Vi kör ett litet uppsamlingsheat med lite intervjuer som trillat in från de serien som redan sammanfattats!

7B-laget BK Skottfints allt i allo Daniel Åman, 6A-laget Bergsjö IF:s spelande tränare Valon Hetemi, 6A-laget Partille IF SC:s Martin Björkdahl samt 6A-laget Götaholms Markus Manninen!

 

Vi början med Skottfints Åman:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Rent usel om man skall se efter resultat. Åter igen stor omställning och omsättning av spelare som var anledningen till att vi flyttade ner laget från division 5. 50 nya spelare 2015 och 2016. Till i år har minst 20 lämnat och några andra tagit uppehåll. Vi har fått börja om helt från början och fyllt på med spelare efter hand. Tyvärr har vi saknat en centrallinje. Har fått spela alldeles för många matcher utan både mittbackar samt målvakt.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi tar med oss trots dåligt resultat att vi ändå kunnat hålla en god stämning och det vi gör utanför fotbollen är alltid det viktigaste i BK Skottfint. Vi behöver förbättra en massa saker. Många spelare som måste förbättra både presspel och possesionspel om kollektivet skall kunna bygga upp något. Även hitta en centrallinje och bli tryggare med boll. Till att börja med så måste vi bli fler som kommer på träningarna. Vi har en massa nytt på spelarfronten på ingång med så det kan bara bli bättre.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Jag visste att vi skulle få det tufft, men inte så här tufft och med tanke på vår historia så är vi själva en negativ överraskning utan konkurrens. Vi har kunnat spelat jämna förstahalvlekar mot de flesta, men samtidigt släppt in alldeles för billiga mål. Om man skall lita på vad andra sagt så är Chalmers Studentkår en positiv injektion till lokalfotbollen och spelar en rolig fotboll. Skottfints historia har ju rötter från just Chalmers så det skall bli kul att möta Chalmers när vi drar igång i augusti igen.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Tyvärr har jag varit mer pusselläggare än tränare, med allt som hänt sedan divison 5 förra året. Jag är ordförande, lagledare, administratör och tränare i ett. Vi har fått in intressanta byggstenar och sätta en grund på. Vad det blir av det får vi se kommande år. Som tränare har en bra taktik funnits där, men det har varit en ryckig vårsäsong med uppskjutna matcher och stor spelarfrånvaro av en massa olika skäl. Vi har säkert testat tre olika taktiska uppställningar, fast med samma grundtänk. Det blir dock svårt utan en stark ryggrad och när man saknar en centrallinje att bygga utifrån. Scoutar man motståndare i division 7? Jag såg Öset – Järnbrott i premiären och något mer än det har jag inte sett.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Vi har haft folk som offrat sig och spelat på obekvämma positioner i såväl som mittback som målvakt. Björn Arleback på vänsterbacken har varit en positiv injektion med sin rutin och meriter från division 2. Lite bättre flås på han och det kommer bli ännu bättre. Både Scott Lyon och Sebastian Rogowski mer flera har gjort mer än vad man kan kräva när vi som sagt saknat mittbackar. Bolltryggheten och det fysiska spelat från lagkaptenen Mike Le Breton har också varit viktigt för oss.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Alla spelare som inte försökt fuska till sig fördelar i t.ex. straffsitautioner har imponerat. Spelmässigt, nja. Tynnered hade en snabb ytter som sprang ifrån en 40-årig spelande ordförande i hemmalaget i premiären och gjorde även 0-1 samtidigt. Då måste man vara helt okej! Som lag tycker jag de flesta har slagit alldeles för mycket bollar i luften för att det skall vara något speciellt. Hade det varit i Skottfint där halva laget består av britter så kanske man hade kunnat tro det fanns en tanke bakom, men inte annars. Azalea i sista vårmatchen spelade ett intressant 3-5-2-spel som var kul att se. Speciellt när försvarsspelare hela tiden är med i speluppbyggnaden. Kan de bara få bort juniorfasoner och fokusera på rätt saker under matcherna så vinner de den här serien ganska lätt.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Tycker det är kul att Savo Drobac äntligen lyckas med sitt Kozara. Savo och jag är båda uppväxta i Slätta Damm och det var där vi började kicka boll en gång i tiden på eftermiddagarna efter skolan. Savo var en rackare på bicykletas vill jag minnas. Det är dock något som jag inte tror hans kropp klarar av idag. Extra kul att det går bra för Emil och Naser som var Skottfintare förra året. Det är bara att önska Savo och Kozara lycka till inför hösten.

Stort tack och ha trevlig sommar!

______________________________________________

Vi fortsätter med Bergsjö IF:s Hetemi:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

En helt ok vårsäsong, dock så är vi missnöjda hur vi avslutar de tre sista matcherna. Vi hade skapat oss ett bra läge och det såg väldigt bra ut men slarvar bort chansen. Nu är det andra förutsättningar inför hösten, vi är fortfarande med men då gäller det att inte tappa många poäng till om vi ska vara med hela vägen.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi behöver höja vår lägsta nivå och framförallt att inte lägga ner oss när det går dåligt så svackorna blir djupare. Vad gäller fotbollsmässigt så behöver vi spela mer som ett lag så som vi gjorde i början. Sista matcherna höll vi oss inte till spelplanen, många börja spela för sig själva och inte för laget.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Jag hade dåligt koll på 6A innan och trodde på vissa lag utifrån vad jag hade läst och hört innan. Utifrån det tycker jag att serien ser ut så som det var förväntad, roligt att det också är jämnt.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Jag tycker att det finns mycket mer att ta ut från Bergsjö IF och från samtliga spelare. Hade du frågat mig innan de tre sista matcherna så hade allting varit väldigt bra men när vi började förlora kom även kritiken på att vi eventuellt har en dålig spelidé, uttagningarna är inte bra med mera. Och det kanske stämmer därför måste vi tränare sätta oss ner och analysera vad som hände. Jag tror personlig att det är något internt inom laget som inte stämmer och där har jag i så fall misslyckats som tränare att få ihop laget så att det inte skapas interna grupper så som det är nu.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Jag tycker att vårt försvarspel och framförallt vårt backlinje har sett väldigt bra ut. Sen tycker jag att vår målskytt TJ har gjort bra i från sig och överraskat mig positivt.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Jag tycker att det finns många duktiga spelare i de flesta lagen och det är oftast de som gör det lilla skillnaden. Som lag tycker jag Tollered var väldigt bra. Sen tycker jag att det är tråkigt att de flesta lag klagar på och skyller på att de alltid har många spelare borta och bortförklarar sina förluster på grund av det. Att bortförklara sina förluster eller sina dåliga insatser pga att man har många spelare borta är vara en dålig förlorare och respektlös mot sina egna spelare som spelar matchen. Man får våga och erkänna att motståndarna var bättre den här matchen och gratulera de. Jag tror de flest lag har spelare borta varje match av någon anledning. Dessutom så utgör hela truppen ett lag och inte de 11 ”bästa”.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Självklart är det mina gamla förening Kortedala IF som gör en dålig säsong hittills samtidigt saknar man Kortedala i lokalfotbollen.

Stort tack och ha trevlig sommar! 

____________________________________________________

Vi fortsätter med Partilles Björkdahl:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Vi är rätt missnöjda med att var i botten. Vi har ett bra lag och borde egentligen ligga högre upp. Vi har tyvärr förlorat de viktigaste matcherna.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Att vi kan vinna om vi bara gör som vi bestämt. Vi vinner över serieledarna tack vare att alla spelare gör det vi pratat om innan.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Bergsjön SK är en positiv överraskning. Götaholm är väl tyvärr också en överraskning.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Den är väl lika bra som vår tabellplacering.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Tyvärr har vi ingen matchvinnare i laget. En som har räddat oss i några matcher är vår målvakt Martin Persson.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Bergsjön SK som lag har imponerat. I år är de välorganiserade och vältränade.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Naturligtvis vill vi att Partille IF FK ska gå bra i 4A.
Stort tack och ha trevlig sommar!

 

Ha en härlig sommar!
___________________________________________________
Vi avslutar med Götaholms målis Manninen:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Våran vårsäsong har inte varit speciellt lyckad. För lite poäng, för få på träningarna och svårt att behålla samma startelva från match till match är inte vad man strävar efter direkt. Detta har delvis varit på grund av skador, avstängningar och folk som reser bort eller har familj och jobb att ta hand om. Men också det vanliga svinnet av folk som inte orkar eller vill träna så mycketMen spelmässigt har det stundtals fungerat trots detta och det finns en del ljusglimtar.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi får ta med oss att vi hade bra med folk på de sista träningarna innan sista matchen och att det resulterade i tre viktiga poäng. Sen får vi försöka att förbättra vårt spel och få tillbaka lite självförtroende som är så viktigt.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jag hade väl egentligen ingen större koll på vilka lag som skulle vara starkare än andra i årets serie så det kan jag inte riktigt uttala mig om, men att Götaholm skulle ligga där vi ligger trodde vi definitivt inte.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Min egen insats har väl inte varit som tidigare år, har haft lite svårt att komma i form efter senaste skadorna och då blir ju prestationen därefter. Men det är bara att jobba vidare så kommer det tillbaka.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Det finns flera i laget som förtjänar beröm. De som är på varje träning och gör sitt bästa även om det gått så tungt för oss, de som gör sitt bästa med de få spelminuterna de får och de som trots skador och krämpor ändå kommer ner på träningarna och matcherna och stöttar gubbarna! Jag behöver inte namnge dessa killarna, de vet själva vilka dem är.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Både Tollered och Bergum har båda imponerat stort med att hitta vägar igenom försvaret och gör mycket mål. Och även styrkan att ta så mycket poäng som de gör.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Ja, att Sävedalen går som bra som de gör är ju väldigt roligt. Hade varit kul att se dem ännu högre.
Stort tack och ha trevlig sommar!
Ha en riktigt skön sommar ! Och försök att ta lite semester från bloggen också 😉!
Vi tackar självklart alla medverkande och önskar alla en trevlig sommar!
/Rasta