Då var vi igång igen. Och i FCF är vi väldigt glada för en poäng i höstupptakten. Dels för att vi förra årets blåste av åtta matcher på raken med noll poäng men framförallt för att vi i matchen som sådan hade det tufft. Lagårn passar oss illa. Den här ungdomliga snabbheten som de vinröda har på många spelare, den har inte vi och när Lagårn nu ställde upp med 3-5-2 och var väldigt tydliga i mycket det gjorde och det gjorde det bra.

Vi hade matchens första chans när Bengan lyfte in en frispark som Eckerman nickade precis över. Det var nästan vår enda frispark. Första kvarten gjorde vi det ganska bra. Men därefter så lyckades vi aldrig riktigt i matchen. Åtminstone inte i första halvlek. Lagårn fick ett klart övertag på vår högerkant där de hela tiden anföll via Wadmans snabbhet och kom runt vilket skapade en hel del problem för oss. Jag minns inte riktigt hur Lagårn tog sig fram till lägena i första halvlek senast men Thomas gjorde två riktigt fina räddningar minns. Vi gjorde ingen katastrofal halvlek men vi gjorde för mycket dåliga saker i perioder mot ett för dagen riktigt bra motstånd gjorde att vi var glada över 0-0.

Andra halvlek gjorde vi det lite bättre här och där. Framförallt första kvarten men vi hade svårt att komma till målchanserna, backlinjen hos de vinröda var riktigt bra med Vallin, Ahlström och Weimen som alla kompletterade varandra fint och vi fick egentligen aldrig fast bollen på våra forwards under hela matchen. Då skapar man ingenting. Det vi lyckades strypa var i alla fall omställningarna emot oss som ställde till det för oss i första halvlek. Men Lagårn skapade ändå 2-3 grymma målchanser men Thomas räddade upp även det gång efter annan. Med kvarten kvar fick vi Ullet utvisad och då trodde jag att det skulle vara kört. Men Lagårn blev passiva istället för att bara köra var de nöjda över poängen(?) i alla fall så pass att de inte vågade pressa oss högt.

0-0 slutade det och vi är nöjda med poängen. En ganska gedigen insats från oss trots allt men Lagårn var bättre och kommer ju utan problem lösa kontraktet i år. OM de kommer till matcherna med truppen som de hade mot oss, då kommer Lagårn klättra i tabellen.

 

///Dalla