Vi kör ett gäng 4A-intervjuer till:

 

Nol IK:s Alen Grozdanic, Mossens Axel Bergström, Partilles Kristofer ”KL” Landahl, Semberijas Marko Babic och Kodes Rasmus Harladsson!

 

Vi inleder med Nols Grozdanic:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Vi är väldigt nöjda med vårsäsongen. Kanske lite över förväntan men killarna är verkligen värda den här placeringen på den övre halvan av tabellen.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi tar gärna med oss den viljan att vinna matcher , att vi fortsätter jobba som ett lag och behåller disciplinen. Det som behöver förbättras kanske är att vi tränar lite mer och lite hårdare för det är ändå hälften av säsongen kvar och många poäng att spela om.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Som jag även sa innan säsongen så är det Kozara och Jonsered som ligger i toppen precis som jag trodde. Sen så trodde jag på Kode också lite, så det får bli den negativa överraskningen kanske då. Hade verkligen ingen jättekoll på alla lagen i serien så det är lite svårt att säga.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Jag har vart med i alla matcher förutom två då jag inte var hemma och när jag fick spela så gick det väldigt bra tycker jag. Man vill ju så klart vara frisk och inte skadad då är det inte så roligt. Så jag är väldigt nöjd!
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Så klart är det våra unga duktiga juniorer som har tagit för sig och etablerat sig i startelvan. Vi har 6-7 stycken som är 16-17 år gamla och de förtjänar mycket beröm. Sen så får jag även ge lite beröm till Felix Rudin som kom från Älvängen och har spelat fantastiskt. Jesper Pedersen i försvaret, och även Kajin Talat som gör sina mål.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Kozara som lag , väldigt bra och duktiga spelare som spelar fin och underhållande fotboll. Sen så tycker jag att Gårda var väldigt stabila , Jonsered också. Ska jag nämna någon som jag verkligen tycker är ung och duktig så är de Christian Gustavsson i Partille. Oerhört snabb och teknisk spelare, bra skott! Rasmus Haraldsson i Kode en väldigt bra fotbollsspelare.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Tycker att det är väldigt kul att FC Komarken leder sin serie och antagligen är tillbaka i div 4 fotbollen efter bara ett år i 5an. Många fina personligheter i den föreningen! Nödinge SK även dom hoppas jag kan vinna sin serie och spela div 6 nästa år. Hade vart kul!
Stort tack och ha trevlig sommar!
Tack själv och fortsätt med det fina arbetet ni gör på bloggen!
_____________________________________________
Vi fortsätter med Mossens assisterande tränare Bergström:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Går det att säga nått annat än katastrof? 6 poäng på 14 matcher. Måste vara nått slags rekord.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Att motståndarna inte varit något märkvärdiga. Kozara är de enda med en tydlig säkerhet i sin offensiv. Om vi sen slutar snitta 12-15 gubbar otillgängliga per match, däribland 5-6 långtidsskador på startspelare kanske det kan bli lite ordning och reda på vårt spel.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Bortsett från Lunden som jag hade räknat högre upp ser serien ut ungefär som beräknat. Kvaliteten på lagen rakt igenom har dock varit sämre än vad jag trodde och där har ju vi gjort vårt för att bidra.
Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?
Om man ligger sist i en serie med två vinster på 14 matcher är alla delaktiga underkända inklusive mig själv.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Många har slitit men fått lite för mödan denna vårsäsong. På plan har David Johansson och Axel Sandquist gjort ett bra jobb. Av plan har kollegan Stellan Blomberg gjort det han kunnat. Utan honom klarar sig inte laget. Sen kan väl även våra kvicka yttermittfältare Karl-Johan Holm och Moltas Karlsson (en av fyra 01:or som tyvärr lämnar för ÖIS och Häcken i sommar) nämnas då de stundvis varit jobbiga för motståndarna. Även Kasper Skarrie ska ha en eloge när flugit in från jobbet i Stockholm enbart för matcher.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Det är Kozara i så fall. Såg en del matcher i 4A förra året och jämfört med dem är det väl bara Kozara som kommit upp i liknande nivå. På spelarfronten måste jag säga Kodes Rasmus Haraldsson. Även om 4A har en del profiler som kommer från spel högre upp i seriesystemet är han en av få som faktiskt visar det.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Finns alltid en bunt lag som har spelare man känner och därmed gläds lite mer med. Landvetter är ju ingen överraskning att man håller ett extra välmenande öga på i och med antalet gamla Mossen-lirare där. Sen gick vår förre kapten Oskar Jönsson efter en tung period med skador till Warta i år och givetvis hoppas man att en sån grabb får ett bra fotbollsår.
Stort tack och ha en fin sommar!
_____________________________________
Vi går vidare med Partilles ena tränare ”KL”:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Oj. Vi börja bra och vi är ju ett lag som är topp-4 i denna serien. Men sedan togs det ett beslut från styrelsehåll att vi skulle köra stenhårt på att den som tränar mest spelar, till 100%. Det är ingen hemlighet att det förändrade våra förutsättningar när många av våra ledande spelare inte alltid löser tre pass i veckan och således inte är tillgängliga för match. Föreningens förhoppning är iallafall att det tänket lönar sig på sikt.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Det vi tar med oss är att vi vet att vi har en bra chans mot alla lag om vi tar oss samman och gör oss tillgängliga. Det vi måste förbättra blir väl att studsa tillbaka till läget vi var i i början av säsongen.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Topp-3 är ju helt väntat. Vi och Lunden är väl lagen som floppat lite.
Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?
Oj, svårt det där. Lite ny situation för mig då min huvuduppgift varit att bedriva träningarna medans min kollega hittills ansvarat till stor del för uttagningar byten osv. Men vi är alltid minst 15+2 på träningarna(ofta fler) så det är ju inspirerande i sig att kunna bedriva riktiga träningar.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Jag vill lyfta fram vår mittback Daniel Berner som visar sig otroligt viktigt för oss och det har väl synts främst i de matcher han inte medverkat. Sargon Gorgius var ju sylvass i början men missade en del matcher på slutet. Jakob Hedenkvist 15 år är en stor talang som alltid gör det bra i backlinjen.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Den spelaren som gjort det jobbigast för oss är Tobias Gimpel i Floda. Det var nästan plågsamt att se hur han på egen hand vann med 2-1 mot oss för ett par veckor sedan. Han har var en best. Men seriens bästa spelaren för mig är Peter Nilsson i Jonsered.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Jag tycker det är häftigt att Styrsö verkar ta klivet upp igen. Självklart är det roligt för mig efter 5 år i föreningen.
Stort tack och ha trevlig sommar!
_____________________________________________
Vi går vidare med Semberijas tränare Babic:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Allt som allt ska man vara nöjd jämfört med andra lag som är i toppen. De har i sina lag denna säsong många rutinerade spelare som har spelat högre upp men hos oss är nyckelspelare i år unga som har spelat i divison 5 och 6 året innan. Synd att vi har inte fick iallafall 4-5 poäng till på vårt konto. Men vi måste vara nöjda.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi har tillräckligt med poäng så vi ska försöka att bygga spelet med nya saker och improvisera lite mer. Och så klart måste vi förbättra våra avslut eftersom de var vårt största problemet.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jonsered och Lunden som negativt. Jonsered har jättemånga bra spelare med när man kolla på deras matcher känner man sig som att man är på en handboll-match. Synd faktiskt att de inte försöker spela fotboll för att de kan, det vet jag. Stenkullen positivt, de spelar bra fotboll i år.
Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?
Eftersom jag bara varit a-lagstränare i två år är jag nöjd. Det är klart att man lär sig hela tiden men jag tror att jag har gjort det bästa jag kunde göra. Från 9:e januari tills förra veckan jag har inte missat en enda träning då kan jag vara stolt över mig själv. Taktiken är jag mest nöjd med. Finns inte något lag som kan säga att de har spelat ut oss. Då vi inte har vunnit kan man säga att de fattades kvalitet i sista delen av planen. Missade åt helevete för många chansen. För det finns det inte någon taktik, antagligen kan du eller inte.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

De kanske inte är roligt för de andra men Dzengis, Tafa och Amar har varit på toppen och helt enkelt spelare som gjorde mest i de 14 matcherna. Tafa på mitten dominerade och Dzengis som har kommit från Bergsjön IF som åkte ut i 6A förra året var hur bra som helst. Med lite ändringar ska jag hjälpa honom att spela någonstans högre upp för att han har kvalitet för det. Amar som senaste tre åren varit spelare 15 – 16 har detta året fått mer ansvar från mig och imponerade jättemånga gånger. För honom blir det samma som för Dzengis, lite extra utveckling och försöka att fixa något proffslag. De är unga så då kan de bara bli bättre och bättre. Resten också ska man inte glömma men de 14 matcherna ska man ge bästa betyg till de tre nämnda. Man är kanske lite sur på några äldre som slarvade för mycket och inte hjälpt till laget så som de kan.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Varje lag har en eller två spelare som gör lite extra men jag tror att Jondereds nummer 12 John kan vara en riktigt bra vänsterback i framtiden och hoppas verkligen att han lyckas med fotbollen. Gårdas nummer 17 (högermittfältare) är också en spelare som stora klubbar i Göteborg ska ha koll på.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Jag bor i Frölunda så jag följer många lag här från division 1 till 7. Varje lag har något som gör mig nöjd och tvingar mig att komma på deras matcher igen när jag har tid.

Stort tack och ha trevlig sommar!

_______________________________________________

Vi avslutar med Kodes Haraldsson:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Vi gick in i säsongen med relativt höga målsättningar som vi inte riktigt klarat att leva upp till. Trots en del fina vinster mot lagen i topp samt kringliggande lag så har vi också en del plumpar i protokollet. Starten på serien var inte vår bästa period och 5 poäng på de 6 första matcherna talar sitt tydliga språk.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Avslutet på vårsäsongen är något som vi bygger vidare på där vi tar 5 utav 6 möjliga vinster och hittar tillbaka till en egen form av spel som vi inte haft under inledningen. Att kunna föra en match och styra tempot är något som vi skall använda oss mycket utav under kommande matcher. När man kliver in i höstsäsongen så har de flesta lagen en relativ klar bild av hur motståndarna kommer uppträda spelmässigt. Därifrån så anpassar många lag sin matchplan utefter det och de lag som för tillfället befinner sig i slutet av tabellen kommer kunna bjuda upp till riktigt tuffa matcher mot samtliga lag. Gällande förbättring av vårt eget spel så behöver vi just här kunna använda oss utav olika spelmetoder för att t.ex. låsa upp ett lag med lågt försvarsspel.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jag tycker att det stämmer ganska bra överens med hur man förväntade sig att det skulle se ut. Stenkullen är det enda lag som jag inför säsongen inte såg skulle plocka så pass många poäng som dem har gjort idag.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Precis som lagets insatser så har jag själv haft några mindre lyckade matcher där jag hamnat för mycket utanför spelbilden. Det går självklart hand i hand med hur matchsituationen ser ut men jag hade hoppats kunna påverka i lite större utsträckning. Jag skulle säga att betyget för vårsäsongen är godkänt men med mer att önska.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Det är svårt att framhäva ett fåtal spelare men vår målvakt Oskar Jareflo har vart stabil under våren och flertalet gånger räddat oss på ett fantastiskt sätt. Simon Hagelin har även han gjort en stark avslutning då han på en vakkant position flyttats ner och gjort bra ifrån sig.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Kozara är det laget som spelmässigt har haft en högre nivå än division 4 och när det kommer till tabelläget så har de levt upp till förväntningarna som ställts. Spelarmässigt så tycker jag Guldheden har en bra spelare centralt på mittfältet i Felix Kristoffersson som imponerat under våra två matcher.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Trots rivaliteten mot våra geografiskt nära lag så unnar man framgång till samtliga lag inom Kungälv. Flera av lagen här har vart stabila under våren men om det är något lag som jag hoppas skall gå en starkare höst till mötes så är det Ytterby. Ett utfall med degradering till division 5 hade otroligt tråkigt och som förening så förtjänar dem mer än så.

Stort tack och ha trevlig sommar! 
Tack för en bra blogg och ha en bra sommar!
___________________________________________
Vi tackat alla medverkande och önskar de en bra sommar!
/Rasta