Vi fortsätter med våra intervjuer! Här kommer ett till gäng med 6C-intervjuer:

Härlandas Jonatan Hellman, Knipplas Isak Torgersson, Vrångös Tobias Julin och AIF:s Erik Entin snackar om våren som gått!

Vi inleder med ”Fångarnas” Hellman:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Det korta svaret är: Bra! Ska man tänka efter lite så finns det ju några matcher vi hade velat prestera bättre i. Tänker kanske främst på Önnered borta, där vi tappade en ledning till förlust, eller mot Fröjdens FK där vi borde gjort det bättre. Men 9 segrar på 12 försök är vi helt klart nöjda med! Bäst är nog 8-0 segern borta mot Vrångö som knöt ihop vårsäsongen på ett förnämligt sätt.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi har, som vanligt, haft lite problem med att hitta rätt i den klassiska ”pressa eller falla”-frågan. Ibland gör vi det fantastiskt bra, men ibland blir vi antingen långa eller tappar intensitet. Siktar på att bli mer trygga till hösten.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Att Sandarna gått bra är väntat. Efter Hönös fantastiska försäsong förväntade jag mig kanske att de skulle varit närmare förstaplatsen poängmässigt än de är. Helt klart skoj att vi, tillsammans med de nämnda lagen, är de tre som slåss om medaljerna. Önnered var ju också hypade, och har kanske inte direkt levt upp till förväntningarna. I övrigt är det nog som jag förväntade mig.

Hur skulle du beskriva din egen insats som ledare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Vi jobbar väl inte supermycket med scoutning av andra lag, utan siktar mest på hur vi får ut max av egen trupp oavsett vilka vi möter. Med förutsättningarna inför säsongen, där ett helt gäng nya spelare anslöt, har vi fått ihop det över förväntan skulle jag säga.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Offensivt tycker jag att det är väldigt många som gör det väldigt bra. Vi har tre gubbar på 10 mål vardera. Det är ju starkt. Vill dock lyfta en central mittfältare som verkligen steppat upp i år då det behövts. Anton ”Bullen” Wall har varit fantastisk, och har kanske den bästa inställningen i hela truppen. Drömboy.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Alla du interjvuar från 6C kommer att säga Sandarna BK. Och det måste man ju göra. Laget har ännu inte vacklat, och det ska till nog till några skador på nyckelspelare för att något lag ska orka komma ikapp.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Gött att Fröjdens FK, trots att de ju slog oss, är med där uppe i år. Ett gött gäng med bra attityd. Inte helt vanligt i lokalfotbollen, tyvärr.

Stort tack och ha trevlig sommar!

________________________________________________

Vi fortsätter med Knipplas Torgersson:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Ja, känslan är att man är nöjd med våren. Några sura poängtapp (Gunnared borta och Vrångö hemma) som sitter kvar bara, men jag är nöjd med lagets prestation hittills!
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Tycker vi ska köra på som vi gjort med spelet, men under sommaren så hade det inte skadat med lite konditionsträning på samtliga i truppen. Vi hänger med bra mot lagen i nedre halvan av serien medans vi haft det tufft mot det övre skiktet, främst mot topp trion Hönö, Sandarna och Härlanda det har runnit iväg.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Tabellen är ganska väntad, men jag trodde Solväder skulle vara högre upp än vad de är. Kanske kommer som de gjorde ifjol på hösten!
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Jag är inte helt nöjd med min egen insatts hittills. Har spelat lite överallt på plan i år jämfört med tidigare år så mitt spel blir lite lidande då man får anpassa sig för lagets bästa. Sen har jag haft problem med en tå större delen av säsongen, sjukt störig skada, men den bättrar sig sakta men säkert!
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Vi är en go gäng och ett lag som jobbar för varandra. Men det är två stöttepelare jag gärna lyfter fram. Det är våran kapten Niclas ”Noggen” Lundell och Robin Eriksson. Niclas är nog en av seriens bästa mittbackar som pumpar Knipplahjärta på plan, varje match! En av hans bättre säsonger såhär långt. Sen så Robin, den sluge räven på topp som jag tror många backar avskyr. Hal som en ål och hård som en sten. Tacksam kille att slå bollen på och löpa på ytan som han skapar och som han sedan lägger passen på. Ödmjuka killar båda två och bra även på lagfesterna, stort plus.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Denna serien har ett lag som springer hem serien, inte helt otippat är det Sandarna. Klart bästa laget i serien. Är en lagmaskin som nöter ner motståndarna! Inte ens vårat höga gräs stoppade dom! Sen så tycker jag att Hönö har en liten guldklimp i Carl Wiklander. Är han 17 år? Isåfall så har jag svårt att se att han är kvar nästa år, för han är för bra för sexan. Allt hänger på om han är för hemmakär i Hönö eller om han orkar ta färjan över till stan för att testa lyckan!
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Jag följer mitt gamla lag Guldheden här på bloggen samt i GP. Hinner inte kolla live på Mossens IP men jag ska försöka komma loss nu när man är pappaledig. Dom hade behövt legenden Drollin Sassi på topp iår, men jag hoppas och tror att dom löser kontrakten ändå, för typ sjätte året i rad, i sista matchen!
Stort tack och ha trevlig sommar!
Bra jobb med bloggen!
________________________________________________

Dags för Vrångös målvakt Julin:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi inledde serien med bra resultat och en stabil defensiv. Tyvärr har vi aldrig riktigt fått igång målskyttet och allteftersom serien fortlöpt har vi börjat läcka lite bakåt. Tycker vi har höjt oss rent spelmässigt de senaste matcherna dock och jag tycker att det stundtals ser riktigt lovande ut, men vi saknar det sista just nu. Förhoppningsvis kan vi börja få ut den kvalité som vi faktiskt besitter.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Jag anser att vi framförallt behöver få tillbaka en vinnarinstinkt och en kämparglöd. Vi har torskat lite för många 50/50-dueller och inte varit tillräckligt heta i avgörande moment både offensivt och defensivt. Vi tar med oss att vi har börjat hitta något som vi kan bygga på.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Den ser nog ut som de flesta trodde den skulle se ut. Jag trodde att Sandarna skulle vara klara serieledare vid uppehållet, men kunde väl inte ana att de skulle gå obesegrade. Härlanda trodde jag inte skulle vara så högt upp dock. Sen ser botten och mitten ut ungefär som man kunde tänkt sig.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Tyckte det kändes bra inledningsvis, men som målvakt kan man aldrig vara nöjd med så många insläppta mål som jag haft det sista.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Tycker vi har ett bra kollektiv.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Sandarna givetvis. Solklart bäst i serien. Tror inte jag sett ett så bra lag i serien sen Linné joggade igenom sexan för några år sen. De har en väldigt bra spelidé, mycket rörelse och väldigt skickliga spelare. Finns inte en chans att något lag hotar dem i år.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Eftersom vi inte är i samma serie som dem kan jag säga att jag tycker att det är roligt att Styrsö och Donsö är med i toppstriden i femman. Gör derbyna och lokalfotbollen på öarna högintressant. Trevlig sommar och tack för en trevlig blogg!

Stort tack och ha trevlig sommar!

_____________________________________________

Vi avslutar med AIF:s Entin:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong? 

Väldig tuff och inte alls som vi hade förväntat eller hoppats på. Som jag påpekat innan så var vi inte på något sätt överlägsna i division 7 utan vann många matcher med uddamålet, där försvaret kanske var vår starka punkt. Men som säsongen sett ut nu så har vi haft 3-4 mittbackar skadade vilket inte har underlättat. Sedan fick vi ett rött kort första matchen redan i minut 20-25 vilket blev en väldigt tuff start då vi även mötte ett starkt Härlanda. Vi har även fått in många nya spelare och alla har givetvis bidragit både med det sociala och på planen, men det tar tid att få samspel att sitta. Helt ärligt så är vi väl rätt frustrerade över resultaten när vi tycker att vi kan bättre, har väl varit en väldigt ojämn säsong med höga höjder och djupa dalar. Men vi är ett gött gäng och ser bara att vinna resten utav säsongen.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vad vi tar med oss till höstsäsongen är att man inte alls har råd att göra misstag på samma sätt i 6:an som i 7:an, utan gör man misstag så blir man ofta straffad, vilket kanske var lite lättare att komma undan med i den lägre divisionen då motståndarna inte alltid lyckades med att förvalta de lägen som det bjöds på. Vi jobbar ju kontinuerligt med de biter vi behöver förbättra men allt som allt att vi tror på det vi gör och vågar spela vårat spel.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar? 

Jag trodde att sandarna skulle vara i toppen, känns som att de först och främst har en väldigt bra stomme med klubbstugan, sina ungdomslag och tränare. Sedan har jag spelat med endel av dem och vet att de kan nå en exceptionell nivå när de har sin dag. Måste dock ändå säga att jag blev överaskad över att de ändå slog Hönö så stort på bortaplan. Frågan är om någon kan utmana dem men det finns många bra lag i serien.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren? 

Lite upp och ned, har väl haft lite annat vid sidan som dragit energi och tid, även om jag lagt Korpen lite på hyllan, men allt som allt så får jag vara nöjd för varje gång som jag tar mig över halva planen!

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm? 

Tycker att Henrik har dels steppat upp sig ännu ett snäpp det här året, från att kanske latcha lite mer förra året som att jaga tunnlar till att nu spela lite mer cynisk, samt att han har växt in i rollen som kapten bra. Sedan har vi några spelare som alltid gör det bra utan att kanske skina men som ändå är med och skapar en väldigt stabil stomme i laget.  

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Motståndarlag vet jag inte, tycker inte att det är något lag som spelat extremt bra fotboll som lag, Önnered spelade ganska rakt medans Hönö och Sandarna höll i bollen mer och rullade runt den. Självklart har alla dessa lag någon eller några spelare som sticker ut annars hade de inte legat i toppen, men tycker nog Martin håller högst nivå när han har sin dag.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med? 

Kul för lille Bengt att det går bra för Öset, det är han väl värd efter allt slit med klubben.

Stort tack och ha trevlig sommar!

 

Bloggen tackar alla för att de tog sig tid!

 

/Rasta