Då har turen kommit till 6D där vi börjar med att höra vad FTU:s tränare Romeo Vidovic, Wartas Martin Trifunov, Backatorps Dan Ahlman och sist men inte minst Mirza Budimlic, fotbollsansvarig i Bosna IF, har att säga om vårsäsongen!

 

Vi börjar med FTU:s Vidovic:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi är väldigt nöjda med vår insats så här långt. Efter en fantastisk start med fem raka vinster följde en lite sämre rad av matcher. I slutet däremot reste vi oss igen och avslutade på bästa möjliga sätt med tre raka vinster. 

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Jag vill att laget tar med sig lagandan från större delen av våren. Vi har tyvärr haft sämre träningsnärvaro pga olika orsaker senaste månaden som jag hoppas vi kan lägga bakom oss nu. Vi har lagt en fin grund och nu är upp till oss att under hösten genom hårt arbete försvara serieledningen.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Hålta är väl laget som överraskat positivt och ligger bra till för att utmana oss under hösten. Bjurslätt däremot med min gamla kollega Hasse som tränare har varit en besvikelse så här långt. Har ett par spelare där som jag har haft äran att träna under min Häckentid och som jag vet kan mycket bättre. Önskar dem en bra höst.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Jag tycker att vi har lyckats ganska bra att få ut det bästa ur spelarna med några få undantag som jag väntar mig höjer sig under hösten. Taktiskt sätt spelar vi annorlunda i år än förra året och det tog ett tag innan det satt. Allteftersom har det dock blivit bättre och många spelare har fått prova olika positioner. Dessutom har vi använt 27 spelare under våren men nu har dom flesta koll på vad jag tjatar om. Motståndarna har betett sig som vi har trott, det är väl bara Neutrala IF som lyckades förvåna oss med sitt tempo och aggressiva spelstil. Mot de kom också den enda förlusten så jag får väl ta på mig den förlusten.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Vi har en massa duktiga spelare. Några som jag väntade mig skulle vara bra men även några som jag hoppades skulle prestera bättre. Jag vill gärna nämna Serhat Yilmaz, trollkarlen och kaptenen som levererar varje match. Även Yusuf Bozkir har varit tongivande under våren. En riktig kvalitetspelare. Saim Duman var bäste målskytt samt Oguzhan Yilmaz som är hjärtat i laget vill jag också framhäva.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Jag tycker som sagt att Neutrala IF imponerade i vårt möte. Warta IF har jag tittat på ett par ggr och de har sett bra och homogena ut. I matcherna mot oss var de dock inte på sin högsta nivå. Antagligen pga vi gjorde dom lite sämre än vad dom är. Speciellt i första mötet. Vidare har jag inte så stor koll på spelarna i motståndarlaget men en kille kommer jag ihåg. Vardars målvakt som jag tror heter Sean var helt fantastisk i vår match och är den bästa och enda riktiga målvakten i vår serie. Vi har t ex använt fyra målvakter under våren och alla dom är egentligen utespelare.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Följer några lag i fyran och femman och det har väl gått så där för dom. Velebit är ju ett kroatiskt lag som jag självklart följer då jag också kommer därifrån. Började uselt men har spelat upp sig efterhand. Hisingen FC däremot började riktigt bra men sen hände något som jag inte riktigt har koll på. I det laget har jag en massa gamla spelare så jag hoppas verkligen dom tar tag i det under hösten. Sen gläds jag oerhört mycket med Hisingsbacka FC då min tränarkarriär började i Hisingstads IS för länge sedan och som idag är tillsammans med Backa IF ovan nämnda klubb. Ledning i division tre och på väg uppåt. Ungt lag som kan gå långt. Jag tackar för intresset och ser fram emot många spännande matcher till hösten. 

Stort tack och ha trevlig sommar!

Trevlig sommar!

___________________________________________

Vi fortsätter med Wartas Trifunov:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi har gjort en bra insats där vi nu ligger på en andraplats med fyra poäng och en match mindre spelad bakom serieledaren (intervjun gjordes innan FTU:s sista match). Vi började helt okej men laget har utvecklats till det bättre där vi blivit väldigt samspelta. I flera år har det fattats en grund att bygga på men den har vi äntligen hittat. Vi gör flest mål och släpper in minst vilket är ett riktigt gott tecken!

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Grunden vi har byggt på ska vi fortsätta bygga på för att kunna nå våra mål. Vårt anfallsspel är bra men kan bli ännu vassare.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Att vi ligger i toppen tillsammans med FTU är ingen överraskning. Dock har Hålta hängt på bra vilket är imponerande. Den negativa överraskningen i år är att Bjurslätts ligger dåligt till.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Studier och annat har gjort att jag inte riktigt kunnat träna ordentligt och komma i önskad form. Men jag har ändå fått förtroendet och tycker att jag gjort en godkänd insats.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Hela laget har verkligen gjort en toppeninsats och att välja ut en person hade inte varit rättvist. Försvaret, mittfältet och anfallet, alla, har presterat bra. Juniorerna som spelat med oss har också gjort det riktigt bra.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

FTU har imponerat väldigt mycket på mig ur ett taktiskt perspektiv. De har sitt unika spela där de är vassa på alla håll. Jag beundrar lag som vågar köra sin egen grej och för FTU har det lönat sig.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Kul att det går så bra för Finlandia i 5B!

Stort tack och ha trevlig sommar!

______________________________________

 

Vi går vidare med Backatorps Ahlman:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Med tanke på att vi i början av februari var en hårsmån från att lägga ner laget, då vi saknade både ledare och tillräckligt många spelare, så måste jag säga att jag är oerhört nöjd med var vi befinner oss idag. Vi har en slagkraftig, dock något tunn, trupp och framförallt en oerhört engagerad ledarstab. Vår ledarstab hade drygt en och en halv månad på sig att försöka få in vår nya spelidé innan serien drog igång och arbetet pågår fortfarande och det känns som att vi har tagit stora kliv sedan vi drog igång i vintras. Om vi ser till själva resultaten är väl varken ledarstaben eller spelartruppen fullt nöjd. Vi ligger, i en haltande tabell, på en åttonde plats efter fem vinster, en oavgjord match och fem förluster och vi känner väl allihop att vi har tappat lite för många onödiga poäng. Framförallt är det båda matcherna mot Vardar där vi känner att vi borde plockat med oss sex poäng men där vi istället kammat hem noll, i första matchen fokuserade vi på tok för mycket på domaren och i andra matchen sätter vi inte våra chanser och är för slarviga när de ställer om. Även mot Hålta känns det som att vi slarvar bort poängen då vi är på tok för ineffektiva framför mål. Vi känner dock att vi till och från spelar riktigt fint och att vi har potential i truppen att bygga vidare på under höstsäsongen, vi skulle dock behöva få in några nya spelare för att öka konkurrensen i truppen.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Som jag var inne på i den förra frågan är vi nöjda med att vi kommer in i vår spelidé mer och mer ju längre säsongen går, att spelet till och från ser riktigt bra ut men vi måste bli effektivare både i att skapa chanser men framförallt att ta vara på de chanser som vi får. Vi behöver öka konkurrensen något i truppen och försöka få till en jämnare träningsnärvaro. Vissa träningar, framförallt de innan match, är vi riktigt många och kvaliteten på träningarna blir riktigt hög medan vi då och då sänker träningsnärvaron vilket självfallet påverkar kvaliteten. Skulle vi få in några spelare till skulle det förhoppningsvis leda till en ökad träningsnärvaro på hela truppen!

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Förutom att jag gärna hade sett oss själva högre upp i tabellen så är det väl två lag som sticker ut något. Jag hade inte tippat att Hålta skulle vara med i toppstriden efter halva säsongen men de har ju tydligen fått en ny tränare som styrt upp laget och även fått in några högkvalitativa spelare från Ytterby högre upp i seriesystemet. Bjurslätt var ju tippade av många som ett topplag, även av mig, och de befinner ju sig för närvarande fjärden sist. Det ska bli spännande att se om de klättrar under höstsäsongen, det känns som att de har mycket potential i truppen.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Den har väl vart, precis som lagets, lite upp och ner. Jag har vart lite småskadad till och från och även vandrat ut och in i startelvan. Även om jag börjar bli lite till åren vill jag självfallet spela så mycket som möjligt och jag ska göra mitt yttersta under höstsäsongen för att förtjäna fler starter. Men i själva spelet känns det som att jag både orkar mer i år och har blivit mer trygg med bollen än de senaste säsongerna, mycket tack vare bra träningar. Jag vill alltid bidra med poäng då jag känner att jag har en vass högerfot som jag ska kunna nyttja både på fasta situationer och i själva spelet och jag har varit inblandad i en del av våra mål men man vill ju alltid öka sin effektivitet.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Det går ju inte att inte nämna Achraf ”Ach” El Messaoudi som leder hela seriens skytteliga. Han har spetskvaliteter som ingen annan i laget har, han är snabb, målfarlig och har en riktigt fin teknik. Jag skulle dock vilja se honom värdera lägena bättre när han ska gå på mål och när han istället ska släppa bollen till någon i ett bättre läge, när han väl utvecklar den sidan av sitt spel kommer han bli ostoppbar och troligtvis för bra för vårt lag! Men jag vill nog framförallt lyfta fram två spelare på vårt mittfält, Vishnu Nair och Anton Johansson. Vishnu är ett föredöme på planen, han ger alltid 100 %, gnäller aldrig, varken på domare, med- eller motspelare och är oerhört lugn och trygg med bollen. Anton är spelskicklig och en väldigt viktig kugge i vårt offensiva spel där han bidrar med många avgörande passningar och han leder vår interna assistliga.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Att som FTU ta steget upp från sjuan rakt upp i serieledning i sexan efter halva säsongen måste ju lyftas fram. Det är imponerande att de lyckas undvika någon direkt formsvacka. Jag vill dock säga att det känns som att även i år är division 6D en riktigt jämn serie där alla lag, förutom Björkåsen, har möjlighet att plocka poäng av varandra. Det känns som att vi med rätt dag ska kunna plocka poäng av alla lag i den här serien, samtidigt som jag är medveten om att vi även kan tappa poäng mot alla övriga lag.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Alla mina tidigare lag, Backa IF, Blåstaden IF och FC Backatorp, har gått i graven så jag har egentligen inget annat lag som hjärtat bankar lite extra för. Dock vill jag säga att det är roligt att ett lag från Backa, Hisingsbacka FC (sammanslagningen av Backa IF och Hisingsstads IS), närmar sig elitfotbollen ordentligt. Att man är i topp av division 3, som nykomlingar, är riktigt kul. Vad jag förstår gör man det också med ett riktigt ungt gäng, det ska bli spännande att se vart det här laget tar vägen i framtiden!

Stort tack och ha trevlig sommar!

_____________________________________

Vi avslutar med Bosnas fotbollsansvarige Budimlic:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Säsongen började bra. Vi började försäsongen rätt tidigt med, såhär i efterhand så kanske det inte var så klokt, spelarna blev nog mätta och från ca 17 man i snitt per träning blev det under halva april och maj ca 5-6. Allt som allt så är det en OK vårsäsong, vi är besvikna men kan inte riktigt gräva ner oss då vi ändå är 4:a i tabellen.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi tar med oss vår tekniska kunnighet i truppen och viljan att spela en attraktiv fotboll med mycket innehav. VI behöver förbättra vår träingsnörvaro oerhört men det är på gång. 

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Tabellen ser inte riktigt ut som jag förväntat mig, trodde väl att vi skulle vara topp 2. Positivt i år ser jag som mest Hålta, men både FTU och Warta ska ha stor eloge. Som negativt kan jag väl nämna Bjurslätt, de är nog själva överraskade av sin vårsäsong, men det verkar vara på g uppåt. 

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Jag är inte mycket för att lyfta fram enskilda spelare men om jag måste välja så går det inte att komma undan Emir Skandric. Killen är 37 år gammal, tränar knappt pga jobb men är ändå med i toppen av skytteligan (trots fler missade matcher).

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Som jag skrev innan så har Hålta imponerat oerhört mycket på mig, spelar en snabb och tuff fotboll. Inte minst har de imponerat på mig med tanke på förra årets säsong så har de verkligen lyft i år. 

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Bosona är ett lag som jag vill och önskar att det går bra för. Man tror att det är rivalitet mellan oss men tvärtom, jag gläds för dem nör det går bra för dem.

Stort tack och ha en bra sommar!

 

Bloggen tackar alla medverkande och vi pumpar vidare med fler intervjuer inom kort!

 

/Rasta