Vi köttar vidare med våra intervjuer och turen har kommit till 6B!

 

Vi inleder med FC Hedens tränare Tobias Larsson, GSIF:S Ulrik Källblad, Göteborg Citys Anders Hultberg och BK S:T Jakobs tränare Roni Mezo!

 

Vi börjar med Hedens Larsson:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Det går snabbt när man har sköj! Ja, det har varit en vårsäsong där vi allt eftersom har hittat rätt. Vi började lite trevande men vann ändå och det var såklart någon form av styrka att ta oss igenom den fasen. När vi möter Proletären med årets största manfall så blev det tufft och vi förlorar vår första och hittills enda match i serien mot ett bra PFF.
Jag tror dock alla som var på den matchen kände samma sak, att det var onödigt att tappa den här matchen när vi var i ett momentum och hade krigat oss in i matchen igen för att till slut låta farliga Nofal kontra in deras vinstmål. Efter PFF-matchen tror jag vi inser att vi har det som krävs för att vara i den absoluta toppen av tabellen. Vi pulviserar ett Ramberget med 10-0, Gbg city 8-1, BK S:T Jakob 8-1. Ja, många stora vinster men framförallt två oerhört viktiga vändningar först mot Fässberg där vi vänder 1-2 till 3-2 och sen 0-1 till 2-1 mot Syrianska vilket är två ruskigt sköna moralhöjare.

Så med halva serien spelad är vi nu där vi vill vara spelmässigt och poängmässigt.
Vi har en målsättning som är i fas med det vi kom överens om inför serien men långt ifrån i hamn.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi tar med oss lugnet och tron på oss själva, vi kan släppa in ett mål eller två men ändå vända till vinst om vi bara fortsätter mala på som vi gjort sista matcherna.

Vi behöver få in ännu mer kontinuitet i framförallt backlinjen där vi i stort sett fått mönstra ett nytt mittlås i varje match. Sen kan vi även fast det kanske låter småkaxigt komma till mer avslut trots att vi gjort 51 mål på 11 matcher.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Jo, men det får jag nog säga, möjligtvis att jag hade lite större förväntningar på GSIF
Som jag tycker har ett väldigt bra lag men som tappat poäng mot flera lag de ska slå.
Det har varit lite för stora siffror i många matcher vilket jag inte riktigt känner igen från tidigare säsonger. Vad det beror på är svårt att säga för det är många matcher där det står och väger för att sen rinna iväg i rena målorgier.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Självklart har man en idé om hur man tror att matchbilden ska se ut och vilka man vill starta med och vilka man gärna ser komma in och bidra med de kvalitéer de besitter.
Sen vet ju alla att matcher lever sina egna liv och det är viktigt att man kan läsa av och kunna förändra om det behövs. Jag tycker att jag visat att så är fallet, det är väl bara att se det jag skrev ovanför att vi trots underläge vänt två matcher i slutskedet av matchen te.x.

Det som troligtvis är på mitt minuskonto är väl matchen mot PFF där vi med facit i hand skulle nöjt oss med ett oavgjort med tanke på truppen vi hade att tillgå i den matchen men fick blodad tand när vi kvitterade och istället blottade oss bakåt.

Max vet jag inte om vi fått ut men vi börjar närma oss det, sen blir det såklart lite annorlunda matchning när man leder med 4-0 i halvlek och har en full bänk att tillgå.
Då gör man kanske lite mer ”sociala” byten för att ge så många som möjligt speltid och chansen att visa upp sig. Detta tror jag dock vi kommer ha igen i höst då fler spelare är igång och kan göra jobbet om någon annan saknas.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Det enklaste svaret hade varit Malm men han har fått tillräckligt med beröm 😉

Jag tycker vår alldeles egna Stål-Kuyt och tillika forwardstorped Daniel Reitz ska ha en stor guldstjärna för sitt slit match efter match och dessutom har målskyttet lossnar rejält och jag tror han ligger på finfina 14 mål änsålänge. Han tillsammans med Toni Ceesay på topp har kompletterat varandra galant där uppe. 

Citat från Toni

-Så gött Danne, alla mål du gör, gör du och jag ihop men mina mål är mina mål!

När vi ändå är inne på Toni så får vi självklart ta upp hans fina ledaregenskaper som kommit väl till pass inför och under matcherna en riktig pådrivare som aldrig är nöjd på planen utan vill ha mer!

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Inte så många lag som imponerat mer än i några enstaka perioder, Sjövalla började piggt och kändes på gång men sen har det stagnerat lite men det är långt kvar och tid att ta igen tappade poäng.

Lite spelare som stuckit ut, Hannes i GSIF började också piggt men inte setts så mycket sista tiden i målprotokollet (ska sägas att jag inte vet om han varit med heller).

Yildrim i syrianska måste nämnas 23 mål på 11 matcher behöver inte motiveras mer.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Kärra KIF och Hisingsbacka FC går kanon och det glädjer mig!

Stort tack och ha trevlig sommar!

 

___________________________________________

Vi fortsätter med GSIF:s Källblad:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong? 

Vi inledde säsongen väldigt bra och ledde serien efter några omgångar. Sen hade vi en svacka med många spelare bortresta och förlorade bland annat två viktiga matcher mot Proletären och de som låg sist. Men nu har vi samlat ihop oss och går in mot sommarvilan med två raka segrar i ryggen.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi tar med oss att vi släpper in lite mål och är svåra att slå. Vi måste bli bättre på att hålla kvar bollen på offensiv planhalva och att pressa tillsammans när motståndarna har bollen.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar? 

Tabellen ser ganska väntad ut, hade hoppats på några fler poäng till GSIF.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren? 

Har varit lite halvskadad så har inte kunnat köra på riktigt som jag vill men är ändå nöjd. Hoppas läka ihop helt över sommaren.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm? 

Vi har fått in ett några nya som har kommit in väldigt bra. Sen har många av de som varit skadade kommit och hejat under matcherna vilket varit väldigt inspirerande. Framförallt Alex liverspporter som blivit en riktig succé!

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall? 

Går väl inte att missa anfallaren i Syrianska som gjort över 20 mål. Imponerande.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med? 

Spelade ett år i Lövet/Johanneberg så skulle vara kul om de tog sig upp till sexan igen.

Stort tack och ha en trevlig sommar!

Trevlig sommar!

______________________________________________

Dags för Citys Hultberg:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Våren har varit bra. Vi har 12 poäng på 12 matcher (bättre än Magnus Haglunds 9 på 9?) så får vara nöjda med poängskörden. Vissa förluster har varit onödigt stora, men det spelar ingen roll om vi förlorar med 5-4 eller 7-0, det ger 0 poäng oavsett.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi har haft ett gött go i laget i slutskedet av våren/sommaren som toppades med poäng mot Proletären inför uppehållet. Så kan vi ta med oss det positiva in i hösten tror jag att vi kan knipa minst 12 poäng till. Och som alltid på den här nivån är det ju kontinuiteten som behöver förbättras, men det är en svår nöt att knäcka.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Syrianska har väl en tabellplacering som inte såg ut som förhandstipset. Aleks Yildrim öser ju in mål så där måste en hyllning vara på sin plats. Sen trodde jag väl mer på Studenterna, även om en tredjeplats är riktigt bra, så har de tappat lite häng på Heden och Proletären. De var ruskigt duktiga mot oss, men om jag förstått Silly Season rätt hade de med en anfallare mot oss som sedan gick vidare till division 2. Hade nog varit en annan situation om han stannat?
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Jo, tanken var att jag skulle spela back i år, och inledde där i träningsmatcherna. Sen saknade vi anfallare i sista träningsmatchen mot Real Maskin och då vikarierade jag på topp och gjorde två baljor. Testade även där i premiären mot Proletären och gjorde två nya där och då blir det svårt att ändra på ett vinnande koncept. Men nu har jag gått mållös i några matcher på slutet och spelade t.ex. mittfält mot Proletären så vi får se vad som händer till hösten. Den som är mest förvånad över att jag gjort 9 mål är förmodligen jag själv!
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Alltid olika spelare som är i form, så försöker alltid hylla nya spelare. Men går inte att bortse från vår högerback/mittback Levin Ahlsell som har en riktigt hög lägstanivå och i princip alltid gör en bra match. Får också passa på att hylla Serhat Özkan som under våren vuxit fram till en av de jag alltid tar ut först i laget. Av de många nyförvärven är det väl framförallt Sebastian Chitsaz som lyft backlinjen de gånger han har varit med och även den lojale lagspelaren Mattias Herzog.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Förutom de tidigare nämnda är ju Heden i en klass för sig. Läste att Tobbe Larsson hade hyllat Malm och jag kan bara instämma. Längesen jag kände mig så kass på en fotbollsplan som när jag var i närheten av honom. Otrolig speed med boll. Sen har ju S:T Jakob en mittback i Carl Magnus (om jag minns namnet rätt?) som gjorde en imponerande insats mot oss.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Sveakurd lider man med på grund av det tragiska som hänt där. Då jag bor vid Gröna Vallen, så följer jag lagen som spelar där. Det gör ju att jag kan hålla fortsatt koll på min gamla serie 6C på ett bra sätt. Och tabellen ljuger inte om Sandarna, de är helt överlägsna i sin serie.
Hur skönt är det att du gjort fler mål än brorsan Daniel i Tollered hittills?
Otroligt skönt. Han brukar ju alltid göra en del då han slår mycket frisparkar och straffar. Men i år har jag även passat på att ta fler gula än han gjort vilket måste vara första säsongen någonsin detta hänt. Så där har han något att hugga tillbaka med.
Stort tack och ha trevlig sommar!
Tack själv och trevlig sommar!
__________________________________________________
Vi avslutar den här svängen med S:T Jakobs Mezo:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Väldigt upp och ner måste jag säga och det speglas på resultaten. Det har varit ett kämpigt vår med en hel del skador och truppens bredd har smalnat av litegrann.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi har plockat dubbelt så många poäng mot lagen över oss i tabellen än under, vi vet att vår kapacitet kan störa vilket lag som helst som senast när vi bröt Proletärens förlustfria svit. Vi jobbar successivt och försöker förbättra oss för varje match som går så det är svårt att välja ut en enskild punkt, men det skulle vara aggressiviteten i defensiv box.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jag hade såklart gärna sett oss lite högre upp , annars är det inga utropstecken.
Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?
Det är min första säsong med fullt ansvar så många bitar håller fortfarande på att sättas på plats. Jag gillar att testa nya spelsätt och metoder, därefter får spelarna tillsammans sätta detaljerna. Det gäller att hitta roller och taktik som passar laget. Bilden av motståndarna innan match har oftast varit rätt, vi har också en del spelare som varit med länge och känner till lagen.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
David Mårdensjö ska få den kakan. Han kan spela på vilken position som helst men som MB och innermittfält är han en gigant. Det gör det inte sämre att han finns tillgänglig i luftrummet framåt, tre mål under våren. Carl Magnus Jarlert (mittback) och Jens Karlsson (ytterback), har också gjort tre mål var.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
FC Heden går som tåget och det märks i både organisation och spelsätt att de tillhör en division högre upp, så nu gäller det för de att de håller ut resten av säsongen också.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Följer inte någon annan serie specifikt då jag är ute och dömer en del. 
Stort tack och ha trevlig sommar!
Tack för att jag fick vara med och detsamma!
Bloggen tackar alla för att de var med och önskar alla en trevlig sommar!
/Rasta