5A har ju ägts av Komarken hela vägen till den sista omgången innan uppehållet då Bosona satte fart på toppstriden åt United Africa som därmed bjöds in till seriesegrarduell. I övrigt en rätt haltande tabell då GAIK drog sig ur tidigt. Bottenlagen förvånansvärt svaga är en reflektion.

 1. FC Komarken – 35-11 och elva segrar på tolv matcher. Det kan inte bli annat än högsta betyg. Har byggt med en del nya spelare under nye tränaren Milan Tanaskovic och onekligen har det fungerat strålande. Förlusten mot Bosona här på slutet ger dock serien liv i toppen. Bör ju ha fyra poäng att gå på mot United Africa i höst och det verkar man ju reda ut med tanke på hur det sett ut hittills.
 2. United Africa FC – Smyger som vanligt med. Enda laget som kan ge Komarken en match. Som vanligt väldigt svåra att slå och har bara loosat mot nämnda serieledarna. Har inte råd att ge bort en match i höst men har alla chanser att haka på Komarken om det fortsätter rulla på.
 3. Utbynäs SK – Ett riktigt bra lag som trots detta är hela elva poäng efter serieledarna. Har fyra förluster. En slarvig mot Romelanda men i övrigt är det två förluster mot United Africa och en mot Komarken som stör en bra säsong. Det är skillnaden mot absolut toppstrid att de inte orkat ta poäng mot de två bästa lagen.
 4. FC Bosona – Förra året enda laget som sopade till Mossen vill jag minnas. I år enda laget hittills som vunnit mot Komarken. Finns en enorm potential i laget som dessutom vann mot Qviding under försäsongen, men det är de fem förlusterna i tabellen som stör och förvånar. Fem av tolv är rätt många matcher att förlora.
 5. Björndammens BK – Började serien med 1-7 mot Komarken och sen blev det inte bra. Första sju matcherna bara en seger men därefter har det lossnat och femteplatsen kan komma att bli något till om de fortsätter att rulla på. Ingen superskyttekung utan sprider ut målskyttet en del, njuter säkerligen av Björndammens kräftgång.
 6. IK Zenith – såg sådär ut för någon månad sedan men segrarna mot bottenlagen Angered och Öjersjö tog laget upp på säker mark och nu är det nio poäng ner till nedflyttning. Det skall ju inte vara några problem med så få matcher kvar. Wallerius och Ström två offensivt pigga pjäser som det oftast handlar om när de gröna skall leverera mål. Lär sluta i mitten eller strax nedanför.
 7. Älvängens IK – många kryss hittills och det brukar ju leda till en mittenplacering. Tagit en del imponerande poäng och har inte räckt till mot de bästa lagen. Så kan man sammanfatta våren. Enda laget som förlorat mot Öjersjö kanske inte är jättekul att vara dock. Bara ettan och tvåan har gjort fler mål å andra sidan har bara Romelanda släppt in fler mål. Ojämna var ordet. Bra vårsäsong trots detta.
 8. Romelanda UF – En riktigt bra vår om man ser till att laget inte var säkert att de skulle kunna köra på hela året när truppen tränade under försäsongen. Kommer från fyran men har ju tappat en del tunga pjäser och får dem till en lika bra höst som vår tycker jag att de skall vara nöjda. Kommer inte landa i någon bottenstrid i höst.
 9. Hisingen FC – En nykomling som inledde piggt men som därefter varit väldigt svajiga. 1-9 mot Älvängen men 1-1 mot United Africa säger väl något. Har ju Rossi, Kakic med flera och skall inte åka ur femman men det skall sägas att läget ser lite sådär ut särskilt med formen som de bjudit upp till på sistone.
 10. Angered MBIK – Ungt lag som inte fått till det och hade inte Öjersjö varit så pass svaga i vår så hade man legat på nedflyttning just nu. Trodde ungdomarna skulle få en utväxling i år men det har inte alls blivit så, åtminstone inte i poängskörden och den räknar vi ju just nu. Bör kunna ta sig förbi ett lag eller två i höst.
 11. Öjersjö IF – Nye tränaren Jonas Andersson har inte haft en kul start på säsongen. Bara fem poäng in på kontot och en klar jumboplats i nuläget. I och med att de är elva lag som spelar klart serien räcker det dock att komma tia för att klara sig kvar lite beroende på vad som händer i trean i bakgrunden dock. Öjersjö har kämpat länge för att ta sig till femman och när man är där gör man en rätt platt vår och detta kan inte betecknas som godkänt. Saknar Oskar Larsson men har ju haft Svensson på plan i flera matcher. Kan mycket väl åka ur.