Vi avslutar hela intervjuandet med tre 5B-intervjuer!

Balltorps ena tränare Bawan Mohideen, Hällesåkers lagledare Jesper Lönn samt Näsets Anton Örth!

 

Vi börjar med Balltorps Mohideen:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Jag tycker att vi har gjort en klart godkänd vårsäsong. I de allra flesta matcher har vi gjort väldigt bra prestationer men i vissa matcher, framförallt i början på säsongen hade vi en del konstiga och framförallt onödiga poängtapp pga ineffektivitet och lite felbeslut vid röda kort osv. Men det lyckades vi slipa bort och jag tycker att vi avslutar säsongen riktigt starkt med bara en förlust på de avslutande 9 matcherna. För övrigt har det varit lite svängigt när det kommer till närvaro, som det alltid är på denna nivån, vissa veckor har vi varit upp mot ett 20-tal gubbar på träningar och andra veckor betydligt lägre. Det samma gäller matcher, ibland har vi haft 20 gubbar tillgängliga för att till matchen efter behöva ringa runt gubbar för att få ihop en bänk. Trots detta tycker jag att vi verkligen har gett allt i alla matcher och gjort det väldigt bra oavsett hur truppen sett ut.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Det vi tar med är vår förmåga att fortsätta kämpa in i det sista och lyckas hålla huvudet högt trots underläge, vi har i en hel del matcher legat i underläge och ändå lyckats vända på matchen vilket är något vi klart behöver ta med oss in i höstsäsongen. Det vi kan bli bättre på trots att vi egentligen gjorde det riktigt bra mot slutet är att döda matcherna tidigare. Vi har några poängtapp i början där vi hade komfortabla ledningar men inte tog vara på chanserna framåt och fick istället mål i baken på de få målchanser vi släppte till. Där behöver vi fortsätta jobba på samma spår som vi gjorde mot slutet så skall det nog bli bra.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Inför årets säsong hade jag nog inga som helst förväntningar förutom att Pallo skulle ligga i toppen. Detta då vi på pappret hade många starka lag och att det som oftast på denna nivån är ganska omöjligt att gissa resultat och tabeller på förhand. En negativ överraskning måste ändå vara Näsets SK som jag tycker var bra förra året och trodde skulle ligga högre i tabellen, men det finns många matcher kvar att spela och det känns som att det kan lossna för dem närsomhelst.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Jag tycker att jag och de resterande av tränartrion har gjort det vi kunnat, som vanligt har vi lagt ner all tid och kraft vi har för att det skall bli bra och det tycker jag absolut att vi lyckats med. Vi hade fortfarande en trupp med väldigt många nya spelare att jobba med, vilket inte alltid är så enkelt att handskas med men jag tycker att det hårda arbetet vi lagt ner för att få ihop det har gett sina resultat. Vi har fått anpassa spelsystemet utifrån de spelarna som varit tillgängliga match för match, så det har ändrats fram och tillbaka ett par gånger för att få ut det mesta av spelarna, även det tycker jag har fungerat bra. Det har inte riktigt blivit någon scoutning på motståndarlagen denna säsong då vi ofta spelar samtidigt som de andra lagen, samtidigt som att tiden tyvärr inte funnits för att se de andra lagen då jag varit en hektisk period med examen och jobb bland annat.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Jag tycker att det finns många som förtjänar beröm, man blir naturligtvis extra nöjd med de gubbar som verkligen gör allt för att prioritera både träningar och matcher. De gubbarna har vi lyckligtvis ganska många av, vi har en stomme på 8-9 gubbar som vi alltid kan räkna med på matcher och som även alltid försöker prioritera träningarna, dessa gubbar förtjänar naturligtvis lite extra beröm.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Jag tycker att Fiskebäcks kollektiva försvarsspel var ganska imponerande, det är en av de väldigt få matcherna under våren där vi faktiskt inte lyckats skapa sådär jättemånga målchanser. Sen att vi ledde med 2-1 i den matchen fram tills minut 88 och ändå får noll poäng med oss är en annan femma, men jag tycker ändå att de var väldigt stabila i sitt försvarsspel.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Kållereds SK, där jag gjort ganska många år både som junior och senior, gläds jag extra med för deras starka vårsäsong. Det är nog inte många som säger emot mig att Kållered är lite för bra för att ligga i 4:an, och jag tror att de har härjat färdigt där nu och äntligen tar klivet tillbaka till 3:an.

Stort tack och ha en bra sommar!

_______________________________________

Vi fortsätter med Hällesåkers lagledare Lönn:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi har haft en väldigt tung vår, försäsongen blev inte den vi hoppades på med skador på många spelare samt resor och annat som bidrog till att vi var för få på träningarna, så vi är helt enkelt för dåligt tränade inför seriestarten. 3-3 mot Donsö borta i första matchen visar helt enkelt på hur duktiga vi egentligen är, samt att vi inte orkar i 90minuter. 

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Som jag skrev innan, vi måste träna flitigare och hårdare, samt få bort gnället. Det blir ju lätt så när man inte orkar, man skyller på annat! 

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Det ser ut som jag trodde, Fiskebäck sticker la ut lite men alla vet ju hur bra dem är.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Vår Sebastian Nordqvist har missat en träning i år, samt en match då, men det är riktigt bra!

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Lagårn’s unga killar, de hade lekstuga med oss. 

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Vi vet ju hur tungt det är, så det är väl Linné jag lider med.
Stort tack och ha en fin sommar!
__________________________________________
Vi avslutar med Näsets Anton Örth:
Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Ja, det har gått fort! Jag tycker man kan sammanfatta vår vårsäsong som en bergochdalbana, typ. Upp och ner hela tiden, några toppar och några dalar även om jag tycker att vi i dessa dalar/matcher spelat väldigt bra men inte lyckats få in bollen. Trots många förluster så tycker jag ändå att humöret varit där uppe och folk var glada innan, under och efter träningarna och matcherna.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi får ta med oss vårt passningsspel och kanske kan förbättra det ännu mer, höja bolltempot och ta med oss det goda humöret. Det ska vara kul att spela fotboll, har vi roligt på plan så tror jag att det mesta går vägen för oss.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Jag, har helt ärligt inte riktigt haft koll på tabellen i år. Förra året följde jag den ordentligt, men i år har det mer blivit ett ”match-för-match-tänk”, en match i taget, det är det enda sättet vi kan påverka serien. Kan ju nämna att jag inför serien trodde att den var svårtippad då jag kände att det var mer jämnbra lag, alla kunde slå alla. Det var så jag tänkte innan, och det har ju skett! Väldigt jämn serie!

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva den. Jag har spelat både vänster- och högerback under våren. Gjort det bra tycker jag, bättre tränad i år, mer offensiva löpningar vilket resulterat i två mål framåt och inga bakåt…haha. 
Men jag är nöjd med de flesta matcherna jag spelat, som jag nämnde tidigare så har ju inte resultaten riktigt varit på vår sida under våren, men mina insatser i matcherna är jag ändå nöjd med. Klart man kan göra allt lite bättre i många situationer i vissa matcher, men som helhet är jag nöjd.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Jag skulle, precis som jag nämnt i kommentarer efter flertalet matcher,  passa på att lyfta våra unga juniorer och pojktruppsspelare som kommit och stötta oss när vi varit lite kort om folk. Och alla andra i laget som kämpat och kämpat under vårkanten! Ingen nämnd, ingen glömd! Men extra eloge till alla yngre som kommit upp och tagit för sig ordentligt!

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Nja, som jag sa, alla slår alla, i någon match kan en spelare briljera och i en annan är han mindre bra. Men många lag har haft duktiga, intressanta anfallare tycker jag, många nya som jag inte mött/känner igen sedan tidigare.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Jag har tyvärr haft för lite koll i år och inte gått på så mycket mer matcher än de som spelats i vår egna serie.. men gläds väl lite med Daniel Lindvall i Finlandia (gammal Näset-målvakt 😋) samtidigt som jag lider med honom också, då han skadat sig och inte kunnat spela det sista. Hoppas han är tillbaka till mötet mot oss i höst, då vill vi ha revansch på vårmatchen….

Stort tack och ha en bra sommar!
Vi tackar alla inblandade och önskar alla en bra sommar!
/Rasta