Den kanske mest uppskrivna serien på förhand var ju 4A med Jonsered och Kozaras duell liksom Gårda, uppstickarna med ett rejält cupäventyr i bakfickan. Och visst har det hamnat om de tre lagen. Och gör fortfarande. I botten har Mossen halkat efter och det förnyade kontraktet känns avlägset. Men Lunden som ligger på nedflyttning lever åtminstone i fortfarande.

 1. Kozara FK – De har slitit i några år för att vinna fyran men inte kommit igång i tiden. Men i år. Poängskörden är lysande, seger gånger två mot Jonsered och det har gett ett avstånd på hela sju poäng och med åtta matcher kvar att spela där man lirat klart mot Jonsered. Det kommer man lösa. Bara 15 insläppta på fjorton matcher vittnar om en bra defensiv. Det kommer vinna serien åt nuvarande serieledarna.
 2. Jonsereds IF – Upphaussade inför säsongen minst sagt. Och med all rätt. Har haft sin svacka nu och tog sig ur den ganska snyggt, tunga att möta i match efter och hade Kozara varit lite närmare i tabellen hade det kunnat bli spännande men förlusterna mot Kozara kan bli dyrbara och nu handlar det om att hålla Gårda bakom sig i höst. En bra säsong hittills. Kanske några poäng för mycket upp till Kozara men ändå, man ligger tvåa. Dock med en match mer spelad än Gårda..
 3. Gårda BK – Efter en magisk försäsong med cupspelet har man gjort mycket rätt i år, visst tappat en del lite märkliga poäng men samtidigt vinst mot Guldheden i hängmatchen så är den tidigare allsvenska klubben tvåa. Kommer få slita för att hålla Kode och Jonsered bakom sig i höst. Philip Jonsson magisk fotbollsspelare.
 4. Kode IF – Inledde svagt, en seger på sex matcher. Dock kom den mot Jonsered borta vilket vittnar om klassen. Har seriens skyttekung och kanske bästa offensiva spelare i Rasmus Haraldsson. Tar knappast in sex poäng på Jonsered i höst i kampen om andraplatsen men gör i stort en riktigt bra säsong då de åkte ur förra året och det ofta är svårt att studsa tillbaka direkt. Lurigt lag att möta och de kan slå alla topplag i höst..
 5. Stenkullen GOIK – Smarta värvningar, främst från Lerum har gjort Stenkullen till ett riktigt bra lag i år. Kan slå många av lagen både hemma och borta. Ett av seriens försvarsstarkaste lag och det brukar ju räcka långt. Gamle Henrik Forsberg bidrar fortfarande med massor i div IV-lag och det märks ju om inte annat i och med att han gjort flest mål. Lär sluta 4-5 nånstans och det är ju väl godkänt i betyg.
 6. Nol IK – Oj vilken pigg nykomling. Fortsätter sin framgångssaga från sexan och gör så mycket rätt. Fick tillbaka Talat under säsongen och han bidrar självfallet då han redan hunnit göra sju mål. Tufft att plocka poäng borta mot Nol och det råder ingen tvekan om att Nol spelar i fyran även nästa år. Kan vara den piggaste nykomlingen sett till nivå i år. +++++.
 7. SKIF Semberija – Många av motståndarlagen beskriver Semberija som ett av de bättre lagen i serien men ändå bara sjua. Ojämna i sina prestationer med sex segrar och sex förluster på första fjorton, alla lag lär vara oroade inför mötet med Semberija men förvånsvärt många vinner matcherna. Lirar i 4A även nästa år. En godkänd första halva.
 8. Floda BOIF – Förra året var ju rejält jobbigt. Och inledningen i år men nu är man igång och även om de blev förlust mot Gårda innan uppehållet har Floda gjort en klart godkänd säsong. Dock väldigt ojämna under året, 1-4 hemma mot Guldheden t.ex. men segrar mot Kozara och kryss mot Jonsered. Jämnar de ut det lite grann blir det en stabil position i år. Bottenstriden slipper man.
 9. Partille IF – Pigg inledning under nye tränaren Kristofer Landahl men formen andra delen av serien är direkt svag och de skall nog vara glada att de skaffat sig så pass många poäng som man har gjort i början av säsongen. Sargon offensivt viktig men har saknat en hel del gubbar i övrigt nu andra halvan och det kommer krävas en del comebacker i höst annars blir Partille inte bättre än nia, snarare sämre.
 10. Guldhedens IK – Inledde piggt men har sakta men säkert hamnat i bottenstriden som vanligt. Löser alltid kontraktet i slutändan men i år är frågan om man inte klarar sig kvar på att de övriga två lagen nedan varit så svaga. Som vanligt bär Svante Möller anfallsspelet, orkar han det i höst också så kommer man ta poängen som krävs, om inte då klarar sig Guldheden bara kvar om Lunden inte lyckas komma igång.
 11. Lunden Överås BK – Anrika Lunden har haft en riktigt tung säsong. Bara tre segrar varav två mot jumbon Mossen. Inte godkänt. Har haft skador och grejer som stört men det jag såg i juni och i april(två olika matcher) har inte varit bra även om en av matcherna gav tre poäng. Långsamt och saknar mycket av den offensiva spets som många andra lag i serien har. Ligger riktigt illa till om inte truppen är starkare i höst.
 12. Mossens BK – Nykomlingen som gjorde det så bra förra året kom till säsongen med stort självförtroende men onekligen har man inte räckt till i fyran. Sex poäng upp till derbykonkurrenten Guldheden ovan strecket talar sitt tydliga språk och då har Guldheden en match mindre att spela. Kan väl tänka att man behöver vinna säkert fyra matcher till i hösten och då skall vi ha med oss att det bara blivit två segrar på de första fjorton. Lite oväntat att det skulle gå så här trögt en serie upp för ett lag som knappt förlorade en match i femman förra året.

 

Totalbetyg på serien? 

Får nog ändå ge den 4 koner av 5. Bra lag i toppen, visst har Kozara ryckt men det vimlar av bra lag som kan sätta stopp för varandra i toppstriden. Litet minus med en bottenstrid som inte är död men knappast glöder men som dock kan komma att bli delikat i höst vid en seger eller två för Lunden.

 

///Dalla