4A drog igång rejält i helgen och betade av hela omgång 15 på två dagar! Det går att konstatera att bara en total kollaps av Kozara kan hindra dem från att vinna serien och att Mossens BK behöver hitta trepoängarna snabbare än kvickt i botten.

 

FREDAG 11/8

FK Kozara – Stenkullens GoIK 8-1

Gårda BK – Lunden Överås BK 0-1

Kode IF – Jonsereds IF 3-1

Mossens BK – SKIF Semberija 0-3

Floda BoIF – Nol IK 3-2

LÖRDAG 12/8

Partille IF FK – Guldhedens IK 1-1

 

Serieledarna Kozara inledde hösten med att fullständigt pulvrisera stabila mittenlaget Stenkullen med hela 8-1 hemma på gräset på Gamlestadsvallen! Det var dock bara 2-0 i halvtid men kändes väl ganska klart när Ali Sanduvac satte 4-0 i mitten av den andra halvleken. Stenkullen fick en reducering innan Kassim Coaney fullbordade sitt hattrick när han gjorde 5-1. 17-årige inhopparen Isaac Shears gjorde sedan matchens sista tre mål i matchminut 85, 87 och 90! Stenkullen rasade alltså ihop ordentligt i slutet.

Kozaras sportchef Savo Drobac kommenterade segern så här:

”Vad ska man säga ? Allt har gått vår väg i år. Man har hållit på med detta i några år nu och allt arbete vi i föreningen har lagt ner känns nu tacksamma. Jag tänker inte låtsats som att vi inte är favoriter nu men inget är klart förrän det är klart. Och jag vet att spelarna kommer att fortsätta vara ödmjuka inför kommande matcher. Att Kode slog Jonsered är ingen jätteskräll men att Gårda skulle torska var väldigt oväntat. När det gäller vår egna match så var resultatet väldigt missvisande. Stenkullen la av att springa efter vi gjorde 2-0. Tycker det var svagt av Stenkullens spelartrupp att ge upp på det sättet de gjorde. Tyckte synd om deras tränare efter matchen.”

Drobacs motsvarighet i Stenkullen, Ingemar ”Ingo” Holm, sa så här om storförlusten:

”Vi börjar bra i matchen och första halvlek ser bra ut, vi har minst lika mycket av spelet som Kozara, men i sista tredjedelen var de mycket vassare och effektivare och gjorde 1-0 och 2-0 på de chanserna de fick. Sen börjar vi andra ganska svagt och Kozara gör både 3-0 och 4-0 rättvist innan vi vaknar till och gör 1-4 och är så när att göra 2-4 och få lite nerv i matchen. Istället gör Kozara 5-1 mot ett allt mer och mer bolltittande Stenkullen och sista 5 -10 minuterna rasar målen in i ett allt mer uppgivet lag . Orken, motivationen, lite naiva och kampviljan tröt tyvärr idag. Vi har ju nu tyvärr hamnat i ingenmansland nu utan chans till att vinna eller åka ur serien, så det gäller nu att ladda om och hitta tillbaka till vinnarspåret igen och det kommer vi göra är jag säker på.”

Då både jagande Jonsered och Gårda förlorade så har nu Kozara tio poäng ner till tvåan Jonsered med sju matcher kvar. Gårda, som är trea, har en match tillgodo och vinst där så har de nio poäng upp till FKK. Stenkullen är sexa.

 

Omstarten i 4A bjöd även på ett Överåsderby där de båda lagen hade väldigt olika förutsättningar. Gårda BK återfinns i toppen och jagar Kozara i toppen och Lunden Överås försöker med alla medel alla hålla sig kvar. Det blev dock en lite oväntad seger för bottenlaget Lunden när lagkaptenen Mattias Alfredsson nickade in matchens enda mål i början av den andra halvleken!

Matchhjälten Alfredsson (bilden till inlägget) sa så här om segern:

”Som väntat ett stort bollinnehav av Gårda. Stort fokus på försvarsspel för våran del. Så matchen såg väl ut som alla som sett båda lagen spela kan tänka sig. För våran del så var det väl nästan första gången i år som ledarduon behövt klia sig i huvudet för att ta ut ett lag, innan har väl de elva som varit hemma och friska spelat. Såg Gårda mot Kode och tyckte precis som igår att de fallit tillbaka i gamla synder och trampar på bollen i stället för att utnyttja sin fart och teknik framåt. Det gjorde dom i våras och då blev vi överkörda.”

Gårdas ena tränare, Stefan Runeman, hade följande att säga om derbyförlusten:

”En missräkning från vår sida i en match som vi verkligen ville vinna av flera anledningar. Vi kändes väl förberedda och matchbilden blev precis som vi hade pratat om innan. De backade hem och försvarade lågt vilket passar oss ganska bra. Men vi fick inte fart på vårt passningsspel och saknade kvalité i framförallt den sista tredjedelen. Vi gjorde det enkelt för Lunden och gör en av våra svagare insatser i år. Det är dock bara att ta nya tag. Nästa vecka väntar en viktig och rolig match mot Jonsered.”

Gårda har fortfarande andraplatsen i så kallade egna händer då de är två pinnar bakom tvåan Jonsered med en match tillgodo. I nästa omgång möts just Gårda och Jonsered!

För Lunden gav segern kontakt med lagen framför. Det är i nuläget en poäng upp till tian Guldheden och tre till nian Partille.

 

Kode IF inledde säsongen knapert men höjde sig innan uppehållet och uppenbarligen har formen konserverats under sommaren. Laget tog nämligen en mycket fin 3-1 seger mot Jonsereds IF i fredags. Det såg ut som den första halvleken skulle sluta mållös men först satte Anton Lindgren 1-0 för KIF och direkt efter kvitterade Robin Lund för Jonsered. Kode var sen starkare i andra och Robin Bäckman sate 2-1 från distans innan Lindgren avgjorde helt med sitt 3-1, tjugo minuter från slutet.

Kodes lagkapten Rasmus Haraldsson sa så här om segern:

En skön start på höstsäsongen. Jonsered är tunga och möta men sett över hela matchen så tycker jag att vi står upp bra i samtliga lagdelar. Jag tror att det var en väldigt kul match att se från sidan då målchanser duggade tätt åt båda håll och individuella prestationer blandades bra med fina kombinationer inom dem båda lagen. Sett till resultatet så är det inte på något sätt orättvist och vi kan verkligen gå ifrån denna match rakryggade.

KIF:s matchrapport hittas HÄR.

Tungt för Jonsered som inte bara förlorade utan även fick sin kapten och bäste målskytt, Peter Nilsson, skadad. JIF har dock fyllt på sin trupp med Elvir Ramadani (senast i Gerdskens BK) och Jesper Pedersen från seriekollegorna Nol IK.

Tur i oturen för Jonsered att även jagande Gårda förlorade och lagen möts alltså i nästa omgång. Kode är bra med som fyra med bara tre poäng upp till JIF. Drömmen om en kvalplats lever alltså vidare för Kode.

 

Jumbon Mossens BK inledde hösten med en tung 0-3 förlust mot Semberija och det ser allt mörkare ut för laget, särskilt så Lunden tog en trea. Dzevat Sali satte den första halvlekens enda mål och sedan skulle det dröja till slutminuterna av matchen innan 2-0 och 3-0 kom. Dzengis Sali satte tvåan i 84:e och Dean Stojanovic satte trean på straff i 89:e.

Mossens assisterande tränare Axel Bergström sa så här om lagets 13:e förlust:

Trist med förlust men defensivt såg det faktiskt bra ut. 0-3 speglar inte riktigt matchbilden. Står länge 0-1 och vi har flera lägen att kvittera. Istället får vi ett oturligt domslut mot oss. Vår back blir neddragen i tröjan men domaren ser inte det och deras gubbe lyfter enkelt in 0-2. Ska dock sägas att domarteamet gjorde en fin insats igår där de lyckades kontrollera allt från eftersmällar till maskningar och filmningar. Nu ställer vi in fokus på nästa vecka. Vi fick tillbaka flera spelare från långtidsskador vilket känns positivt så nu finns förutsättningarna för att vända på detta. Nästa vecka står dessutom tre meriterade nyförvärv redo också.

Semberijas tränare Marko Babic hade följande att säga om segern:

”Välförtjänt vinst. Två olika lag, två olika idéer. Från första minut märkte man skillnad mellan de två lagen. Helt ok tempo för första seriematchen efter uppehållet.”

Tungt alltså för jumbon Mossen som nu har sju poäng upp till Guldheden över strecket och då har GIK en match mindre spelad. Semberija är på en fin femteplats.

 

På den undre halvan tog Floda BoIF en viktig seger mot Nol IK hemma på Flodala. Floda hade 2-0 i halvtid men dubbla mål av Rahel Faraj gjorde att det stod 2-2 med dryga tio kvar. Jim Alexander Josefsson Vestin blev dock matchhjälte för hemmalaget när han satte 3-2 med bara sju minuter kvar.

Nols Kajin Talat sa så här om förlusten:

”Vi inleder matchen katastrofalt. Vi är inte med första 45 och de går in med 2-0 i paus. Andra går vi tillbaka till vår normala uppställningen och tar över fullständigt vi kvitterar med 10 minuter kvar. Några minuter efter kvitteringen får de ett inkast på offensiv planhalva och det blir missförstånd mellan vår back och målvakt de en av deras killar får öppet mål. Tyvärr är det snöpligt men med fem juniorer på bänken och fler tal startspelare borta kan man inte önska sig mer än att försöka i alla fall.”

Bloggen fick inte tag i Flodas tränare Jonas Torefalk för en kommentar om denna matchen men HÄR går det att läsa vad han sa inför omstarten till Lerums Tidning.

Alekuriren har skrivit om matchen och det hittas HÄR.

Åttan Floda skuggar nu sjuan Nol i tabellen.

 

Precis över strecket återfinns Guldheden och Partille och de avslutade den 15:e omgången i lördags. I mitten av den andra halvleken var det fortfarande mållöst men hemmalaget kunde ta ledningen på Lexby genom en straff som Johan Nilsson satte. Med bara sex minuter kvar kom dock kvitteringen, signerad GIK:s Chai-Udom Chanaprakhon. Matchen slutade 1-1.

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om matchen:

”Ett fall framåt jämfört med den usla avslutning vi hade med typ 6-7 raka förluster. Vi har tappat en del gubbar under sommaren och fick börja om på nytt lite. Vi får med oss en poäng som borde varit tre såklart men nu är vi igång iallafall.”

GIK:s kapten Svante Möller sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Inför matchen infann sig en god känsla. Förutsättningarna var fina med en oklanderlig matta och perfekt fotbollsväder. Matchen skulle dock bli nåt helt annat. Första halvlek präglades av många felpass och halvhjärtade närkamper från båda lagen, i synnerhet från vår sida. I andra lyfter vi oss men Partilles 1-0 på straff kommer som en kalldusch. Som tur är viker vi inte ner oss utan skapar ett par lägen varav ett resulterar i kvitteringen i 85:e minuten. Sedan blir det Hawaii-fotboll i slutet där båda lagen kunde avgjort om man hade haft lite mer kyla. Sammantaget är vi nöjda med att vi höjer oss i andra halvlek och kommer tillbaka från underläge. Däremot behöver vi lyfta oss de kommande månaderna för att säkra division fyra-spel även 2018.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Partille har alltså tappat en del spelare inför omstarten, bland annat har Iset Thoma Hajrizaj lämnat för BK Häckens akademi.

Inget av lagen kunde alltså ta sig bort från streckstriden. GIK fortfarande tia och Partille nia.

 

/Rasta