Bloggen får börja med att tacka alla som tog sig tid att göra enkäten nu innan sommaren och vi tänkte att det kunde var intressant att presenterna hur resultatet blev. Det blev till slut 420 personer som svarade på enkäten.

 

Vi plöjer igenom frågorna och svaren rakt av med lite kommentarer:

 

1. Hur identifierar du dig?

MAN 99%

KVINNA 1%

Kommentar:

Ingen större överraskning här. Som vi kommer se senare är större delen av läsarna spelare och ledare och eftersom bloggen handlar om herrfotboll så är det självklart att det är en majoritet av män som läser.

 

2. Hur gammal är du?

26-30 32%

21-25 22%

31-35 15%

41-50 12%

36-40 7%

51-60 6%

16-20 4%

61-70 2%

Kommentar:

Även här ganska väntade siffror. 70% av de som läser är mellan 21-35 vilket självklart sammanfaller med en aktiv ålder för att lira boll.

 

3. Hur ofta är du inne på bloggen?

Flera gånger i veckan 33%

En gång om dagen 25%

Någon gång i veckan 19%

Flera gånger om dagen 18%

Några gånger i månaden 6% 

Kommentar:

Självklart trevlig läsning för oss och det verkar som vi har väldigt aktiva läsare. Nästan hälften är inne varje dag och nästan alla som svarat är inne varje vecka.

 

4. Hur hittade du bloggen?

Följde redan ”FCF-bloggen” och/eller ”Rastas Hörna” 78%

Via sociala medier 10%

Via en kompis 9%

Via ett lags hemsida 3%

Kommentar:

Ingen överraskning att den stora majoriteten följde de gamla bloggarna men kul att sammanslagningen ändå lockat till sig fler följare. Rasta&Dalla har alltså fler läsare än FCF-bloggen och Rastas Hörna hade tillsammans.

 

5. Följer du oss på annat sätt än bloggen?

Nej, läser bara bloggen 42%

Läser bloggen och är med i Facebook-gruppen 29%

Läser bloggen och följer er på Twitter 16%

Läser bloggen, följer er på Facebook och Twitter 12%

Kommentar:

Ungefär hälften av de som svarat läser bara bloggen och resten följer oss även på annat sätt. Hade självklart varit trevligt om fler kunde följa oss även på sociala medier. Är det någon som missat det så finns gruppen ”Rasta&Dalla – Lokalfotbollen i Göteborg”Facebook och på Twitter hittar ni oss under @natanaelsson och @RastaGBK.

 

6. Vilken är din roll i lokalfotbollen?

Spelare 59%

Tränare eller del av tränarstaben 16%

Supporter till en specifik klubb men allmänt intresserad 8%

Annan roll i klubben 6%

Allmänt intresserad av lokalfotboll 5%

Supporter till en specifik klubb 2%

Domare 2%

Egna svar 2%

Kommentar:

Inte någon skräll att 80% av våra följare är aktiva i en lokalfotbollsförening. Alternativen skulle kunna ha utformats lite annorlunda och med tanke på de egna svaren som skrevs in så borde kanske före detta spelare och spelande tränare kanske varit med.

 

7. Är det någon serie du följer extra noga?

5B 13%

4A 13%

4B 12%

Alla serier 12%

Division 3 Nordvästra Götaland 9%

6A 9%

6C 9%

6B 7%

5A 6%

6D 5%

7A 4%

7B 3%

Division 3 Sydvästra Götaland 0% (2 stycken)

Kommentar:

Tämligen jämnt fördelat där det till viss del hänger ihop med hur mycket vi skriver om en specifik serie. Inte så konstigt att 5B (med Dalla’s FC Fiskebäck) eller 4A (där bloggen har många kontakter) ligger högt. Att sjuorna ligger i botten är är också inte konstigt då det tyvärr är väldigt liten insyn i många lag där och en hel del spelare i sjuan har nog tyvärr inte koll på att bloggen ens existerar. Sen är det självklart kul att en hel del följer alla serierna.

 

8. Vilka inlägg på bloggen uppskattar du mest? Rangordna från 1-9 där den översta är det du uppskattar mest!

Längre intervjuer med spelare/tränare. 3.33

Intervjuer inför heta matcher. 3.57

Tippning/sammanfattning av serier. 3.61

Kortare sammanfattningar av flera matcher med kortare kommentarer. 3.81

Längre matchrapport från specifik match. 4.44

Statistik-inlägg om skytteligor, gula kort eller ö-lagens hemmastatistik. 5.53

Podcasten. 6.13

Silly Season-rapportering. 6.19

Inlägg om bredare frågor, till exempel om ”lokalfotbollsdöden”, serieindelningar eller förbundsrelaterat. 6.63

Kommentar:

Här gällde det alltså att rangordna det man uppskattar mest på bloggen. Möjligen lite luddigt förklarat men 1:an var alltså det man uppskattade mest och 9:an minst. Sen fick varje alternativ någon form av slutpoäng/snittpoäng där lägre poäng betydde att flera personer uppskattade det. De fyra första alternativen är ganska jämna och uppenbarligen gillar våra följare när det är någon form av intervju eller kommentar från spelare, ledare och tränare. Vi jobbar redan mycket på det sättet och vi försöker hela tiden att få tag i folk i de klubbarna vi inte har så bra koll på.

 

9. Lyssnar du på bloggens podcast ”Rasta&Dalla’s Podcast”

Nej. 52%

Ja, någon gång ibland. 32%

Ja, varje avsnitt. 16% 

Kommentar:

Ungefär hälften av våra läsare som svarade på enkäten lyssnar på podden. Det är väl en helt ok siffra men självklart hade det varit roligt om fler gjorde det. Vi har väl även planer på att strukturera om innehållet lite, men mer om det i samband med nästa fråga.

 

10. Om du lyssnar på podcasten har du då några synpunkter på den?

Kommentar:

Frågan var frivillig och här var det alltså fritt fram att skriva vad som helst och vi fick in ett 60-tal svar (även om en hel del var att de inte hade några synpunkter). Det är ingen idé att gå igenom alla kommentarer men några teman återkom:

-Ljudet.

Vi vet att vi haft problem med ljudkvalitén på vissa avsnitt. Vi har en ganska enkel utrustning och vi sitter inte i någon studio. Självklart gör vi så gott vi kan när det gäller det tekniska. Skulle vi spela in i en studio så skulle det vara mycket svårare att få ihop det schemamässigt och det skulle troligtvis också kosta. Vi kämpar på.

-Inte så brett/mer teman/inte samma som bloggen.

Att podden upprepar det som redan står på bloggen och att det blir lite för brett. Önskemål om att vi kör mer teman eller begränsar oss till bara några serier per avsnitt. Det här har vi tänkt på själva också och det har mest handlat om att vi inte riktigt haft tid att förbereda. Tanken är att vi ska försöka styra upp det lite annorlunda nu till hösten så att podden blir ett komplement till bloggen och inte bara en upprepning.

-Gäster.

Även här håller vi med och planerna är att få med fler gäster. Kruxet här är ju självklart att det ska fungera schemamässigt inte bara för mig och Dalla utan då även för gästen/gästerna.

-Fler avsnitt.

Tyvärr svårt rent tidsmässigt. Flyter allt på så blir det varannan vecka.

-Bra jobbat!

En hel del glada tillrop att vi gör ett bra jobb! Vilket alltid är trevligt och det tackar vi för!

 

Generellt ska vi försöka styra upp podden lite mer och gå ifrån de raka genomgångarna av serierna och vem som slog vem. Möjligen med rena tema-avsnitt, kanske återkommande inslag eller med gäster.

 

11.Har du förslag på hur vi kan bli bättre? Nya idéer? Vad ska vi sluta med och vad ska fortsätta med? Eller bara något annat ni vill förmedla till oss!

Kommentar:

Sista frågan var också en helt öppen fråga och här fick vi ett 100-tal svar (runt 25%). Även här går det ju inte att gå igenom alla svaren utan mer gruppera ihop liknande svar:

-Positiv feedback.

Den stora majoriteten av kommentarerna handlade om att vi gör ett bra jobb och att det uppskattas. Självklart jättekul för oss och vi tackar för berömmet!

-Mer om specifika föreningar, eldsjälar, domare med mera.

Alltså mer om saker som inte rör tabellerna, matcherna och resultaten. Vi hoppas på att kunna bjuda på lite mer än bara det senaste från de senaste matcherna men det handlar självklart om tid.

-Det är samma personer som intervjuas hela tiden. 

Vi jobbar hela tiden med att utöka vårt kontaktnät men det är tidskrävande. Självklart hade det varit optimalt om det gick att välja mellan 5-6 personer i varje klubb när det gäller intervjuer eller matchkommentarer. I vissa klubbar är det så och i andra kanske vi bara har en ingång. Då anser vi att det är bättre med en intervju/kommentar från den personen än ingen alls. Sen är det inte alla som hinner svara eller ens känner sig bekväma att ge kommentarer/intervjuas. Vi försöker variera så gott det går.

 

Det var väl i stora drag de teman som kunde hittas bland kommentarerna.

 

Tack igen till alla som tog sig tid!

 

/Rasta