Precis som 4A så avslutade 4B sin 15:e omgång i helgen och alla tre lagen i topp levererade och det bjöds även på ett Mölnlycke-derby!

 

FREDAG 11/8

Ytterby IS – Dalen/KFF 1-4

LÖRDAG 12/8

Öckerö IF – Göteborgs FF 0-3

Eriksbergs IF – Kållered SK 0-4

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Mölnlycke IF 0-3

IF Väster – IF Mölndal Fotboll 2-0

 

Dalen/KFF är redan inne på sin andra match för hösten och precis som i omstarten (3-2 mot Väster) blev det vinst i fredags. Bottenlaget Ytterby IS besegrades med 4-1 och matchhjälte blev återvändaren Bita Bångens som svarade för ett hattrickYtterns IP.

Dalens matchrapport hittas HÄR.

Dalen är trea och har nu hela sju poäng ner till fyran Mölnlycke-Sjövalla. Det är nu sju matcher kvar för Dalen att försöka hinna ifatt tvåan GFF (fyra pinnar före) och knipa kvalplatsen.

Ytterby är näst sist men har bara två poäng upp till Mölndal över strecket.

 

Både ettan Kållered och tvåan GFF vann sina bortamatcher i lördags. Göteborgs FF hade en på förhand lurig match mot ÖckeröPrästängen men laget kunde lämna skärgården med en 3-0 seger. Det dröjde dock till sista halvtimmen innan det lossnade för GFF efter två mål av Teodor Nastevski Lindström och ett av Adrian Sundqvist.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om förlusten:

”Tufft läge för oss med väldigt många otillgängliga av olika anledningar precis som det var i början på säsongen. Tycker ändå vi gör det bra i 60 minuter där vi följer våran matchplan på ett bra sätt. Första timman var det en väldigt tight match med extremt lite målchanser. Man kände hela tiden att första målet skulle bli avgörande för matchutvecklingen och det blev GFF som satte det efter en timma. Då blev vi tvungna att gå upp högre i försvarsspelet och ju längre matchen led chansa mer och mer vilket såklart öppnade upp ytor för GFF att ställa om på. Detta leder till 0-2 med kvarten kvar och sen även 0-3 på övertid. Lite tråkigt att siffrorna blev för stora men så som matchen utvecklade sig så vinner dom rättvist.”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR.

Segern gör att GFF fortfarande är fem poäng bakom och laget får ju hoppas på att ettan Kållered börjar tappa lite poäng. Lagen har möts två gånger redan nämligen. Det gäller ju även för GFF att hålla jagande Dalen bakom sig i kampen om kvalplatsen.

ÖIF befinner sig i ingenmansland och är sexa.

 

Serieledarna Kållered fick en drömstart borta mot jumbon Eriksberg då Mikael Oscander satte 1-0 redan efter fyra minuter. Det blev till slut 4-0 till KSK efter tre mål under matchens sista halvtimme.

KSK:s tränare Jamal El Moussaoui sa så här om segern:

”Kul att vara igång igen efter ett långt uppehåll för våran del. Första mötet mot Eriksberg gick vi segrandes med nöd och näppe så någon underskattning fanns det ingen risk för. Första 45 är en rätt så jämn tillställning där Eriksberg står upp bra med ett rakt och fysiskt spel. Vi slarvar en del när vi äger boll och är lite för klena i duellspelet men vi reder ut det med ett resolut förssvarsspel. vi skapar inte många chanser men två fina chanser resulterade i ett mål innan paus. 2:a halvlek gör vi det svårare för Eriksberg när vi gör allt lite snabbare och med lite bättre kvalité  Det dröjer inte länge innan målen trillar in. Vi vinner tillslut rättvist med 4-0.”

KSK:s matchreferat hittas HÄR.

Lagen befinner sig alltså i motsatta ändar av tabellen. KSK i topp (med fem poäng ner till GFF) och EIF sist med tre poäng upptill Ytterby över strecket. EIF har dock en match tillgodo på lagen framför.

 

Det vankades även derby i lördags när Mölnlycke-Sjövalla IS FK mötte nykomlingen Mölnlycke IF! Efter en mållös första halvlek var det MIF som var starkare och kunde vinna med 3-0 till slut. Erik Sande spräckte nollan i matchminut 63 och Sabahudin ”Sudo” Sulejmanovic satte tvåan lite senare. Matchen avslutades med en straff som Marcus Vogel tryckte in på övertid (även om matchrapporten menar att det var Markus Landén som gjorde målet). Bilden till inlägget på glada derbyhjältar är lånad från MIF:s hemsida.

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om den sköna derbysegern:

”Det var riktigt gött att kliva av planen idag efter 90 minuter. Första 45 är ett typiskt derby, mycket kamp men där jag tycker vi är lite bättre men 0-0 i halvtid. När de sedan bränner ett drömläge i 55:e och vi gör 1-0 i 60:e tar vi över fullständigt. Vinner boll över hela banan, kontrar in 2-0 och ligger rätt. En klockren laginsats där vi kändes bättre tränade än MIS. Som krydda på moset kunde Vogel trycka in 3-0 på straff på övertid som gjorde siffrorna än trevligare att kolla på! Bästa laget i Mölnlycke och helgen är gjord!”

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Robert Kálmán, sa så här om förlusten:

”Det blev bra med publik som kom ner till idrottsplatsen för att bevittna årets match, men tyvärr blev det ett riktigt magplask för våran del. Skall väl inte vara alltför kritisk mot sina kamrater, MEN killarna vet mycket väl om att denna matchen kommer strax efter sommaruppehållet och vi har bara 4-5 pass i ryggen efter sommaruppehållet. Har man då inte skött sin sommarträning blir det såhär. Många gånger har killarna höga krav om hur tex träning och saker kring lagets sköts, men detta resultatet speglar också vilket intresse en del har och hur mycket det är värt att vinna ett derby och ta tre poäng. Det är en hel del i truppen, som får rannsaka sig själv efter detta och det är bara bryta ihop och komma igen. Inget roligt att skriva, men är inte viljan att vinna större än så här får man fundera över vad man håller på med. Grattis också till MIF som väntat många år på detta och gör det bra hela vägen .”

Segern gjorde att MIF klev förbi just Mölnlycke-Sjövalla i tabellen. MIF nu fyra och lokalkonkurrenten femma.

När det gäller förändringar i spelartruppen så har Mölnlycke-Sjövalla plockat in två spelare från föreningens division 6-lag (Sjövalla-Mölnlycke), Simon Bevenäs och Elias Dahl.

 

Lördagen bjöd också på en viktig match på den undre halvan där till slut IF Väster kunde besegra IF Mölndal med 2-0 hemma på ÖnneredsplanRami Kurdali satte 1-0 i mitten av den första halvleken och i matchens sista minut kunde Felix Hermansson sätta dit 2-0 och stänga matchen.

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sammanfattade matchen så här:

”Första halvlek jättedålig. Får inte igång vårt spel alls. Andra mycket bättre men långt ifrån bra. Ligger på hela andra men får inte in bollen och de kontrar in 2-0 med sista sparken.”

Västers matchreferat hittas HÄR.

Segern gjorde att Väster klev om Mölndal. Väster är nu nia och Mölndal precis över strecket på sin tiondeplats.

 

/Rasta