Bloggen är tillbaka på allvar efter lite semester och höstsäsongen är igång på flera håll och vi tittar över det som hänt hittills efter uppehållet! Tyvärr har det inte hunnits med att samla lika mycket kommentarer som vanligt.

 

4B:

Dalen/KFF – IF Väster 3-2

Mölnlycke IF – Ytterby IS 0-0

 

7A:

Surte IS FK – Västkurd BK 2-4

Nödinge SK – Eritreanska IF Göteborg 0-5

Rödbo IF – Gothenburg Celtic FC 0-1

Andalus IF – Kurdistan SF 1-4

 

7B:

IF Positivum Göteborg – Tynnered FC 3-4

 

4B drog igång i lördags med två matcher. Dalen/KFF låg inför sin match mot Väster en match efter tätduon GFF och Kållered och det var seger som gällde om drömmen om iallafall en kvalplats skulle fortsätta. Dalen hade fått fin offensiv förstärkning under sommaren då anfallaren Bita Bångens var tillbaka efter att ha spenderat vårsäsongen i Qviding i division 1 (där det blev sju matcher). Bångens blev dock mållös i comebacken men var inblandad i lagets alla tre mål i 3-2 segern mot Väster. Det såg ut som Dalen hade kontroll på matchen när lagets kapten Jonas Hylén nickade in 2-1 med tjugo kvar. Då hade nämligen Väster en man utvisad. Rami Kurdali skickade dock in sitt andra mål för kvällen när han satte 2-2 på straff med bara tio minuter kvar. Dalen fick dock sista ordet och vann efter att Michael Persson blivit matchhjälte i 90:e minuten!

Dalen/KFF:s matchreferat hittas HÄR.

Västers matchreferat hittas HÄR.

Segern betyder att Dalen (som är trea) har fyra poäng upp till GFF på kvalplatsen och fem poäng tillgodo på ett koppel av lag som jagar bakom. Väster är tia och indragna rejält i den jämna bottenstriden.

I den andra 4B-matchen lyckades varken hemmalaget Mölnlycke IF eller gästerna Ytterby IS att göra mål och matchen slutade således 0-0. Ytterby fick ett sent numerärt övertag när MIF:s målvakt Carl Malina fick sitt andra gula kort men då var det bara tre minuter kvar.

Ytterbys korta matchrapport hittas HÄR.

Ytterby är fortfarande på fel sida nedflyttningstrecket men det är bara fyra poäng upp till åttan Björkö. Nykomlingen Mölnlycke är sjua.

 

7A drog igång rejält med fyra matcher i helgen!

I fredags var det toppmatch direkt när Surte och Västkurd drabbade på gräset i Surte. Inför matchen skiljde det två poäng emellan topplagen (till Västkusts favör). VBK tog en ganska tidig 2-0 ledning men innan paus hade Surte både reducerat och kvitterat. Roni Kurdali satte sedan en straff för Västkurd fram till 3-2 och med tio minuter kvar fastställde Halmad Shersad Ibrahim slutresultatet 4-2 till gästande VBK.

Västkurds tränare Thomas Scott sa så här om segern:

”Till denna match så saknade vi fem startspelare från senaste matchen mot Nödinge! Vi har dock fått till en bred trupp och de spelare som blev uttagna till denna match var till 100 % taggade på att lösa uppgiften. Vi kände ingen som helst oro vid samlingen och vi var fast beslutna om att tillsammans utföra uppdraget och åka hem med tre pinnar i bagaget. Från matchminut ett tyckte vi att vi hade kontroll på matchen med bra rull inom laget trots en matta som inte riktigt kändes optimal för vårt spel. Efter 15 minuter så fick vi välförtjänt hål på Surte och efter några minuter till kom även 2:an. Men som många lag så börjar vi slappna av och tror att matchen är avgjord och det utnyttjar Surte bra genom att göra 2-1 på en fast situation och strax innan halvlek får dem också lite ”turligt” in 2-2 .

I halvtid var det rejält med pepp och en beslutsamhet om att inte tappa huvudet p.g.a detta! Tre poäng skall hem till Hisingen och vi måste lägga in växel #2! Med det sagt gick vi in i andra halvlek med ett övertag i bollinnehav utan att få till några specifikt farliga målchanser. Lite nerv i detta skede får man ändå säga, men sen så kom det förlösande målet till oss genom en enligt domaren solklar straff (såg inte händelsen själv) Roni förvaltar detta på ett distinkt sätt och vi tar ledningen med 3-2. Där är vår känsla att luften gick ur Surte en aning och 7 minuter senare slår vårt nyförvärv Halmat lite turligt in en frispark från halva plan! Att vinna denna match och för i alla fall en vecka ligga först i serien är givetvis en härlig känsla vilket jag tycker vi är värda! I morgon är dock en ny dag på ”jobbet” med nya utmaningar och det är långt kvar på säsongen! Närmast väntar ytterligare en tuff match, där vi nu på fredag kl 19:15 välkomnar Fotö till Sälöfjordsvallen”

Surtes tränare Sandro Garvetti sa så här om förlusten:

”Tyvärr så kunde vi inte mönstra vårt bästa lag nu när Västkurd kom på besök till oss i Surte. Men trots detta så gör vi en riktigt bra match. Vi ligger under med 0-2 i första halvlek och uppförsbacken känns mycket tung. Men vi kommer ut i andra halvlek och får till ett snabbt mål på en fast situation, detta tänder oss och strax står det 2-2. Vi orkar inte riktigt hålla hela matchen ut. Västkurd får en straff och i slutminuterna lyckas dom peta in en boll till. Trots att vi förlorar med 2-4, så känner jag mig övertygad om att hösten ser ljus ut för Surte del.”

VBK upp i serieleding men då har tvåan Fotö (som är två pinnat bakom) två matcher mindre spelade. Just Fotö och Västkurd möts nu på fredag. Surte tappade viktiga poäng till toppen och är fyra.

 

Nödinge SK var bra med under våren och hade definitivt tätkänning inför omstarten. Det blev dock en riktig praktsmäll hemma på Vimmervi i helgen. Hela 0-5 mot gästande Eritreanska! Eritreanska tog ledningen strax innan halvtid och fyllde på med två snabba efter paus och avgjorde matchen. Haben Gebrengus blev tvåmålsskytt. Bloggen har tyvärr dålig insyn i Eritreanska en det verkar som gamle Croatia-liraren Henok Berhane lirar där nu, iallafall enligt matchrapporten.

Tung för NSK som dock fortfarande är med bra i toppen då laget är trea bara är två poäng efter ledande Västkurd. Eritreanska är sjua.

 

På idylliska Rödbovallen kunde gästerna Gothenburg Celtic vinna med matchens enda mål, inprickat av Khalid Elouardi efter 24 minuters spel.

Rödbo IF:s kapten Markus Hasselblom sa så här om förlusten:

”En tung förlust. Vi gör en ganska bra match och visar bra moral och kämpar verkligen till slutet, men vi sätter inte våra chanser. Jag räknar till 5-6 jättechanser för oss, och de lägger sitt mål på ett turskott från 40 meter. Tungt. Det vi tar med oss från den här matchen är vårt försvarsspel samt våran kämparanda som sannerligen såg bra ut. Givetvis Ians kärleksmums i kiosken också.”

RIF är tio och Celtic sexa.

 

Nystartade Kurdistan SF går mot en stabil säsong och det blev tre nya poäng när bottenlagen Andalus IF besegrades med 4-1Bijan Ghaderi gav förvisso AIF ledningen efter elva minuter men sen var det slut på det roliga. Kurdistan kvitterade några minuter senare och precis i slutet på den första halvleken kom 2-1 och direkt i andra även 3-1. 4-1 till slut alltså och Kurdistan är femma och kan mycket väl blanda sig i uppflyttningsplatserna. AIF är nästa sist.

 

En match har spelats i 7B och där kunde topplaget Tynnered FC vinna över Positivum med 4-3 och därmed sätta lite press på serieledarna Azalea. TFC avgjorde matchen med att gå upp till 3-0 redan efter en halvtimme. Klassiska ”Okänd Spelare” blev tvåmålsskytt för TFC!

Tynnered är tvåa och har nu bara tre poäng upp till Azalea, som dock har en match mindre spelad. Positivum är tia i tabellen.

_________________________________________________

 

Resten av serierna drar igång nu i veckan!

 

/Rasta