Igår onsdag drog 5B och 6B igång efter uppehållet och så här gick det:

 

5B:

Masthuggets BK – Hovås Billdal IF 4-2

6B:

Högaborg Kärralunds FC – Solängens BK 0-5

 

Masthuggets BK tog emot Hovås Billdal på en nylagd Majvallen i omstarten av 5B. Det blev en händelserik match som stod 1-1 i paus efter att Hannes Sandström gett Hugget ledningen och Niklas Borén kvitterat. Sandström satte även 2-1 tidigt i den andra och inte långt efter åkte en Hovås-spelare ut efter klassikern två gula i samma situation. Bara minuten efter satte Behzad Kurdali 3-1 men Hovås bet sig kvar och Daniel Danestedt fick in en reducering innan Antin Trogen satte 4-2 och punkterade matchen.

Huggets tränare Fredrik Magnusson sa så här om segern:

”Skönt att vara igång igen. Första halvlek är riktigt bra stundtals där vi ofta kommer rättvända och kan vägga oss igenom Hovås försvar. Vi har ett rätt stort spelövertag och borde haft minst 2-3 mål mer efter första men ställning var 1-1. Andra halvlek är inte speciellt bra av något lag. Hovås åker på en konstig utvisning och där dog också matchen. Vi vinner rättvist med 4-2 men tyvärr så åkte Bez på en bristning och blir borta ett tag.”

Masthuggets matchreferat hittas HÄR.

I tabellen betydde det att Hugget, som är sjua, nu har lagt en hel del poäng mellan sig själva och bottenstriden. Hovås å andra sidan kan få det svettigt då de är tia.

 

I omstarten av 6B tog Solängens BK en stabil trepoängare mot nykomlingen Högaborg Kärralund. Martin Bodin satte 1-0 till SBK efter dryga kvarten men det var inte förrän i den andra halvleken som det rann iväg med ett par snabba efter paus.

Solängens Andreas Söderberg sa så här om segern:

”Riktigt skönt att köra igång efter uppehållet, ännu skönare att plocka hem alla tre pinnar och dessutom göra ett par mål! Tycker vi kontrollerar matchen från första början. Vi rullar boll mellan lagdelarna och gör 1-0 välförtjänt genom Martin Bodin. I andra halvlek drar vi upp på tempot och går ifrån med en 5-0 ledning. Efter de målen så slappnar vi av och tappar lite skärpa i avsluten, synd för vi hade kunnat göra ytterligare ett par mål. Summan summarum: Kul att vara igång igen, underbart lir och riktigt gött att få spela på naturgräs för första gången på väldigt länge!”

SBK är nu sexa och har rykt ifrån lagen bakom lite. För Högaborg ser det tuffare ut då laget är sist i 6B-tabellen.