Masthugget och Hovås/Billdal spelade mot varandra förra veckan där jag såg andra halvlek. Det var 1-1 i paus men i andra halvlek var Hugget klart bättre. Inget av lagen imponerade storligen defensivt men Masthugget var vassa offensivt och gav med sina ideliga djupledslöpningar Hovås/Billdal stora problem. Hovås/Billdal hade med sig några klassiker i Johan”Was”Westerberg och Adam Kling som var hemma på semester men saknade onekligen Blixt och Möller offensivt.

2-1 kom redan efter fem minuter av andra halvlek efter ett fint anfall där Hannes Sandström tryckte in 2-1 i nättaket. Kort därefter fick bortalaget Brisby-Jeppsson utvisad efter två gula i samma situation och ridån var fullständig. 3-1 kom runt 60:e och dödade matchen rejält. Behzad Kurdali rullade in bollen några meter från mållinjen.

Trots att Hovås/Billdal reducerade blev det aldrig någon nerv då 4-2 kom bara några minuter efter 3-2-målet. Hovås/Billdal fick tyvärr viktige Niklas Borén skadad och det såg allvarligt ut men rapporterna säger att de nog ändå kan bli spel senare i höst. Hovås/Billdal ligger helt klart illa till för nedflyttning om Hällesåker eller Linné vaknar till. Förutsatt att inte Möller och Blixt kan ösa in mål i höst, hemma på gräset är man ju att räkna med rejält. Masthugget slår en bra dag alla lag i serien, en dålig förlorar man mot flera av lagen i serien. Viktige Robert Gladh var tillbaka och kommer bidra med massor i höst.

 

///Dalla