Nästa serie som är uppe för rakning är 5A!

Vi inleder med dessa fyra intervjuer:

Björndammens tränare Edmond Shala, Utbynäs Robert Hedelin, Angereds Ali Simmo och FC Bosonas tränare Sean Grebovic!

 

Vi inleder med BBK:s coach Shala:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Första halvan skulle jag sammanfatta som icke godkänd från våran del. Vi börjar väldigt väldigt dåligt. Sedan rycker vi upp oss, innan vi avslutar som vi började. Vi har tyvärr varit allt för ojämna. Och största orsaken är väl att man inte kunnat ha en och samma 11:a två matcher i rad. Vi har en rätt så bred trupp i år, men det blir tyvärr ingen kontinuitet när man måste ha en ny startelva i princip i varje match. Och ha spelare på positioner som dom kanske inte alls är bekväma med.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Det enda jag kan komma på just nu är kämparinsatsen mot Komarken. Och anfallsspelet mot Romelanda. Får vi ihop dessa samtidigt så kommer hösten bli fantastisk. Det vi måste förbättra är väl att vi måste bli mycket mycket jämnare. Just nu så är det antigen upp eller ner. Och för att vara med i toppen så har man inte råd med såna dalar tyvärr. 

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?  

Tabellen ser väl i stort sätt så som jag förväntat mig, förutom att vi inte är med och slåss där uppe. Jag/vi hade förhoppningar att vi i alla fall skulle vara med där uppe och kriga.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Jag är inte den som sitter och ger mig själv beröm eller kritik. Det får andra svara på. Däremot så har vi för vi är faktist tre ledare (Jimmy och Wassman också) försökt få ut max av laget. Taktiken satt väl inte i inledningen av säsongen. Vi skulle ju spela 3-5-2 i år. Det såg jättebra ut under försäsongen, men tyvärr så fungerade det inte i seriestarten. Och då fick vi ändra taktik. Och då gick det mycket bättre. Så när det gäller taktiken så är det både + och – från min/våran sida. När det gäller scouting så är jag inte så jätteförtjust i det om jag ska vara helt ärlig. Visst till en viss grad så går det an, men inte allt för mycket. Jag tycker att man fokuserar för mycket på hur det andra laget spelar än hur man själv ska spela. Men med tanke på hur säsongen sett ut så kanske man borde scoutat mer. 

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Jag skulle vilja ge extra beröm till våran målvakt och backlinje. För när det var som värst i början så gav de sig aldrig, utan fortsatte tugga vidare. Minns inte exakt vad målskillnaden var de första 3 matcherna (vill inte minnas) men andra spelare hade gett upp redan där och då. Men dom visade mod hjärta och stolthet, och det är jag jävligt imponerad av.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Jag tycker inte några spelare imponerat direkt på mig. Men däremot så har ett lag imponerat stort på mig. Angered tycker jag är det spelskickligaste laget i våran serie. Det är verkligen en fröjd för ögat att se de lira. Tyvärr så är de inte lika bra sista tredjedelen. De saknar väl den där riktiga strikern. Annars spelar de lätt den finaste/bästa fotbollen i våran serie. 

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Jag har väl inte någon jättekoll på vad som händer i lokalfotbollen. Däremot tycker jag det är roligt att se Kozara äntligen ligga där de ska ligga. Sen lider jag med alla föreningar som får lägga ner sina verksamheter. 

Stort tack och ha trevlig sommar!

Jag och BBK tackar för en underbar rapportering. Och önskar alla en trevlig sommar.

_____________________________________

Vi fortsätter med USK:s anfallare Hedelin:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Det har varit lite upp och ner under vårsäsongen. Har inte riktigt truppen spikad till premiären och det straffar oss mot ett skickligt Africa. Sen en rejäl plump mitt i mot ett hårt krigande Romelanda som vann fullt rättvist. Efter det höjer vi oss för att sedan åka på två snöpliga förluster mot de andra topplagen. En godkänd första halva men med ambitionen att gå upp så krävs det mer.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Alltid svårt att veta hur man ligger till i förhållande till konkurrenterna efter omstarten men förhoppningsvis kan vi trumma på och få en go start, vi har inte råd att förlora många fler poäng om vi ska jaga toppduon. Vi behöver lite mer skärpa framåt och ett bättre presspel, med det kan det bli en spännande höst.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jo, men jag måste ändå säga att det inte är många skrällar, trodde kanske inte Komarken skulle gå rent (intervjun skedde innan sista matchen) men att de skulle vara med kändes givet. Tråkigt att GAIK tvingades dra sig ut för det ger ju två matcher färre men det är som det är.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Jag drog ju baksidan i januari och var borta första två matcherna, som kom man tillbaka hungrig och gjorde poäng direkt. Sen blev jag avstängd av disciplinära skäl, något som jag bara kan skylla mig själv för när temperamentet rinner över, men det gav mig ytterligare två matcher borta. Efter det har spelet känts bra även om målen kanske lyst lite med sin frånvaro. Hade inte Anders varit en vägg i målet mot BBK så hade man kanske fått med sig någon balja men han var ett monster.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Jerry kommer ju in och höjer vår nivå två snäpp. Sen är ju Olofsson en spelare som man ständigt imponeras av. Vi trivs ju ruggigt bra ihop där framme och förhoppningsvis kan det göra att vi tar ytterligare kliv i höst.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Komarken såklart, alltid imponerande att gå rent (intervjun gjordes innan Komarkens sista match). Har seriens överlägset bästa målvakt (Anders i björndammen är väl en bubblare som kandidat) och det ger en trygghet även när spelet inte alltid sitter. Dom är ruggigt tunga att bryta ner.
Sen brukar jag vara en mardröm för domarna i serien men jag vill passa på att ge ett extra beröm till Cavit Kinali och hans assisterande som dömde vår match mot United Africa. Seriens överlägset bästa domare och jag hoppas det lyser igenom och att han får chansen högre upp i seriesystemet. Konsekvent och framförallt gick det att prata med honom. Och detta säger jag trots en 0-2 förlust. All cred till honom.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Tycker det är kul att GFF kämpar vidare i toppen av sin division 4. Hade varit kul att se dem lyckas ta steget. De lurade ju hem Teo inför säsongen och de verkar vara en go stämning på Majvallen, sen får man väl se hur de blir för dem på ett nytt konstgräs. De har haft en enorm fördel av sin sketplan men nu kanske dom kan locka till sig förstärkning och bli ännu vassare. Sen lider man lite med Mossen och Lunden i botten av sin division 4. Mossen som alltid är ett fint lag att spela emot och Lunden som är tidigare klubbadress. Men förhoppningsvis lyfter dom sig under hösten.
Stort tack och ha trevlig sommar!

______________________________________________-
Vi går vidare med Angered MBIK:s Simmo:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Inte den starten vi/jag hade hoppats på. 
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
De enda jag tycker gruppen kan ta med sig är att vi släppte in färre mål än starten!
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Väldigt negativt när de kommer till oss, jag och många andra trodde vi skulle vara med minst topp-3. Men nu är det som det är och det är bara att kämpa vidare! 
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
En kass insats, måste vara min sämsta säsong hittills! Inget bra bara fel. Jag jobbar hårt nu och kommer tillbaka bättre! 
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Tycker att Adam Salem är en spelare som folk måste hålla koll på, otroligt fin fotbollspelare med massa fina egenskaper. Kan spela i stort sätt överallt där framme! Ska även passa på att berömma lillebroshan Ahmed Simmo som kommer in sent i säsongen men gör de bra spelar enkelt och visar vad han är bra på!
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Inget speciellt lag direkt. Men imponerande att Komarken vunnit så mycket. Samt är jag otroligt glad för min kära vän Filip Olofsson som gör en fin säsong, all lycka till honom!
Stort tack och ha trevlig sommar!
_____________________________________________
Vi avslutar med Bosonas tränare Grebovic:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Helt klart över förväntan med tanke på vår dåliga träningsnärvaro sedan februari månad. Det finns så mycket teknik i laget som tyvärr inte kommer fram då ork hämmar. Egentligen borde vi ligga högre upp om gubbarna tog det mer seriöst.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi tar med oss vinsten mot Komarken, det var viktigt för oss då de var obesegrade och är det bästa laget i serien. Vi behöver bara träna för jag är helt övertygad om att med kondition ( några kg lättare) så har vi dom mest tekniska spelarna i serien.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jag trodde faktiskt inte Komarken skulle vara så suveräna. Annars så ser det väl ut som det brukar.
Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?
Min utveckling som tränare har avstannat helt sedan jag började med Bosona. Jag har prioriterat bort mig bara för att hålla ihop laget. När man tränar bara två gånger under veckan och dessutom väldig få närvarar så är det svårt att utveckla något. Det är svårt för mig att avgöra om jag fått ut max av truppen men jag kan säga att spelarna har tagit mitt maximala energiinnehåll och nu längtar jag till semestern så jag får ladda batterier. Ibland lyckas man med taktiken och ibland inte, precis som med byten under matchen.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Jag har några som är alltid där på träningarna och ger 100% som Milad Razzaghi, Muamer Jusic och Sanmir Omerovic (46 år gammal och mest fit av alla i laget). Sen har vi ju saknat hela första delen våran bästa anfallare Eldar Razanica som ställde till det för sig själva med långa avstängningar. Igår (28/6) sprang han förbi Komarken och gjorde två mål samt assist. Florian Zhuta har också varit väldigt tongivande under den första delen.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Komarken som lag har imponerat och är laget att slå i år. Romelandas gubbe gjorde 4 mål på oss samt Älvängens nr 10 är också väldigt farlig. Utbynäs anfallare är också bra och svår att möta.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Jag hinner faktiskt inte följa andra serier och lag så mycket. Jag hoppas Bosna IF vinner sin serie.
Stort tack och ha trevlig sommar!
Tack till dig och Dalla för arbetet ni lägger ner. Utan er hade inte lokalfotbollen varit lika intressant.
Vi tackar alla inblandade och önskar alla en skön sommar!
/Rasta