Så här gick det i 6A och 6B i helgen:

 

FREDAG 11/8

6A:

Bergsjö IF – Bergums IF 5-1

LÖRDAG 12/8

6A:

Gamlestaden FF – Bergsjön SK 2-7

6B:

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Proletären FF 0-3 WO

SÖNDAG 13/8

6A:

Real Maskin BK – Lekstorps IF 4-3

 

6A bjöd på flera intressanta möten i helgen och på den övre halvan möttes Bergsjö IF och Bergums IF. Två lag som förra året spelade division 5 och två lag som också gjorde en bra vår i 6A. Det blev dock en ganska ensidig historia som hemmalaget Bergsjö IF kunde vinna med 5-1 efter 3-0 i halvtid. Mattias Tesfamariam blev tvåmålsskytt.

Så här sa Bergsjö IF:s Victor Calming (som satte 1-0) om segern:

”Otroligt viktig seger! Vi hade inför matchen haft väldigt dålig träningsnärvaro cirka 7-8 stycken per träning i snitt pga semestertider. Vi väljer att starta matchen idag lite mer defensivt än vanligt 4-5-1 mest på grund av att vi inte riktigt visste vilken fysisk form våra semester-gubbar skulle ha. När väl matchen var igång så var de inget snack egentligen, vi står rätt i postionerna och Bergum slår långt, vi rullar bollen rätt bra och är snabba i omställningarna och leder välförtjänt med 3-1 i paus då Bergum får en feldömd straff i slutet. Andra halvlek är väl ingen höjdare direkt, Bergum verkade gett upp matchen lite och vi lyckas trycka dit två bollar till. En otroligt viktig seger för oss som haft de lite kämpigt innan sommaruppehållet med en del tjafs och bråk men kan vi bara vara sams med varandra så kan vi plocka lite poäng i höst! Nu är vi med igen! KUL! Kul också att två juniorer (14 år) får visa upp sig i a-laget ikväll och gör de riktigt bra! Framtiden ser ljus ut 🙂.”

Bergums Atbin Vali, som följde matchen från läktaren, sa så här om förlusten:

”Fruktansvärd match från vår sida, där allt vi pratat om att vi ska kämpa för varandra inte infrias. Vi viker ner oss direkt efter vi släpper in målet och hittar inte tillbaka till vår matchplan eller inställning vi hade innan vi släppte in första målet. Visserligen saknade vi 6-7 spelare samt att vår tränare fick vara ombytt och redo för att eventuellt hoppa in men det är ingen ursäkt för hur vi spelade. Bergsjö IF var mer taggade, spelade bättre och vann välförtjänt matchen. De hade en tydlig spelidé som de följde och gjorde det väldigt bra. Stort plus till deras anfallare Lamin Kanteh som var väldigt duktig mot oss. Nu gäller det att bryta ihop och komma tillbaka direkt efter detta. Tvekar inte på att vi gör det, då vi har ett gott gäng och många duktiga fotbollspelare!”

Segern gör att Bergsjö IF nu är fyra, en placering och två poäng bakom just Bergum men med en match tillgodo.

 

Bergsjön SK fortsätter att imponera, även på andra sidan sommaruppehållet. Laget besegrade Gamlestaden FF med hela 7-2 i lördagens match på Gamlestadsvallen! BSK tog ledningen tidigt och kunde precis innan paus sätta både 2-0, 3-0 och 4-0! GaFF fick sedan en utvisning i mitten av den andra halvleken och sista delen av matchen bjöd på inte mindre än fem mål och ett rött även för BSKDek Sheikhusein blev tvåmålsskytt för BSK.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om nederlaget:

”Vi börjar matchen ok, även om det känns skakigt bakåt matchen igenom. Missar två frilägen och ett öppet mål bla. De gör mål på en korrekt dömd straff. Efter det så får vi ett mål bortdömt felaktigt. Men sen börjar raset. 0-1 blir 0-4 på några minuter innan paus och då är matchen körd. Vi sliter på i andra men ett rött kort gör det hela svårare. I det stora hela är det bara att ta fram sågen. Vi var usla allihopa och såhär får det helt enkelt inte se ut. En överkorsad geting är ett för högt betyg för oss. Lyckades dessutom dra på oss fyra skador under matchen. BSK gör en bra insats och kan säkert gå en fin höst till mötes.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

BSK är med riktigt bra i toppen och är nu tvåa, bara en poäng bakom ledande Tollered (dock har BSK en match mer spelad). GaFF återfinns som sexa.

 

I botten av 6A kämpar både Real Maskin BK och Lekstorps IF och de möttes på Bravida Arena i Reals årliga publikmatch! Det blev också en bra publikmatch då åskådarna bjöds på inte mindre än sju mål! Real fick en flygande start då Mohammed Etmamiti satte 1-0 redan i den fjärde minuten! Maskinen släppte sedan aldrig greppet om matchen och ledde med både 2-0, 3-1 och 4-2 och  kunde till slut vinna med 4-3Kone Mory blev två målsskytt för Real och Simon Bodehed för LIF.

Reals Fredrik Vanhanen sa så här om segern:

”Dags för årets publikmatch och i år var det Lekstorp som kom på besök till Bravida Arena. Härlig inramning och för en stund visste man inte om det var Allsvenskan eller division 6-match som skulle spelas. Vi börjar matchen helt klart bättre än Lekstorp och trycker på mest hela tiden. Redan efter en kvart leder vi med 2-0 efter att Momo och Farsan gjort varsitt mål från varsin kant. Lekstorp får sedan en straff i ett av sina första anfall och reducerar till 2-1. Därefter slås det av på takten lite fram till halvtid. I andra halvlek är det vi som börjar bäst igen och tar ledningen med 3-1 och då känns det avgjort. Men strax efter reducerar Lekstorp på en frispark. Vi utökar sedan ledningen till 4-2 genom vår nya spelare Kone ”Konny” som gör sitt andra mål. Igen känns det avgjort men Lekstorp får in en boll nästan direkt till 4-3. Efter detta känns det inte som Lekstorp hotar speciellt mycket utan vi kan relativt enkelt spela av matchen och inkassera 3 pinnar. Matchen igenom känns det som vi är det bättre laget och segern känns aldrig direkt hotad.”

Reals matchreferat hittas HÄR.

Segern skickade upp Real från en elfteplats till en niondeplats och laget gick förbi både Götaholm och just Lekstorp.

Real har dessutom fyllt på truppen rejält inför hösten med inte mindre än sju nya spelare med några välkända lokalfotbollsnamn:

-Josef Anani (från Gårda BK)

-Isaac Mintz (från Gårda BK)

-Anders Dahnér (Från Elisedals IS)

-Kone Mory (har spelat tidigare i Tyskland och Italien)

-Astrit Bunjaku (förflutet i Björndammen)

-Tobias Widberg (från Björndammens BK)

-Daniel Cronqvist (från Farstorps GoIF)

Läs mer om nyförvärven HÄR.

I Lekstorps lagupställning hittades också ett namn från klubbens glansdagar som man uppenbarligen dammat av. Marcus Johansson, som var en av de tongivande spelarna när LIF var ett topplag i sexan för 4-5 år sen, har fått lite sug igen och vi får se om det blir fler matcher.

 

Det skulle spelats en 6B-match i helgen men det blev ingen alls. Syrianska/Arameiska kom inte till spel mot Proletären FF i lördags utan lämnade WO.

 

/Rasta