Vi kör två 5A-intervjuer till!

 

Hisingen FC:s Paolo Rossi och FC Komarkens Mattias Thornberg!

 

Vi börjar med HFC:s Rossi:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?
Vår vårsäsong har väl inte riktigt gått som någon hoppats. Vi inledde serien strålande med tre raka segrar, vilket var riktigt starkt som nykomlingar. Men efter det tappades mycket av spelet vilket har speglat resultaten.
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Att vi är ett bra lag när vi själva vill och lägger ner all energi och focus på detaljerna vi ska göra. Det vi behöver förbättra genuint tycker jag är att vi måste bli bättre på att stoppa ”blödningarna” vi ibland får under matcher.
Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Sa redan efter omgång 2 att Komarken skulle vinna serien, så där är jag inte alls förvånad. Sen hade jag inte sån jättekoll på de andra lagen, men hade hört att Africa United och Utbynäs skulle vara med där uppe, och det har ju också stämt. Så nej, väldigt väntad serie än så länge.
Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?
Vet inte vad jag ska säga faktiskt om den, spelade de tre första då det gick bra för både mig och laget. Sen har de la inte varit något att hänga i granen för egen del. Får hoppas de höjs till nästa halva.
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Nja, vårsäsongen har ju inte varit någon dans på rosor för oss precis, så jag vet inte riktigt.
Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
De två som stuckit ut mest är anfallaren i Komarken, Kamal. Snabb, kan låsa fast bollen hos motståndarna och gör mål. Den andre är yttern/anfallaren (Ahlbom) i Älvängen.
Bra fötter, snabb, bra man man och gör också han mål.
Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Eftersom jag spelat 6 år i Velebit, tycker jag det är riktigt roligt att de börjat studsa tillbaka efter den jobbiga inledningen på säsongen. Sen följer jag också Kozara och Finlandia lite extra, som båda haft fina säsonger än så länge. Laget jag kommer att tänka på först är Ytterby. Helt sjukt att de nästa år kan vara nere i 5:an. Lite Fässberg-varning över de hela…
Stort tack och ha trevlig sommar!
Stort tack till dig och Dalla, ni gör det fantastiskt! Trevlig sommar!
______________________________________
Vidare till Komarkens Thornberg:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Ser man till resultat har den varit perfekt fram tills igår när vi förlorade mot Bosona och gjorde en blek insats! Spelmässigt har det stundtals varit riktigt bra men nu mot slutet har vi gått ner oss lite spelmässigt men vi använder Bosona-matchen som en väckarklocka och satsar på att vinna resten av matcherna som är kvar men en helt klart godkänd vårsäsong!
Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
Vi tar med oss vår effektivitet och hårda slit för varandra men behöver göra det bra mer och hela matcher och inte spela fantastiskt ena stunden för att nästa gå ner oss flera nivåer utan hålla oss på sen höga nivån som vi vet att vi kan vara på!

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?
Jag hade väldigt dålig koll på de andra lagen i serien innan säsongen så kan inte påstå att jag är förvånad över hur det ser ut. För jag förutsatte ändå att vi skulle vara i toppen och slåss!

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren? 
Jag är hyfsat nöjd, när man har kvalité på sina medspelare är det klart att ens egna kvalité syns mer och jag tycker att jag stundtals har gjort det bra men vet att jag kan ännu bättre och det ska jag försöka visa under hösten! Men 10 mål och 5 assist måste jag ändå se som godkänt som en offensiv mittfältare. Men har haft väldigt god hjälp av mina lagkamrater!
Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?
Det är svårt att peka på någon enskild jag tycker hela laget har visat att vi alla spelare för spelare håller högre nivå än division 5, men får säga att Amro och Jafet som är kapten och vice kapten har varit bra ledare för laget och visat framfötterna!

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?
Det finns många spelare i motståndarlag jag är imponerad av som håller riktigt hög klass tyvärr är det ingen så jag kan namnet på lägger inte så mycket fokus på mina motståndare. Sen som lag blev jag imponerad av Angered MBIK med väldigt unga talangfulla spelare och jag är förvånad att de inte lyckats ta fler poäng.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?
Jag får säga Ytterby IS, som min pappa tog över nu inför deras sista match på vårsäsongen, önskar självklart att han lyckas!


Stort tack och ha trevlig sommar!

Vi tackar Paolo och Mattias för att de tog sig tid och önskar båda en fin sommar!
/Rasta