Det verkar ha strulat lite igår på bloggen med någon form av hacker-attack och inlägget med dessa intervjuer fick plockas bort. Nu har bloggen styrt upp ett hacker-försvar som ska vara stabilare än Milans fyrbackslinje på tidigt 1990-tal!

Vi gör alltså ett nytt försök med FC Linnés Jesper Strand, Kungsladugårds BK:s Martin Vallin, Styrsö BK:s Patrick Johansson och Donsös Mikael Schagerlind!

 

Vi inleder med Linnés spelande assisterande tränare Strand:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi startade riktigt bra i första matchen, och ledde med hela 3-0 över Styrsö på bara 25-30 minuter vill jag minnas (matchen slutade sedan med vinst med 3-2). Men efter det har det gått tuffare. Endast tre segrar och nio poäng totalt är helt klart underkänt. Vad det kan bero på är troligen flera faktorer, men framförallt vårt träningsupplägg med en träning i veckan (som vi nu haft i fem år) har ju gjort att vi troligen inte blivit bättre tränade för varje år som gått. Sen blir ju gubbarna äldre, för fem år sedan var vi ”unga” och många kom från högre divisioner och god fysik. Riktigt så är det ju inte längre. Till sist tror jag också en bidragande faktor är förra året i divison fyra, då det gick väldigt tungt och från att ha varit en klubb som nästan vann varenda match vi spelade, till att faktiskt börja förlora matcher, har satt sina spår. Men den trenden är dags att bryta nu.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Träningsupplägget kommer ju inte att förändras, det är något vi gemensamt kommit fram till. Men förhoppningsvis kan vi försöka få till lite fler spontana träningsdagar, så att en del av truppen kan förbättra sin fysik något. Sedan får vi ta med oss våra senaste spelade matcher, framförallt segern mot lagårn med 3-0 nu innan uppehållet. Vi har i de senaste matcherna gått tillbaka till att vara det spelande lag vi faktiskt vill vara. Sen om det ger fler eller färre segrar får vi se, men på så sätt tror jag att vi tillsammans kan hitta mer glädje, och förhoppningsvis genom glädjen även bättre resultat.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Som vanligt så brukar inte jag följa tabeller speciellt slaviskt, då det egentligen för egen del inte är så intressant. Men jag vet ju hur vårt läge ser ut, och det är ju såklart en negativ överraskning, då jag hade trott att vi skulle hålla oss någonstans i mitten av tabellen. Men den feta damen har ju inte sjungit än, och vi har ju en höstsäsong kvar att ordna upp detta. Sen är väl det också en överraskning att Näset gått såpass dåligt, trodde de skulle slåss i toppen.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Det låter kanske konstigt att säga det, när man ligger sist i tabellen. Men i stort är jag rätt nöjd med min egen insats. Tycker att jag har lyckats stänga min kant som högerback rätt okej och bidragit med en del goa passningar offensivt.
Sen att jag i vår andra seger för året (minns ej vilka?) lyckades passa fram till ett av motståndarnas mål, och sedan även förlora min match i matchen med 2-0, så ser jag det som något positivt. Eftersom jag då i rollen av assisterandetränare, byter ut mig själv så att vi vänder och vinner matchen visar ju på extremt taktiska ledaregenskaper 😉.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Det är svårt att plocka ut bara någon. Men de som framförallt ska ha extra beröm, är de gubbarna som ställer upp på tunga bortamatcher när vi knappt får ihop lag. Samt de gubbar som är spelare 12-16 och får starta på bänken, och alltid går in och tar ett gött jobb när de väl får chansen. Sånt är riktigt viktigt, speciellt i den motgång vi har haft den här säsongen. Tillsammans är vi starka!

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Brukar ha riktigt dålig koll på vilka vi möter, och har svårt att se andra spelares prestationer när jag själv spelar. Ofta har jag till och med glömt av färgen på motståndarnas tröjor så fort vi sitter i bilarna på vägen hem. Så tyvärr kan jag inte ge något bra svar där.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Även om det är med lite bitterhet så måste jag ändå glädjas med framförallt GFF, då många kompisar spelar där. Sen om de orkar med ännu ett år i divison tre låter jag vara osagt. Planen är ju att även gubbarna i GFF snart borde skaffa fru och barn och inse att det finns fler saker i världen än bara fotboll. Då står dörren till Linné vidöppen.
Tack för mig!
4-1-3 Linné!

Stort tack och ha trevlig sommar!

___________________________________________

Vi fortsätter med KBK:s kapten Vallin:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Ganska svår att bedöma egentligen. Vi är ju nykomlingar från div 6 och även om försäsongen bådade gott så vågade jag inte riktigt hoppas på för mycket. Vi startade serien bra och fick ett bra flow i laget. Men någonstans på vägen tappade vi det vi gjorde så bra i början, vi slutade egentligen springa och jaga boll tillsammans. Varför är oklart men detta ledde till att vår taktik fallerade lite och vi började släppa alldeles för enkla mål. Det och en del bortfall i truppen gör sitt. Men det ska sägas att vi de senaste matcherna har börjat spela bättre igen och det känns som att vi är på gång. Man ska inte glömma att många av våra bärande spelare fortfarande bara är 17 år. Och även om de nu spelat seniorfotboll i minst 2 år så är det ju så klart tufft när man möter rutinerade spelare som har 15 års erfarenhet. Men med de spelare jag vet är på väg tillbaka och eventuellt på väg in i laget så ser jag fram emot en trevlig höst. Lagårn är alltid bättre på hösten.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi tar med oss att alla matcher i serien är tuffa. Alla lag slår alla. Vi vet att vi kan spela bra och det gäller bara att knyta näven och kämpa tillsammans så kommer resultaten också. Vi behöver sluta släppa för enkla mål, och göra mer enkla mål.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Jag har som vanligt alldeles för dålig koll på övriga lag för att egentligen uttala mig om deras insatser. Men det är klart att jag hade trott att Näset skulle ligga högre upp i tabellen. Och att Styrsö skulle ligga lite lägre. Men Styrsö har seriens bästa försvar och spelar verkligen som ett lag. Då går det oftast bra.

Hur skulle du beskriva din egen insats under våren?

Godkänd. Jag har haft en hel del flyt med målskyttet vilket är väldigt trevligt. Däremot så har jag slarvat i defensiven och gjort en del enkla misstag som måste bort till hösten. Men jag är motiverad som aldrig förr.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Jag tänker nämna fyra spelare som jag tycker stuckit ut lite i vår. Johannes Karlsson som alltid ger 100% och kämpar som ingen annan. Kanske har seriens sämsta vänsterfot(skoja Nisse) men som är en pådrivare och ledartyp som får dra ett tungt lass. David Holm som alltid springer något oerhört och i år blivit mer stark och smart i sitt spel. Kemal Coskun med sin fantastiska teknik och glädje. Och sist Robin Ahlström som varit stabil värre på högerbacken och gjort den till sin kant.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Går ju inte att inte nämna Keric i detta sammanhang. Seriens bästa anfallare. Med råge. Stor, stark, snabb. Har i princip allt på denna nivån. Sen är Arvid i Styrsö en fröjd att skåda med sitt lugna spel.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Nej det kan jag inte påstå. Pass.

Stort tack och ha en bra sommar!

_____________________________________________

Dags för Styrsös assisterande tränare Johansson:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Vi har under våren varit väldigt starka över 90 minuter och haft en väldig tro på det vi gör samt viljan att vinna som smittar av sig över hela planen. I halvlekar då det ibland gått lite sämre så har vi försök påminna om matcher som vi gjort bättre och som slutat med vinst vilket ibland kan vara lätt att glömma. Jag tycker grabbarna levererat klart över förväntningar vilket är väldigt kul att se.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi tar framförallt med oss att vi gjort en otroligt stark vår på hemmaplan, där vi ibland spelat mindre bra men ändå fått med oss 3 poäng. Något som jag tycker är beundransvärt är att vi trots en sådan tunn trupp har haft näst intill samma lag match efter match. Det har blivit en hel del avstängningar pga många gula kort vilket gör att de är någon som fått stå över samtidigt som någon är tillbaka. Jag kan tycka att vi flertalet gånger ger bort chanser till våra motståndare pga slarv i framförallt passningsspelet och att vi måste lyfta oss i bollbehandling vid ex mottagningar.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Den ser ganska väntad ut tycker jag, förutom att det fortfarande är så många lag i ett getingbo uppe i toppen av serien. Det kan bli riktigt intressant att följa 5B under hösten.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren?

Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt? Jag försöker stötta Peter med det jag kan och ser varje träning och match som ett tillfälle att lära mig mer och att ha kul tillsammans. Taktiskt känns det som vi fått ut max då vi är obesegrade i 10/11 senaste matcherna. Tanken var ju att inte vara involverad i fotbollen i år men efter att ja kollat på både Styrsö och Vrångös alla matcher i inledningen av säsongen så kunde jag inte tacka nej när jag fick frågan av Styrsö.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Christofer ”Våfflan” Kadfors, utan tvekan. Sjukt imponerande att efter en tids paus från fotbollen hoppa in i div.5 och som tidigare utespelare välja att ställa sig i mål. En stor bidragande faktor till att vi är där vi är idag efter 6 hållna nollor och endast 16 insläppta mål på 14 matcher.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Ett lag som jag tycker förtjänar att ligga högre upp är Näset, jag tycker de varit de bättre laget i flertal matcher jag följt men ändå förlorat med uddamålet. Det andra laget är Härryda som såg ut att bli första laget att plocka poäng på vår hemmaplan. De var helt klart de bättre laget men saknade de sista i skärpan.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Jag hoppas givetvis att det går bra för Vrångö samtidigt som jag inte skulle lida av att se Donsö tappa poäng och falla i tabellen…

Tack för intressant läsning och trevlig sommar på er!

Stort tack och ha en fin sommar!

_______________________________________

Vi avslutar med Donsös coach Schagerlind:

Halva säsongen är redan klar! Hur skulle du sammanfatta eran vårsäsong?

Får nog säga att vårsäsongen har gått bättre än vad jag hade förväntat mig. Min uppgift som tränare var att bygga och få ihop en bred trupp lag med yngre och äldre spelare. Att få våra yngre juniorer och seniorer att spela samma fotboll och dra åt samma håll. Det tycker jag vi har lyckats med. Idag har vi 15-16 spelare som lätt platsar i A-laget.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?

Vi ska försöka ta med oss sättet att jobba som ett lag som jag tycker vi gjort så fint under våren. Vi behöver kanske spela lite mer rakare i höst, framför allt när vi kommer på naturgräs, där har vi haft svårt att få utdelning av vårat spel.

Om vi ser till serien i stort, ser tabellen ut som du förväntat dig eller är det några positiva eller negativa överraskningar?

Jag har haft väldigt dålig koll på andra lag vilket gör att jag inte haft några förväntningar alls. Sån var jag även när jag spelade själv, läser sällan några tabeller.

Hur skulle du beskriva din egen insats som tränare under våren? Har du fått ut max av laget? Har taktiken suttit? Har du scoutat dina motståndare rätt?

Tycker nog att det vi tränar på sitter och speglar sig i matcherna. Dom flesta kommer på träningarna och killarna tycker det är kul vara med. Då får man vara nöjd. Som sagt, det här med scouting ligger inte i min natur. Så länge laget mår bra och vi har roligt ihop så tror jag resultaten kommer med det.

Är det någon eller några i det egna laget som du tycker förtjänar extra beröm?

Vill inte peka ut någon. Som sagt, jag är väldigt nöjd med vad vi som lag presterat undrar vårsäsongen och det är som lag vi är där vi är i tabellen och slåss om topp placering.

Är det några motståndarlag eller spelare i andra lag som har imponerat på dig under våren, och varför i så fall?

Jag tycker faktiskt att vi har spelat bättre än dom flesta lag vi mött även om vi inte har vunnit mot alla. Fiskebäck hade vi svårt mot och var väl det lag som jag tycker har varit bästa motståndet och kanske förskänade att åka hem med i alla fall en poäng.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds åt eller lider med?

Har dålig koll på dom andra så jag får nog passa på den frågan. Hade varit kul om vrångö kom upp till oss. Derby är kul. 

Stort tack och ha trevlig sommar!

 

Vi tackar alla inblandade och önskar de en trevlig sommar!

 

/Rasta