Vi avslutar helgens sammanfattning med matcherna från 7A:

 

FREDAG 11/8

Västkurd BK -Fotö GoIF 5-1

Surte IS FK – Eritreanska IF Göteborg 3-5

LÖRDAG 12/8

Kurdistan SF – Nödinge SK 1-1

SÖNDAG 13/8

Gothenburg Celtic FC – Elisedals IS 2-1

Angered SK – Andalus IF 3-3

 

Nystartade Västkurd BK har inlett hösten strålande i 7A. I förra omgången besegrades toppkonkurrenten Surte med 4-2 och i fredags blev det 5-1 mot en annan toppaspirant, nämligen Fotö.

Matchen var mållös fram till mitten av den första halvleken då Fotö åkte på ett rött kort och VBK samtidigt kunde ta ledningen på den efterföljande straffen (Robin Petersson). VBK avgjorde sedan matchen snabbt med tre snabba mål, två av Dilér Deveci och ett av Pa Majai Njie. Det blev sen varsitt mål i den andra halvleken och en säker 5-1 seger för VBK.

Västkusts Daniel Björkroth sa så här om segern:

”Ja, det kändes som att vi var på tårna och var mer hungriga än Fotö. Vi ville visa att vi är starka och att vi går för seriesegern. Var dock ganska jämt fram till utvisningen som Fotö fick sen var det avgjort efter 45 minuter.”

Fotös kapten Gustav Bäck hade följande att säga om förlusten:

”Riktigt tråkigt förlust, jämn början där vi utbyter chanser. Sen tar de över mer och mer efter utvisning och följande straff. Senare delen av första är de mycket fokus på försvarspel samt att vi inte håller med om dem besluten som tas. I andra försöker vi mer men vi har inte någon direkt kvalitet i vårt passningspel. Västkurd tar en välförtjänt vinst denna fredagskväll, stundtals spelade de bra fotboll.”

VBK är nu uppe i serieledning, fyra poäng före Nödinge SK.

 

Surte IS FK var bra med under våren men har nu inlett hösten med två raka förluster. Senast i lördags blev det 3-5 mot Eritreanska. I början av den andra halvleken kunde Eritreanska avgöra när de gick från 1-1 till 4-1. Surte hämtade in till 3-4 med Haben Gebrengus avgjorde sedan med sitt andra mål för dagen. Även Surtes Rade Radovic blev tvåmålsskytt.

Surte är nu fyra och har hela åtta poäng upp till Västkurd i topp. Eritreanska har inlett med två arla segrar efter uppehållet och är nu sjua.

 

I lördags tappade tvåan Nödinge SK viktiga poäng när det bara blev 1-1 mot femman Kurdistan SFHampus Johansson gav NSK ledningen i mitten av den andra halvleken men med bara en minut kvar kom kvitteringen (Shivan Rashid) för KSF.

NSK är alltså tvåa men har nu fyra poäng upp till ledande Västkurd. Kurdistan är femma.

 

I söndags tog Gothenburg Celtic sin sjätte seger för säsongen när Elisedals IS besegrades med 2-1 och laget har redan slagit sin poängskörd från förra året. Segern grundlades i matchens inledning då Joao Carlos Kolling Netto gjorde 1-0 i tredje minuten och Per Olsson 2-o i fjärde!

Celtic tog inte bara tre poäng, de hade även Barry White på bänken! Oklart om ”The Walrus of Love” har återuppstått eller om det bara är någon som heter likadant…

Celtic är iallafall sexa och EIS nia.

 

Söndagen bjöd också på en jumbofinal när tolvan Angered SK mötte elvan Andalus IF. Tyvärr ingen matchrapport inne ännu men matchen slutade iallafall 3-3. Resultatet betyder att AIF fortfarande är före i tabellen på bättre målskillnad.

 

För er som undrar om 7B så var de spellediga i helgen.

 

/Rasta