Vi har kommit fram till 4B när det gäller intervjuer och så här tycker dessa herrar om vårsäsongen: Kållereds tränare Jamal El Moussaoui, Dalen/KFF:s Jonas Hylén, Öckerös tränare Andreas Larsson och Mölnlycke IF:s Markus Landén!

 

Vi börjar med KSK:s El Moussaoui:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Gått över förväntan med tanke på alla tunga bortfall av spelare som antingen varit sjuka/skadade eller bortresta.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi tar med oss en hel del. Vinnarmentaliteten på träningarna har verkligen smittat ner sig på tävlingsmatcherna. Vi märker tydligt att vi inte är beroende av att vårt passningsspel måste sitta för att vi ska vinna matcher. Många gånger tuggar vi ner motståndarna med riv och slit i 90 minuter. Sen har vi ett väldigt tryggt och stabilt försvarsspel. Vi behöver förbättra allt när vi äger boll. Uppspelsfas – spelyta 1, 2 och 3. Sen behöver vi ha mer killerinstinkt inne i box.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Det är sällan en tabell ser ut som jag tänkt men vi har ju självklart siktat på att vara ett topplag och hittills har ju allt gått vägen. De som varit mest jobbiga att möta är Dalen, GFF och Öckerö där sistnämnda borde ligga högre upp i tabellen.
Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?
Kållered här ju tidigare varit ett lag som mer spelat på kraft och hjärta och gärna velat komma till avslut så fort som möjligt. I år har vi lagt kraft på att bli mer ett passningsorienterat lag. Där tycker jag vi tagit ett bra kliv framåt. Men måste poängtera att vi fortfarande har mycket att jobba med. Man försöker alltid få ut max av varje spelare men som ny tränare tar det tid att hitta rätt knappar på vissa spelare. Tycker vi lyckats rätt så bra. När det gäller det taktiska hade jag innan säsong för dålig koll på lägen i serien. Vi har mest lagt fokus på vårat egna spel. Men nu känner jag att man har hyfsad koll på dom flesta lag efter flera tuffa matcher under våren.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Efter att ha haft en enorm rotation i startelvan hela våren så är samtliga spelare värda att lyfta fram. Sen måste jag också lyfta fram ledarstaben där allt från ass/lagledare/eldsjälar/sportchef och fysio gör ett hästjobb.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Flera lag som imponerat med och har duktiga spelare men en jag måste lyfta fram är Fernando i Öckerö. Wow vilken spelare! Speluppfattning/spelsinne/touchen på boll, stark i luften och vass avslutare. Sådana spelare finns ju bara på Playstation.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Jag hade ett par fantastiska år i Götaholm på 90-talet och där ser det tufft ut just nu. Hoppas att det löser sig där. Gläds åt all lokalfotboll. Framförallt när det är så lätt att följa genom eran blogg.
Stort tack och ha trevlig sommar!
_________________________________________
Vi fortsätter med Dalen/KFF:s Hylén:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Vi borde ha tagit några poäng till men vi har missat för mycket chanser och släppt in några för billiga mål så nu är det för långt upp till KSK och GFF. Godkänt, varken mer eller mindre.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Jag vet inte men vi har väl inte riktigt haft ”gnistan” känns det som och så måste vi försöka förbättra vårt egna spel ytterligare. Första halvtimman borta mot Mölnlycke och andra halvlek mot Mölndal kan vi ta med oss då hade vi ett okej spel/inställning.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Ja, det gör den men trodde nog Ytterby skulle ligga högre upp så det får bli den negativa annars väntat.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Jag är nöjd och tycker det har gått över förväntan som mittback.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Som alltid Eliasson, en av seriens absolut bästa mittfältare, och Olli seriens i särklass bästa mittback. Dessutom Lundin, en junior, som man visste skulle passa bra in i seniorsammanhang. Han växer för varje match och tar inga genvägar.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Ytterbys målvakt var mycket bra mot oss annars är det inte någon speciell så jag kommer ihåg utan alla lag har ju sina extra viktiga spelare.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Nej inte direkt.
Stort tack och ha trevlig sommar!
Tack detsamma!
__________________________________________
Dags för Öckerös tränare Larsson:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Den har varit mycket upp och ner. Vi hade det tufft i början då vår trupp var plågad av mycket skador samtidigt som vi mötte bra motstånd. Efter det kom vi in i ett bra flow med lite vinster i rad. Sista tiden har vi blandat en del resultatmässigt men prestationsmässigt har vi varit stabilare. Sammantaget en ok vårsäsong varken mer eller mindre.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi tar med oss att vi kan mäta oss med samtliga lag i serien när vi presterar bra. Det vi måste förbättra är jämnheten i prestationer och resultat och det når vi bäst genom en bra kontinuitet på både träning och match.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Serien ser väl ungefär ut som förväntat på förhand. Inga direkta positiva överraskningar då de lagen som ligger i toppen också förväntades göra det. Negativa överraskningarna så här långt får väl bli Ytterby och Mölndal som jag trodde skulle hålla till högre upp i tabellen men de har ju fortfarande stor chans att ändra på sina respektive lägen.
Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?
Alltid svårt att recensera sig själv och man är ju aldrig riktigt nöjd. Men jag får ändå vara hyfsat nöjd, tycker vi oftast har kunnat prestera på en bra nivå även när det saknats mycket folk och att vi i vissa matcher hittat saker i motståndarnas spelsätt genom scouting som vi kunnat utnyttja.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Många som förtjänar beröm. Självklart vår skyttekung Fernando som har fantastiska spetskvalitéer. Men han får god hjälp från sina offensiva kollegor Daniel ”DD” Larsson och Mathias Sennerstam som nu det senaste har bidragit starkt till vår offensiv. Sen måste jag nämna vår kapten Christian Karlsson som har en väldigt hög lägstanivå i år och är en av seriens bollskickligaste och passningssäkraste spelare. Finns en del spelare till som borde nämnas men får väl stoppa där denna gången.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Mölndal spelar ju väldigt attraktiv fotboll men behöver kanske bli lite mer cyniska för att få med sig fler resultat. Kållered har en organisation, ledarstab och spelartrupp som håller hög klass och det är ingen tillfällighet att de leder serien. Finns väldigt många duktiga spelare i serien tycker jag. Kållereds målvakt (Fillemon?) är fantastiskt bra, han stod andra mötet mot oss men var bänkad i det första vilket säger något om Kållereds trupp. Ytterby hade en liten kille på centralt mittfält som hade ett härligt driv med bollen. Speedkulorna Teo och Jonas(?) i GFF är svårhanterliga. Eriksbergs forward (Emil?) stor, tung men även bra i djupledsspelet. William Nimbs i Mölndal har fart och teknik för ett par divisioner upp. Marcus Vogel i Mölnlycke IF var en klass-spelare. Det är de jag kan dra direkt ur minnet, finns såklart många fler.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Gläds när det går bra och lider när det går sämre för min moderklubb Hälsö BK.
Stort tack och ha trevlig sommar!
Stort tack för ert gedigna jobb med bloggen.
__________________________________________
Vi avslutar med Mölnlycke IF:s Landén:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Upp och ner, men som nykomling att ligga där vi gör är vi inte besvikna med. Finns självklart förbättringar att göra, men med mer skador i år än förra året känner iallafall jag mig nöjd.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Känslan av de senaste två segrarna ska vi ta med oss. Finns inget bättre än att sjunga Mölnlycke-låten efter en seger, oförtjänt eller inte. Där gemenskapen stärks och byggs på ett helt magiskt sätt, ändå vår låt.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
GFF överraskade mig något oerhört med deras som i dagens läge kallas positiv fotboll. De hade två gubbar med magisk förstatouch som man inte brukar se på vår nivå. Har de en bra dag, så är de överlägsna. Sedan måste jag säga att med all hype över sig, att Ytterby och Mölndal ligger därnere är fullständigt orimligt. Dock har Mölndal en offensiv potential som inte är i division 4 att göra. Ytterby efter vår match, trots en galet orimlig instats av oss 0-1 där vi gör vår sämsta match för säsongen hör hemma i botten.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren? 
Är väldigt sällan nöjd med mig själv, vilket är orimligt att vara enligt min mening. Men med den för mig, nyare defensiva CM-positionen bör man vara lite nöjd. Mindre representerande i målprotokollet, men sålänge laget vinner matcher skiter man i det såklart!

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Med många skador förtjänar centrallinjen med rutinerade gubbar som Erik på mittback, mig på CM och gamlingen Sudo beröm för rutinen vi tillför och framförallt snacket som varje lag behöver. Sedan att vi har en trollgubbe med MR Vogel som gjort hälften av målen gör inte saken sämre. Den unge har ändå gjort 10 av 20 mål, sålänge vi har han på rätt humör kan vi slå alla lag i denna serie (ingen luft gubben, vi behöver att du sliter med😉).

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Som tidigare nämnt ska GFF ha plus, men Kållereds stabilitet är orimligt hög efter att ha både spelat mot dem och sett dem i flera matcher. Deras seger borta mot MIS när de spelade med mindre antal på plan i större delen var väldigt imponerande. Ställde upp som de var lika många plan, men körde sitt spel.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Måste nämna Sävedalen i tvåan med min barndomspolare Gustav, ruskigt kul med dem i toppen. Sedan fokuserar jag mest på vår serie, så är det aldrig kul att se MIS med flertalet polare i laget sedan tidigare före MIF 😉!

Stort tack och ha trevlig sommar!
Vi tackar alla inblandade och önskar alla en trevlig sommar!
/Rasta