kommit in i det fint. Tog bland annat tre enormt viktiga poäng mot Landvetter precis innan uppehållet och dessförinnan 4-2 borta mot Svane. Har ett väldigt bra spelschema kvar och jag tror att BOIS kommer lösa kontraktet med marginal i höst.

 

///Dalla