Våra två division 5-serier har rullat igång lite lätt med följande matcher i helgen:

FREDAG 11/8

5A:

Utbynäs SK – Romelanda UF 5-2

5B:

Kungsladugårds BK – FC Fiskebäck 0-0

LÖRDAG 12/8

5B:

Näsets SK – Donsö IS 0-4

 

Endast en 5A-match i helgen och där tog Utbynäs SK en övertygande hemmaseger mot gästande Romelanda. Tim Berndtson var pigg inledningsvis och gjorde både 1-0 och 2-0 för USK. Innan paus satte även Emil Åstradsson 3-0 och trots en reducering direkt i andra av Romelanda så var segern aldrig hotad utan skrevs till 5-2.

Tvåmålsskytten Berndtson sa så här om segern:

”Tycker vi gör en bra match rakt igenom, blir lite dåligt tempo i slutet men de kan lätt hända när man leder så. Vi förlorade ju första mötet mot dem och det var kanske den sämsta matchen vi gjorde denna säsongen hittills. Vi vann knappt en duell den matchen och inställningen var horribel. Däremot denna matchen så gjorde vi allt det väldigt bra och inställningen var bra och vi jobbade hårt på hela planen. Trots en del avstängningar på viktiga spelare så vann vi helt rättvist och kul att spelare som kanske inte startat annars kliver in och levererar. Jag själv har varit skadad under en lång tid så kändes skönt att få bidra till laget igen.”

USK:s matchrapport hittas HÄR.

Utbynäs befäste sin tredjeplats men har hamnat lite i ett mellanläge då det nämligen är ganska mycket poäng både upp till United Africa och ner till de jagande lagen. Laget får väl försöka behålla fokus och hoppas på att lagen framför tappar formen. RUF är åtta och behöver väl några segrar till för att känna sig säkra men detta beror också på om Öjersjö vaknar till i botten.

 

I 5B bjöds det på en mållös tillställning i fredags på Apelsinplan när hemmalaget Kungsladugård och gästande FC Fiskebäck spelade 0-0. Rapportering lämnas över till min kollega och tillika FCF-tränare Dalla men av matchrapporten att döma så hade KBK ett numerärt överläge sista kvarten dock utan utdelning alltså.

 

I lördags tog Donsö IS en viktig seger när det gäller att hänga på toppstriden i 5B. Näsets SK besegrades på bortaplan med imponerande 4-0. Hemvändaren från Blåvitt, Olle Backman, var lyckosam och gjorde både 1-0 och 4-0 för ö-laget. DIS hade 2-0 i halvtid och övriga mål gjordes av Albert Hansson och Elias Ahlström.

DIS tränare Mikael Schagerlind sa så här om segern:

”Ja, det var en bra start på höstsäsongen. Med tanke på att hela backlinjen var sjuk eller bortrest och att vi då fick ersätta dem med andra och kanske inte så backvana spelare gjorde de en fantastisk insats och ihop med vår målvakt kunde hålla nollan. Annars tycker jag att det var en jämn och bra fotbollsmatch. Näset hade en hel del bra läge men idag var det vi som satte chanserna. Detta var en härlig och väldigt viktig seger för oss. Inte bara tre poäng utan också att vi kunde spela och leverera fotboll på bortaplan och framförallt på naturgräs, vilket vi haft lite svårt för.”

NSK:s Oskar Örth hade följande kommentar till förlusten:

”Hyfsat jämn match där Donsö tar vara på deras lägen och sätter bollen i mål. Vi har två bollar i virket, slarvar mycket både framåt och bakåt. Några fina sekvenser där vi rullar boll men inte får in bollen i mål. En tung förlust. Donsö är ett stabilt och tungt lag.

DIS matchreferat hittas HÄR.

Donsö har alltså bra häng på toppen och är trea, tre poäng bakom ledande Finlandia Pallo AIF. Näset är åtta.

Matchbilder hittas på Skärgårdsfotboll.se (HÄR) och det är även därifrån bloggen lånat bilden till inlägget på tvåmålsskytten Backman.

 

/Rasta