Det har blivit dags för lite 5B-intervjuer och vi inleder med följande personer:

Finlandia Pallo AIF:s Richard Olsson, Hovås Billdals Adrian von Heijne, Härrydas Johan Jidegren och Masthuggets Behzad Kurdali!

 

Vi inleder med Finlandias Olsson:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Kort och gott skulle jag säga att vi har gjort det bra än så länge, vi har inkasserat poängen och hållt oss i toppen från början till slutet (halvan?).

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra? 
Vi har en jävla go vinnarmentalitet i laget som gjort att vi har tagit viktiga poäng i matcher där spelet kanske inte funkat helt som det ska, den måste med till starten igen! Det som vi måste vässa till är vårt spel under 90 minuter, vi har spelat väldigt ojämnt under vissa matcher där vi gör en riktigt bra första halvlek för att sedan bli väldigt slarviga och passiva i andra halvlek.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jag tycker det är roligt att så många lag är med och fightas i toppen, det blir extra adrenalin varje match framöver och det älskar man ju! Det som varit mest överraskande i år är helt klart Näset, vet inte vad som hänt där riktigt för de spelar verkligen bra fotboll och jag var övertygad om att de skulle ligga betydligt högre upp i serien.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren? 
Det har känts riktigt bra i år, fått en roll på mitten där jag känner mig nyttig för laget och att jag får riva och slita mycket.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm? 
Alla förtjänar en guldstjärna förutom Coffe Olsson för han förtjänar två!
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Jag skulle vilja säga att Magnus Johansson i Hällesåker är riktgt rolig att spela mot, den gubben ger sig aldrig med sitt tjöt men fotboll kan han allt fortfarande! Måste väl uppnå legendstatus i lokalfotbollen snart?
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Nej.
Stort tack och ha trevlig sommar!
_____________________________________
Vi kör vidare med Hovås von Heijne:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vår vårsäsong har varit väldigt lik fjolårets vårsäsong så till vida att vi blandat riktigt bra prestationer men riktigt dåliga. Tyvärr har vi inte lyckats hålla en jämn och bra spelmässig nivå, vilket är en förutsättning för att kunna prestera goda resultat över tid. Framför allt är det vårt försvarsspel som krackelerat, där vi inte lyckats alls – och det syns också i resultatraden. Vi är det lag som släppt in tredje flest mål, och ligger också på tredje plats ifrån slutet. Inte så konstigt egentligen. Lyckligtvis har vi otroligt skickliga forwards, Möller och Borén har gjort 17 mål ihop och då har ändå bägge två missat en hel del matcher. 
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Ja, det är ju egentligen samma svar som på den tidigare frågan. Anfallsspelet och målgörandet har varit riktigt bra, men försvarsspelet över hela planen behöver bli bättre. Allt för ofta har vi lämnat backlinjen och målvakten utsatt, och då är det otroligt svårt att frejda sitt mål. Vi behöver bli bättre på att spela försvarsspel och ta fler rätt beslut i defensiven över hela planen.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Både Näset och Kungsladugård trodde jag skulle vara med och slåss i toppen, och de har också varit riktigt bra när vi har mött dem – så att de ligger nere i botten och härvar tror jag att de själva tycker är lite tråkigt. Även Balltorp har ett finfint lag och kompetent ledarstab, så de har mer att ta av under hösten. De kommer säkert bli farliga om de får ihop lagom mycket folk. Annars är det klart att Finlandia sticker ut, som gjort en kalasbra vår.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Givetvis förtjänar Olof Möller ett omnämnande, kommer in sent och gör 10 mål på bara en handfull matcher. En riktig klassforward. Även Daniel Danestedt, som är tillbaka efter en tid i Norge, är väldigt viktig för laget. En given ledare och dessutom mycket skicklig mittback. Nu när Ludvig Brisby-Jeppsson varit med de senaste matcherna ser man också att han håller en helt annan nivå än de allra flesta spelarna i den här serien, både vad gäller teknik och spelförståelse. Nils Englund har dessutom fyllt luckan efter Robert Ahlberg på ett bra sätt.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Mattias Janijicevic varit fullständigt briljant när vi mötte Styrsö, och bar laget på sin axlar. Otroligt skicklig. Han är väl den som jag tycker har varit utstickande. ​Annars är det roligt med Näset och Kungsladugård kanske framför allt som har många yngre spelare i laget. De kommer bli väldigt bra på sikt!

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Nja, det är ju inte i lokalfotbollen, men jag tycker det är himla tråkigt att Qviding har det så tufft som de har det just nu. En anrik, fin, förening som infattar många barn och ungdomar och deras idrott. De förtjänar bättre. Jag tror och hoppas att de kan vända på skutan och få bukt med ekonomin. Annars gläds jag överlag åt de stora föreningar i väster som via projektet Föreningslyftet fått igång ett otroligt bra och givande samarbete. Jag gläds åt att Göteborgs Fotbollförbund ser över möjligheterna för att få fler att idrotta längre, och att resten av Sverige ser oss här i stan som ett föregångsdistrikt. Jag gläds åt att det inom ungdomsidrotten är större fokus på barnens vilja, glädje och utveckling än på resultat. Dessa större frågor är viktiga för fotbollens framtid, och det är kul att vi i Göteborgsfotbollen vågar vara nytänkande och gå i bräschen! 
Stort tack och ha trevlig sommar!
_______________________________________
Vi fortsätter med Huggets Behzad Kurdali:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Tycker att vi vart aldelles för ojämna. Vissa matcher har vi spelat riktigt bra och andra sämre. I början av säsongen hade vi problem med att få ihop folk, hade vi haft en full bänk i de matcherna så tror jag att vi hade legat högre upp. Vi är borta från toppen och har fem poäng med en match mindre spelad ner till nedflyttning så det känns väl okej.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Tycker att vi blir för stilla stående i vissa matcher. Vi måste jobba på att få igång rörelsen för att göra det jobbigt för motståndarna. Vi börjar få ordning på truppen också nu när många är tillbaks från skador/resor. Vi måste förbättra våra avslut. Vi har missat så otroligt mycket lägen.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Positiva överraskningen är Härryda. Starkt att komma från 6:an och vara med och fajtas i toppen. Negativt måste jag säga Näset och Balltorp som jag trodde mycket på inför säsongen.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Jag drog baksidan i tredje matchen och missade tre matcher efter det. Har inte riktigt kommit tillbaks efter det. Måste väl säga att jag är missnöjd med min vår. Kan så mycket mer än vad jag fått ut. Ända positiva är väl mitt 2-2 och enda mål i vår mot Balltorp som gav oss en pinne.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Niklas Leandersson som kom inför säsongen har imponerat otroligt mycket på mig. Han kom hit som yttermittfältare. Testade ytterbacken i en match där vi saknade mycket folk och han har vart riktigt jävla bra där. Nu är han fast som ytterback!
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Att Balltorp ligger där dom ligger är för mig en gåta. Tycker att det är klart det bästa laget vi mött i år. Spelade en rolig och vacker fotboll. Spelare måste jag säga Martin Vallin,  smart och riktigt bra mittback som dessutom öser in mål i år.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Gläds väl över Hönös delade andra plats. Hoppas att de kan ta kliver upp. Sen lider jag lite med Väster som har två poäng till nerflyttning. Mest för att min tvillingbror Nozad och kusin Rami spelar där men även för att jag vart där i många år och har dem i hjärtat. Har även en kärlek för Näset och Kungsladugård då jag känner mycket folk i båda lagen.
Stort tack och ha en fin sommar!

Vi avslutar med Härrydas tränare Jidegren:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Bortsett från dom sista tre omgångarna är jag grymt nöjd, men med tanke på att vi avslutat med tre raka förluster så går man ju in i uppehållet med en tråkig känsla. Vi har haft ruskigt mycket skador på slutet på viktiga spelare, detta och en usel träningsnärvaro har tyvärr gjort att vi tappat lite i toppen nu. Men vi kommer komma tillbaka det är jag övertygad om. Finns grymt mycket kvalité i laget och det ska vi förhoppningsvis visa till hösten!

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Träningsnärvaron utan snack, de senaste 4 veckorna har vi dessutom bara tränat en gång i veckan och är man då 10 man på dessa träningar så säger det sig självt att det inte håller. Vi är en liten trupp på 20 man och skador och jobb har gjort att vi varit så få.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Känns ganska mycket som man förväntade sig faktiskt, trodde mer på Balltorp, nu har de dock börjat komma igång och jag är övertygad om att de kommer komma topp 2. Näset är ju givetvis en besvikelse efter vad man fått höra innan säsongsstart, men de har väl haft problem med skador dom också vad man förstått.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Bedöma mig får andra göra, men nej tycker inte vi fått ut max av laget, finns mer att ge!

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Eric i mål har varit duktig, Enmark som mittback varit viktig, men alla våra spelare är viktiga! Däremot har vi saknat Jeppan väldigt mycket dom senaste matcherna.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Balltorp och Fiskebäck är dom som varit bäst när vi mött dem. Balltorp har en riktigt fin offensiv och Fiskebäck är ett lag och maskin som jobbat för varandra! Finns många bra spelare i serien, Balltorps trio på topp. Arjan och Lagerquist i FCF för att nämna några.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Lider med de lagen som måste åka ut till öarna och spela. Hela dagen går och det finns aldrig parkeringar!

Stort tack och ha trevlig sommar!

Tack för ett grymt jobb med bloggen!
_______________________________

Vi tackar alla inblandade och önskar alla en skön sommar!
/Rasta