Vi avbryter sammanfattningar och vår-intervjuer med en liten inblick i Skärgårdscupen som avgjordes igår lördag! Cupen har spelats oavbrutet sen 1954 och 5B-laget Styrsö BK vann finalen mot Öckerö IF efter straffdramatik. Segern var SBK:s tredje intäckning.

Bloggen har snackat lite med Öckerös ordförande Tommy Wallhult!

För de bloggläsare som inte känner till dig hur skulle du beskriva din roll i lokalfotbollen och specifikt Skärgårdscupen?

Jag är först och främst vald till ordförande i Öckerö IF där jag nu under 12 år försökt att göra ett så bra jobb jag kan. Tidigare var jag även med i SISK, men lät andra krafter ta över när min kära kollega i Öckerö Tommy Aronsson tyvärr avled och jag inte orkade fortsätta. I Öckerö har jag också haft en uppgift inom damfotbollen, där bla två av mina döttrar spelar i damlaget. Finalen i Skärgårdscupen går nästan alltid på Prästängen eftersom det drar mest folk och Öckerö har ett bra arrangemang.

Årets Skärgårdscup är precis avslutad! För de som inte är ö-bor, hur viktig är turneringen och hur ser historiken ut?

Årets Skärgårdscup var Öckerös 15 raka final och visst var Öckerö favoriter, men i cupen ger lagen allt och speciellt en seger mot Öckerö är något alla kämpar för. Semifinalen Björkö – Öckerö var nog en av de bästa matcher jag sett i cupen då den matchen hade allt. Bra med publik, tufft men ärligt spel och totalt en god stämning samt bra arrangerat av Björkö. Att sedan Öckerö vann var tur, då vilket lag som helst kunde vinna.

För att se mer historik mm från cuperna ska ni se www.skargardsfotboll.se där Kenneth Johnsson på Donsö har lagt ner stort arbete för att ta fram historien samt även lyft fram de tidigare hjältarna under ”Sisk Hall of Fame”.

Hur skulle du sammanfatta årets cup rent sportsligt och publikmässigt?

Ni som inte haft möjligheten att se någon cupfinal har verkligen något att se fram emot nästa år. Det är en fest med bra publik – i år ca 600 personer. Och när min kompis Ronald Åhman i år fick chansen att hänga på hade han enbart positiva synpunkter på cupen – ja på att vara på Öckerö överhuvudtaget.

Som ordförande är jag grymt stolt över vår förening som under de senaste åren byggt en egen fin hall med dubbla konstgräsmattor samt skapat cupen ”Ö-Bollen” som totalt sommar och vinter har ca 6 – 700 lag samt också under 2017 fått svenska mästare i Futsal i Skol-SM genm våra P-01 killar. Och finns det nån i läskretsen som vill träna dessa killar 2018, hör av dig till en av landets bästa föreningar, så får du ett av landets bästa killar att träna.

 

Bloggen tackar Tommy för att han tog sig tid!

 

/Rasta