Dags för 4A och vi börjar med följande kvartett:

FK Kozaras Naser Zumberi, Lunden Överås BK:s Patrik Magier, Gårda BK:s Josef La Carrubba och Guldhedens IK:s Svante Möller!

 

Vi innleder med Zumberi:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Ja, vad ska man säga? 36 poäng tagna av 42 möjliga. Att säga annat än att vi är nöjda vore fel, dock är lite mer än halva serien spelad och det återstår väldigt mycket kvar att spela om. Detta innebär ju också att vårens prestationer inte betyder särskilt mycket om vi inte är ödmjuka inför vad som komma skall och fortsätter jobba precis som tidigare. 
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Det vi först och främst skall ta med oss är att vi för stunden har allt i egna händer och att utfallet efter 22 spelade endast  handlar om hur mycket vi själva vill detta. Vi är svårslagna och förhoppningsvis så fortsätter vi att vara det under hösten. 
Kan låta lite slitet att säga att det alltid går att förbättra, men det är precis vad som behövs och det är hela vägen från att vi tar steget in i omklädningsrummet tills det att vi kliver av så gäller full fokus under träning och match. 
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Att Kozara tillsammans med Jonsered och Gårda skulle finnas där uppe är väl inte någon jätteöverraskning uppsnacket innan start har ju bara spätt på förväntningarna. 
Trodde lite mer på Semberija och Kode (där de sistnämnda verkar kommit igång) 
Lunden får tyvärr stå för den negativa överraskningen, vågar inte riktiga sia i hur stor eller liten omsättningen är/varit inför denna säsong men något har ju uppenbarligen inte funkat riktigt. 
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Okej men inte mer än så. Kom igång sent i år (mitten på mars)  pga efterhängsen skada hela vägen från  baksida upp till ländrygg. Så förutsättningarna har ju inte riktigt varit optimala och det känner man ju själv. Men det kan bara bli bättre så det är bara att köra vidare. 
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Alla föreningar har ju en och annan eldsjäl så även vi utan att nämna några namn så vet dem mycket väl vilka dem är. I övrigt så är det kollektivet jag väljer att lyfta fram då det inte hade varit möjligt om vi inte dragit åt ett och samma håll. Vi har många starka personligheter i laget och det kan märkas men i slutändan har alla ändå underkastat sig laget och därav vi är där vi är. 
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Första mötet på Gamlestadsvallen mot Semberija, aggressiv och fartfylld fotboll vilket ställde till det för oss och med mer flyt kunde haft en eller två bollar i nät tidigt i matchen. 
Utan någon rangordning så har serien en hel del duktiga killar, bland dessa så är Tafa och Petros i Semberija ihop med Peter Nilsson i Jonsered några av dem mest utmärkande i mina ögon. 
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Kul och se att Kållered fått ihop det i år och vad som just nu ser ut att vara på väg mot division 3 igen. 
Stort tack och ha trevlig sommar!
Stort tack till dig och dalla för arbetet ni lägger ner, intresset för lokalfotbollen hade inte varit där det är utan er. Ha en trevlig sommar! 
_______________________________________
Vi fortsätter med Lunden Överås Magier:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Inte direkt det vi hade förväntat oss. Men det kanske inte är så konstigt då vi har haft ett otroligt stort manfall av olika anledningar, på både träningar och matcher under vårsäsongen. Skönt med lite semester där vi får ladda batterierna.Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Finns inte mycket att ta med .. Vi får som sagt höja träningsnärvaron och kämpa på.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Kozara och Jonsered var givna i toppen från början. Trodde inte vi skulle ligga där vi ligger, annars ganska väntat…

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren? 

Kass.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Egon och Kim som gör ett kanonjobb. Absolut inte deras fel att vi ligger där vi ligger.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Kozara och Jonsered är bra. Peter Nilsson i JIF är i särklass bästa spelaren i serien.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Gläds såklart åt Ahlafors fantastiska vårsäsong det trodde jag verkligen inte.

Stort tack och ha trevlig sommar!

_____________________________________________
Vidare till Gårdas spelande sportchef La Carrubba:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Jag skulle säga att vårsäsongen är godkänd. Vi har en eller ett par plumpar där vi går ner oss en aning. Utöver det tycker jag vi gör det bra.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Det finns många saker vi kan förbättra. Vi jobbar stenhårt med att sätta vår spelidé och även om vi kommit en bra bit på vägen så finns fortfarande saker som kan bli bättre. Men nu är vi nere på detaljnivå. I stort handlar mycket om att komma med rätt inställning oavsett motstånd. Vill man ligga i toppen så måste man ta sig an alla matcher med lika stort engagemang och vilja.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Tabellen ser ungefär ut som väntat. Kozara har fått sticka ifrån an aning för mycket. Men de har gjort det mycket bra. Sedan är Lunden en negativ överraskning. Deras placering hade jag inte kunnat förutspå. Jag hoppas och tror att de vaknar till liv.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren? 
Min egen insats har liksom lagets varit helt okej. För mig är tränarnas spelidé i princip helt ny. Jag lär mig nya saker hela tiden. Sånt tar tid, men det är kul. När den satt sig helt tror jag att det blir ännu bättre för min egen del.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Det är himla många som varit duktiga enligt min mening. Men Philip Jonsson är en spelare som måste lyftas fram.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Jonsered har en vänsterback som jag är mycket förtjust i, han är duktig. Sedan är Kodes Haraldsson en fin spelare, det känns som han bemästrar de mesta i sin roll som anfallare. Floda har en go spelare på mitten också, nr 15 mot oss. Minns ej namn. Stor, stark och bra fot. Sedan är han lite av en gris med sin fysiska spelstil och det gillar jag.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Ett lag jag gläds med är Fiskebäck. Dalla är som bekant en del av Gårda och den mannen önskar man all lycka. Utöver det håller jag ett extra öga på Real Maskin. Måtte de hålla sig kvar i sexan. Vi behöver den typen av förening i lokalfotbollens finrum. Har egentligen ingen relation till klubben mer än att de verkar vara ett fint gäng. Bra i sina sociala medier och gör ofta saker med glimten i ögat. Det borde fler klubbar ta efter.

Stort tack och ha trevlig sommar!
Det är vi som ska tacka. Strålande jobb med bloggen. Ha en bra sommar.
________________________________________
Vi avslutar med Guldhedens Svante Möller:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Kollar man på resultatraden kan man lätt se att Guldheden har haft två helt olika delar av vårsäsongen. Efter de åtta första matcherna hade vi raden 3-3-2 och låg på en fjärdeplats vilket vi var väldigt nöjda med. Faktum är att poängskörden kunde varit ännu större då vi känner att vi borde vunnit mot Kode (2-2), Partille (3-3) och Stenkullen (2-2).

Därefter hände någonting och vi förlorade fem matcher i rad under vårsäsongens avslutning. De sviktande resultaten får förklaras med att vi haft väldigt mycket folk borta på grund av skador, resor och andra orsaker. Vi har en bred trupp men att ha fem startspelare borta mer eller mindre varje match funkar tyvärr inte.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi vet att vi har en väldigt hög högstanivå i laget, det gäller bara att plocka fram den lite oftare än vad vi gjort hittills. I år har vi blivit ett mer spelande lag än tidigare år vilket är något vi jobbat mycket med på träningarna. Detta har burit frukt då vi förde många av matcherna i inledningen på säsongen. Spelet gör att vi skapar mycket målchanser och med lite bättre effektivitet hade poängskörden varit högre.

En orsak till att vi tappat en hel del poäng under våren är våra individuella misstag. Vi tappar bollen i kritiska lägen alldeles för ofta och tyvärr har många av dessa kommit att kosta oss dyrbara poäng. Om vi minimerar misstagen och börjar få fler av våra spelare tillgängliga på träningar och matcher är jag övertygad om att vi kommer att klättra i tabellen.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

I allmänhet ser serien ut precis så som man trodde att den skulle göra på förhand med Kozara, Jonsered och Gårda som topptrio. Möjligt att Nol tagit några fler poäng än vad man trodde och Lunden några färre, men i övrigt inga skrällar enligt min mening!

Hur skulle du beskriva din egen insats som under våren? 
Spelmässigt är jag nöjd med den här säsongen. Jag har varit delaktig i vårt offensiva spel vilket jag vill vara. Däremot har effektiviteten inte varit på topp. Känslan är jag borde gjort minst dubbelt så många mål (fem hittills). Men får hoppas på islossning i höst! Dessvärre har jag fått se fyra av våra fem senaste matcher från sidlinjen då jag åkt på en ljumskskada. Förhoppningen är att vara tillbaka i speldugligt skick till höststarten!

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Vår överlägset bästa spelare i vår skulle jag vilja påstå varit Simon Möller. Mittbacksbjässen har nog inte förlorat en enda närkamp så här långt. Även vår målvakt, Dawid Etale, förtjänar beröm då han ordnat många poäng åt oss med vassa räddningar.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Jag spelade inte själv matchen mot Jonsered men såg den från sidan. Måste säga att det är det bästa laget vi mött då de kändes extremt tunga och stabila. De är väldigt svårslagna och har hög kvalitet i båda straffområdena, där matcherna avgörs.

 När det gäller enskilda spelare vill jag framhålla målvakten Fredrik Mellberg och anfallaren Henrik Forsberg, båda i Stenkullen. Mellberg stod för fyra-fem idioträddningar mot oss och Forsberg gjorde ett mål och var ständigt ett hot framåt. Forsbergs målsinne är få förunnat! De båda är klasspelare på den här nivån!
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Jag spelade en säsong med Kärra KIF för några år sedan så jag tycker det är kul att de etablerat sig ordentligt i trean.

Stort tack och ha trevlig sommar!
Slutligen vill jag tacka för en fantastisk blogg och podcast. Fortsätt med ert eminenta arbete!
Vi tackar alla inblandade och önskar alla en skön sommar!
/Rasta