Hösten är igång och igår torsdag var det full fart på flera håll!

 

5A:

Angered MBIK – Hisingen FC 3-1

6A:

Pushers BK – Croatia Göteborg 4-2

Sveakurd FC – Tollereds IF 1-2

6B:

FC Heden – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 5-0

Fässbergs IF – BK S:T Jakob 6-0

6C:

Solväders FC – SK Argo (0-1) avbruten

7B:

Hjuviks AIK – Chalmers Studentkårs IS 2-4

 

5A-hösten inleddes med ett bottenmöte när Angered MBIK gästades av Hisingen FC. Det unga Angered hade en tuff vår men har fått ingång lite mer rutinerade gubbar till omstarten och en av dessa, Alisan Agac, inledde målskyttet direkt efter elva minuter. Innan halvtid hade dock HFC:s Paolo Rossi kvitterat. I den andra halvleken var dock Angered starkare och Sangar Mohammed Faqo Faqo kunde ge AMBIK ledningen efter dryga timmen spelad. Lite senare var det ännu en rutinerad lirare som satte slutresultatet 3-1, nämligen Frankie Boakye!

Angereds målskytt Alisan Agac sa så här om den viktiga segern:

”Viktig vinst i bottenstriden. Vi behövde vinna för att börja klättra upp mot säker mark och vi gjorde jobbet genom att spela ut dem. Så en skönt vinst och revansch från första matchen.”

HFC:s målskytt Paolo Rossi hade följande kommentar:

”De gör 1-0 på nick efter frispark, helt rättvist då de haft precis hela matchen. Efter det vaknar vi och lyckas kvittera efter ett riktigt skräpmål, om vi säger så. Efter det så jämnar matchen ut sig. Andra halvlek börjar jämt, med undantag att Angered har bollen mer, så skapas de inga jättelägen. Men då kommer dagens skitmål nummer 2 när det blir 2-1 till hemmalaget. När sedan legenden Frankie bombar in bollen från nära håll till 3-1 är det ridå ner och Angered vinner med samma siffror.”

Viktig seger alltså för Angered som därmed kliver om just Hisingen i tabellen. AMBIK är nu nia och HFC är tia.

Angered har som bloggen rapporterat fått igång lite gamla lirare och det verkar även som målvakten George Boulos är tillbaka i kassen. Även Alassane Cisse verkar vara ny. Laget tappar dock Rinor Zenulla då han ska studera i USA.

 

6A drog igång igår med mitten-mötet mellan Pushers och CroatiaGröna Vallen. Det var hemmalaget Pushers som skulle visa sig starkast och kunde till slut vinna med 4-2 efter bland annat två mål av Johan Jonsson.

Pushers John Pernsved sa så här om segern:

”Båda lagen kom till spel med något tunna trupper och efter ett par månaders vila så var det inledningsvis rätt tunga ben, mestadels på de svarta som periodvis blev tillbakapressade av Croatia. Pushers ligger dock väldigt bra i försvarspelet och efter en lyckad hög press från anfallarna lyckas Johan sno åt sig bollen av deras rullande backlinje och peta in ledningen 20 minuter in i första halvlek. Resten av halvleken ägde Croatia bollinnehavet men utan att skapa några egentliga chanser och i halvlek leder hemmalaget med uddamålet. Croatia ändrar om något i uppställningen inför andra vilket stundtals lämnar rejäla ytor för kompakta Pushers att kontra på. Vid en av dessa kontringar en bit in i andra halvlek rivs Pushers Johan ner i straffområdet och Zakka kan behärskat utöka ledningen från 11 meter. Ett par minuter senare får Johan göra sitt andra mål i matchen genom en fin lobb på volley över Croatias målvakt som kom helt ensam med två Pushersspelare. Croatia gör efter detta två snabba mål och är på väg mot en kvittering. Tyvärr drar man på sig en utvisning med tio minuter kvar och tråkiga scener utspelar sig på planen, men det lugnar relativt fort ner sig och matchen kan fortsätta. Istället för en kvittering är det Pushers som genom ett skott utanför straffområdet från Henke gör 4-2 med bara någon enstaka minut kvar. Tre poäng till Pushers!”

Croatias Berat Deniz sa så här om förlusten:

”Tuff match mot ett tufft motstånd. De låg bra i sina positioner och väntade på våra misstag,sen så kom de me ett par styck efter bollvinst. Kändes som de ville det mer än oss idag , vilket speglade resultaten, tyvärr! Vi kommer tillbaka starkare!”

Deniz fick även rött kort i matchen och vill passa på att be om ursäkt till Pushers och publiken för sitt beteende i samband med det röda kortet.

Segern gjorde att åttan Pushers nu har samma poäng som sjuan Croatia men aningen sämre målskillnad.

 

Omstarten i 6A bjöd också på ett toppmöte när Tollereds IF begav sig till Bläsebovallen för att möta Sveakurd FCChristoffer Thörngren gav gästerna ledningen i den första halvleken, ett resultat som stod sig till paus. SFC kom dock tillbaka i mitten av den andra halvleken när Karzan Ayoub kvitterade. Bara minuter senare fixade dock rutinerade måltjuven Björn Mellberg tre poäng till sitt Tollered!

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om segern:

”Givetvis oerhört skön seger i en av de tuffare bortamatcherna! Jag tycker vi kämpa till oss tre poäng igår. Hela laget tar jobbet från Gabor i målet till Robben på topp, liknelsen är framförallt utseendemässig 😀! Till matchen så börjar den ganska nervöst med mest ställningskrig men så lyckas vi göra 0-1 vilket göra att Sveakurd trycker på mer och mer. Tycker vi håller undan bra och hotar i kontringar. I mitten av andra kvitterar Sveakurd på en tilltrasslad hörna som går som en flipperkula till slut in i mål. Dock lyckas vi göra 1-2 nästan direkt sen avlöser kontringslägen varandra men vi lyckas inte slå i spiken så det blir ganska nervöst fram till slutsignalen. Så nu hoppas vi QPR kan göra något liknande i helgen!”

Sveakurds målvakt Damir Mehic sa så här om förlusten:

”Dåligt genomförd match. Många spelare som fortfarande är på semester tyvärr. Vi möter ett tjongande Tollered som förvånar mig. Tycker de spelade fin fotboll förra säsongen. Men vinst är vinst. Vi kommer igen. Det är långt kvar.”

TIF:s matchrapport hittas HÄR.

Tollered leder serien och Sveakurd är femma men med två matcher mindre spelade och sex pinnar bakom TIF så är de fortfarande med.

 

6B startade med en storseger för Solängen i onsdags och det blev målrikt även igår!

Fässbergs IF krossade BK S:T Jakob med hela 6-0!

FIF:s Mustafa Shirwani sa så här om storsegern:

”Jag tycker att vi startar matchen riktigt bra, första 10-15 är vi bra och det är även då första målet kommer. Vi hade pratat om att inte bli för bekväma när vi har en ledning och det gjorde vi verkligen inte igår. Vi springer mycket, men vi springer inte alltid rätt då många spelar på ovana positioner. I första halvlek är vi framförallt för plottriga med bollen. I andra halvlek blir det mycket bättre. Sista 30 orkade inte BK S:T Jakob springa mer och då sprang vi mer eller mindre rakt igenom dem. Det syntes att vi inte var nöjde, då la vi tre nya mål med chans på ytterligare 4-5 mål till (med en man mindre i slutet av matchen). Måste dock nämna att det som sticker ut mest från gårdagens match är att Henke ”Olof” Johansson får ett direkt rött kort för att han sparka i stolpen efter att ha missat en klar målchans. Det gör han av besvikelse på sig själv och inte på domaren. Konstigt beslut. Sammanfattningsvis så gör vi det vi ska, vi vinner, vi tar tre poäng och vi blir inte för bekväma. Hade vi kommit upp i vår normala nivå där vi rullar boll betydligt mer så hade det nog blivit några mål till. Vår försvarspel är riktigt bra men det har den varit mer eller mindre hela säsongen. Kul att Egil Edberg fick göra seriedebut. Tråkigt att Nils Björquist gjorde sin sista match då han skall till USA för att studera och spela fotboll, helt klart vår viktigaste spelare under året. Vi önskar honom all lycka, riktig go göbbe!”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om förlusten:

”Uddlöst. Jag tror det ordet sammanfattar vår insats på Åbyvallen. Vi hamnar i underläge efter 4′ och tvåan kommer ett par minuter senare, då vaknar vi till och börjar spela. Vi har en situation på offensivt straffområde där många tyckte att det var straff men inte han som bestämmer. Vi tappar gnistan igen och Fässberg hittar bakom vår backlinje gång på gång. Resten av matchen är kamp om bollen och några halvchanser. Jacob räddar 4 frilägen men Fässbergkillarna hade gott sikte. Vi blickar framåt Sjövalla-Mölnlycke som säkert är revanschsugna efter vårens match (7-1).”

FIF är trea och S:T Jakob är åtta.

 

Det blev även storseger för serieledarna FC Heden då de körde över Sjövalla-Mölnlycke med 5-0! Toni Ceesay gjorde den första halvlekens enda mål och den andra halvlekens första två mål och svarade alltså för ett hattrick!

Tremålsskytten Ceesay sa så här om segern:

”Vi visste innan matchen att Sjövalla-Mölnlycke är ett lag som springer väldigt mycket och som gjorde det tufft för oss på bortaplan. Med detta i åtanke så var vi riktigt taggade och pratade om att ta tag i taktpinnen från första minut. Sagt och gjort, genom hela matchen är vi numret större än Sjövalla-Mölnlycke och det var aldrig riktigt oroligt för oss även om det bara stod 1-0 i halvlek. Vi spelar bra idag och alla i Heden ska ha en stor eloge att inställningen är där i 90 minuter. Sedan vill jag jag ge Mattias Ström uppmärksamhet som gör sitt första mål i Hedentröjan (första i karriären hörde jag) och som han gjorde det! Ett nickmål som Bierhoff hade varit stolt över.”

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om förlusten:

”Vi försökte flytta denna matchen pga många killar är borta fortfarande på semester med mera samt skador. Tyvärr så var inte FC Heden hjälpsamma med detta vilket är väldigt osportsligt av dem trots deras tabelläge. Vi möter det klart bästa laget i serien och segern var rättvis.”

Heden leder 6B och jagande Proletären spelar imorgon. Sjövalla-Mölnlycke är sjua.

 

Gårdagens enda 6C-match blev alltså avbruten med kvarten kvar då bortalaget SK Argo ledde med 1-0 mot Solväders FC. Detta efter att domaren inte kände sig säker efter hot från en utvisad SFC-spelare. Bloggen skrev om matchen igår, HÄR.

 

I 7B vann Chalmers med 4-2 på bortaplan på svårspelade Hästevik mot Hjuvik. Bloggen har tyvärr inte så mycket mer om det matchen i nuläget. Hjuvik är trea i tabellen men tappade självklart viktiga poäng till lagen framför. Chalmers jagar bakom och är fyra.

 

/Rasta