Så här gick det i 6C och 6D i helgen:

 

FREDAG 11/8

6D:

Hermansby IF – Diseröd SK 2-1

Bosna IF – Hålta IK 2-1

LÖRDAG 12/8

6D:

Bjurslätts IF – IF Warta 0-2

SÖNDAG 13/8

6C:

Sandarna BK – AIF Göteborg 6-0

Gunnared KIF – Hönö IS 0-3

6D:

Neutrala IF – Backatorp IF 4-3

 

Topplagen Sandarna och Hönö var båda igång i söndags i 6C och båda tog stabila segrar.

Sandarna hade inga problem att besegra bottenlaget AIF Göteborg i derbyt på Gröna Vallen. Serieledarna SBK hade 5-0 redan i halvtid och det blev till slut 6-0 efter att Mikael Johansson blivit tvåmålsskytt.

SBK:s Hannes Palmberg (som själv gjorde 4-0) sa så här om segern:

”Kul att vara igång igen. Och att det rullar på som det gjorde under våren. Det var ingen supermatch spelmässigt, men vi hade våra stunder med lite finare spel med kombinationer osv. Min egen insats var väl sådär men det är sekundärt när vi vinner med 6-0. Har inte så mycket att säga om matchen förutom att det var kul att vara igång igen och även visa att vi fortsatt är minst lika bra som under våren.”

AIF:s Erik Entin sa så här om förlusten:

”Möter ett lag som är alldeles för bra för den här serien känns det som, vi gjorde vår vana trogen och släppte in ett tidigt mål. Sedan är de ett välorganiserat lag med få svagheter och som straffar ens misstag. Även om vi är besvikna såklart så är det inte i dessa matcher mot topplag som vi behöver spela på toppen utav vår förmåga, och vi gör ändå en bättre andra halvlek där vi vågade rulla bollen lite mer.”

SBK leder 6C och AIF är elva.

 

Bakom Sandarna jagar bland annat Hönö IS och de kunde inkassera tre nya poäng efter en bortaseger mot Gunnared KIF med 3-0Johan Andersson satte 1-0 i elfte minuten och i den andra halvleken gjorde Marcus Wiseman både 2-0 och 3-0.

Hönös Carl Wiklander sa så här om segern:

”Ja, riktigt kul att få komma igång igen. Dock väldigt jobbigt för min del, efter uppehållet. Tycker ändå att det såg bra ut, vi fick igång spelet lite i andra men det var trögt i början. Men tror att detta var en bra start för oss och att det kan bli en bra höstsäsong.”

Gunnareds Chiaco Aslani hade följande att säga om förlusten:

”Tror det var vår bästa match kollektivt då vi spelade och kämpade genom hela matchen. I andra halvleken hade vi rätt mycket boll men vi var inte tillräckligt giftiga i sista tredjedelen. Hönö hade en del flyt vid sina mål och vi slarvade lite. De spelade organiserat som förra matchen men det blev inte alls lika lätt för dem. Vi har fått ny tränare till laget och det känns som spelarna är mer motiverade och taggade nu. Ska bli kul och se hur vi fortsätter resten av säsongen.”

HIS är nu tvåa bakom Sandarna. Det skiljer i nuläget tre poäng men då har SBK en match tillgodo. Gunnared är tia i tabellen.

 

I botten av 6D tog Hermansby IF en riktigt viktig seger mot Diseröd SK. Hemma på Kärnavallen blev Marco Strandberg matchhjälte när satte 2-1 i mitten av den andra halvleken. Bara fem minuter tidigare hade HIF:s Andreas Averby kvitterat ett tidigt ledningsmål av DSK:s Daniel Broman.

DSK:s Eskil Nordenborg sa så här om förlusten:

”Första 25 är det vår match. Vi tar välförtjänt ledningen. Sedan tappar vi det mer och mer under första halvlek. I andra är det som om två nya lag möts, vi hänger inte med överhuvudtaget och får inte känna mycket på lädret. Det krävdes två Hermansby mål och en räddad straff av vår målvakt Rasmus Thyrén innan vi vaknade. Vi har några heta chanser att kvittera. Men även Hermansby hade ett par giftiga lägen att utöka till 3-1.”

HIF är fortfarande näst sist men har nu bara två poäng upp till just Diseröd på tiondeplatsen.

 

I fredags tappade Hålta IK viktiga poäng mot toppkonkurrenterna när laget föll med 1-2 mot Bosna IF. Edis Dautovic gav BIF ledningen tidigt men i mitten av den andra kvitterade Jimmy Karlsson för HIK innan Dautovic avgjorde matchen på straff med fem minuter kvar.

Håltas målskytt Jimmy Karlsson sa så här om förlusten:

”Otroligt tung förlust i en match där vi är det klart bättre laget. Tyvärr bränner vi alldeles för mycket lägen och Bosna är effektiva i sina kontringar. En eloge för kämparandan i Bosna samt till deras målvakt som var matchens lirare.”

Hålta är trea i tabellen med har nu sju poäng upp till ledande FTU. Bakom Hålta återfinns Bosna på en fjärdeplats, fem pinnar bakom.

 

Ett lag som dock tog chansen i toppen var IF Warta som i och med sin 2-0 seger mot Bjurslätts IF i lördags bara är fyra poäng bakom ledande FTU och då har Warta även en match tillgodo!

I början av den andra halvleken kunde Sean Lucero ge Warta ledningen och precis i slutet hängde Can Aslaner in 2-0.

Wartas Daniel Svensson sa så här om segern:

”Det var ett nervöst Warta som gick ut på Bravida Arena. Mycket snack innan matchen om hur viktigt det var att vinna första matchen på andra halvan efter uppehållet. Vi lyckas ta tag i taktpinnen ganska tidigt i matchen även om vi ibland kändes lite stressade och sökte oss hela tiden framåt i banan. Det är också vi som står för de flesta och farligaste chanserna i den första halvleken som slutade 0-0. Vi fortsatte att kriga vidare och i andra halvlek börjar lösningarna och passningarna sitta mer och mer. Det resulterade också i två ganska identiska mål med en passning snett bakåt i straffområdet. Sammanfattningsvis kändes det bra efter matchen, vi har fortfarande mer att ge. Hösten kommer att bli intressant!”

Bjurslätts Tim Samuelsson sa så här om förlusten:

”Vi kom till spel med lite folk, inställningen var ändå väldigt bra och i första halvlek står vi upp bra, Warta kommer till några lägen men ingen större fara. Även vi har 2-3 bra lägen men 0-0 i halvtid. Andra blir svårt då vi tappar fokus allt eftersom tiden går. Warta gör 1-0 och vi satsar mycket framåt och tappar tyvärr för mycket hemåt då Warta tar vara på det och sätter 2-0.”

Wartas matchreferat hittas HÄR.

Warta som sagt tvåa i tabellen. BIF återfinns på en niondeplats.

 

I söndags kunde Neutrala IF besegra Backatorp IF i en målrik tillställning. NIF hade 2-1 i paus efter dubbla mål av Salih Köse. Även 3-1 kom innan BIF på bara två minuter satte både 2-3 och 3-3. Detta med kvarten kvar. Neutrala drog dock det längsta strået och Hamza Hussein satte 4-3 med fem kvar!

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om matchen:

”Neutrala har spelet större delen av matchen, och är värda segern. De fyller på med mycket folk i anfallen men även springer hem och försvarar med många spelare. Det gör att vi ganska tidigt i matchen inte riktigt orkar ta jobbet, vi kommer inte åt dem i första halvlek. I andra halvlek så gör vi många byten och får lite ny energi, kommer in i matchen igen. Står 3-3. Men sista  tio minuterna gör de 4-3. Riktigt surt efter en fin upphämtning från 3-1. Men man såg ganska tidigt i matchen att många i vårat lag slarvat med sommarträningen, och då blir man straffade när man möter ett kvickt och tekniskt lag som Neutrala. Dock har vi ganska många lägen vi borde förvaltat bättre, men det har även Neutrala. Vi har även en del spelare borta och har två juniorer med på bänken för första gången under säsongen, riktigt roligt att se att dom tar för sig! Nu laddar vi om inför Bjurslätt, skönt att få första 90 minuterna avklarade. Vi kan bara bli bättre!”

Wiklund låter även hälsa att laget gärna fyller på truppen med några fler spelare om någon är intresserad. Klubbens kontaktinfo hittas HÄR.

Backatorp är åtta och Neutrala femma.

 

/Rasta