Det blev en tråkig start på 6C-hösten då matchen mellan Solväders FC och SK ArgoLänsmansgårdens IP fick brytas med kvarten kvar att spela då domaren inte kände att hans säkerhet kunde garanteras. Vi återkommer till den situationen.

 

Som vanligt i semestertider blev det lite bökigt med laget och med lite sena ankomster till planen var det väl inget optimal uppladdning till matchen. Argo ställde iallafall upp med följande manskap:

Robin

Barkebo-Maggan-Skärhamn

Ferm-Skalin-Rasta(C)-Sondell-Carl

Lindqvist-Koffe

Bänken:

Karsberg

Almkvist

Fabio

 

Argo körde alltså en 3-5-2 uppställning med förhoppningen att kunna stoppa SFC duktiga spelfördelare. Robin Staaf vaktade iallafall kassen. Trebackslinjen bestod av Calle Barkebo, Magnus ”Maggan” Andersson och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson. Carl Hultqvist och Martin Ferm tog hand om kanterna och i mitten på mitten huserade Johan Skalin, Fredrik ”Rasta” Airosto och Mathias Sondell. Marcus Lindqvist och Kristoffer ”Koffe” Jonsson spelade på topp. På bänken återfanns Daniel Karsberg Zotterman, Johan Almkvist och Fabio Hallerstedt.

 

Den första halvleken var ganska slarvig från båda lagen och det märktes att det varit semester. Solväder kom runt en hel del på kanterna då det var där ytorna fanns. Argo var dock väl samlade och det blev mest inlägg och skott utifrån. Argo hittade en del spel även om det stressade en del med avgörande passningar. Koffe och Lindqvist på topp fick dock några halvlägen och det var även den duon som låg bakom Argos ledningsmål i mitten av den första halvleken. Koffe lyfter fram en boll över Solväders backlinje och Lindqvist hinner få fram en tå innan han kolliderar med målvakten och bollen rullar in i mål!

Solväder har en del spel i den första halvleken och deras unga och tekniska spelare skapar en del oreda med Argo har rutinen och står rätt och rensar rätt. Argo har dock en boll i ribban efter en hörna där troligtvis en SFC-spelare skarvar upp bollen i egen ribba. Argos spel i den första halvleken var väl ok men inte mycket mer. Defensivt funkade det hyfsat men det gick lite långsamt att fylla på framåt och en hel del felbeslut.

 

I den andra halvleken höjer sig Argo och är det laget som är närmast nästa mål. Solväder har tröttnat lite mer och ligger på kontring men duktige Leon Blomstrand blir ofta ganska ensam mot Argos backlinje. Argo skapar en hel del lägen och bör väl avgöra matchen här. Det är någon boll som dansar på mållinjen och Lindqvist har ett friläge men får inte in den. SFC sticker emellan och skapar sina två bästa chanser i matchen. En boll i överkanten på ribban och ett inspel som räddas precis framför mål. Det två trötta lag och spelet böljar fram och tillbaka. Argo tar dock tag i det igen och har en sjuk trippelchans på en hörna där Maggan först nickar i ribban får tillbaka bollen och drar den i stolpen och rensningen landar hos Skalin som dunkar på men målvakten gör en fin räddning.

 

Sen med kvarten kvar händer alltså det tråkiga som gör att domaren bryter matchen. Skalin ska trampa runt på kanten men går omkull i duell med en SFC-spelare. Domaren väljer att blåsa frispark till Argo och det kan väl diskuteras om det var frispark. Det var ett sådant läge som domarna ibland släpper och ibland blåser på, inga konstigheter där. Solväderspelaren som gick in i duellen är iallafall väldigt upprörd och klagar flertalet gånger. Ett gult kort för protest hängde i luften men domaren väljer att inte ge det. SFC-spelaren kan dock inte hålla sig och när domaren är på väg därifrån skriker han ”FUCK YOU MAN!”. Spelare hade redan ett gult kort från den första halvleken och fick självklart sitt andra och blev alltså utvisad. Det blir lite tumult med en hel del spelare runt domaren och den utvisade spelare vägrar gå därifrån. SFC försöker väl få honom att gå men han kommer tillbaka tre-fyra gånger för att skälla på domaren och det slutar med att han är framme vid domaren med en hand i ansiktet eller halsen i någon form av strypgrepp. I detta läget känner domaren att hans säkerhet inte kan garanteras och han bryter matchen. Självklart blir det rörigt efter detta också många vill prata med domaren. Det är dock lugnt mellan lagen förutom att Solväders tränare står och puttar på en långhårig Argo-spelare av lite oklar anledning.

Självklart jättetråkigt och självklart väldigt orutinerat av den utvisade spelare som förstörde för sitt lag. Även med en man mindre hade SFC med sina kvicka spelare säkert kunna skaka fram någon chans sista kvarten mot ett Argo som oftast inte är kanon-bra på att spela med en man mer. Sen är det självklart Solväders ansvar att se till att den utvisade spelare lämnar planen, vilket de tyvärr inte lyckades med. Domare hade skött sig bra hela matchen och det var absolut inget stök mellan spelarna i lagen eller dålig stämning på planen. Solväder har en massa duktiga unga killar som stundtals spelade bra fotboll och bjöd på bra kamp. Domaren gjorde helt rätt och kunde inte gjort på annat sätt. Det andra gula kortet var solklart och när hans säkerhet inte kan garanteras då är det inte så mycket att göra än att bryta matchen. Tråkigt för Solväder som gick miste om chansen att kanske plocka med sig en pinne från matchen men den enda de bör vara förbannade på är sin egna spelare.

 

Spelmässigt var det ingen höjdarmatch från Argos sida men sett till målchanser så var det närmare 2-0 till Argo än 1-1 och Argo kommer ju att få med sig tre poäng från den här matchen efter lite pappersarbete från förbundet.

 

/Rasta