Igår, måndag, bjöds det på två matcher i lokalfotbollen:

 

MÅNDAG 14/8

6B:

Göteborgs City FF – Rambergets SK 4-0

6C:

Önnereds IK – Brämaregårdens FC 3-1

 

I 6B tog Göteborgs City en skön seger och befäste sin mittenplacering när bottenlaget Ramberget besegrades med 4-0. RSK bjöd på ett självmål direkt i matchinledningen men resten av halvleken blev mållös. City växlade sedan upp och kunde i mitten av halvleken göra både 2-0 (Kristofer Jansson) och 3-0 (Mikael Hellohf) innan Toni Maric spikade slutresultatet i slutminuten.

RSK:s tränare Mikael Helier sa så här om förlusten:

”Tyvärr får vi ett baklängesmål efter bara ett par minuter på en tilltrasslad situation men efter det tar vi tag i matchen och det är vi som är det bästa laget i första där vi rullar mycket boll och pressar ner dom utan att skapa så många chanser, har dock ett par där deras målvakt gör bra ingripande på. Sedan i andra halvlek tappar vi mer och mer och de vinner klart rättvist.
Signifikativt för hela året är utan att förklara bort för mycket är alla skador och sjukdomar vi drabbats av och har för tillfället inte mindre än 10 st spelare på skade/sjukfronten så känns riktigt tufft. Jag hoppas att snart kunna få tillbaka några spelare och vi kommer att fortsätta att jobba hårt för att vända detta för vi är ett riktigt bra gäng men svårt med olika startelvor varje match där vi inte kunnat spelat ihop oss.”

Citys målvakt Kim Jonasson sa så här om segern:

”Första matchen efter uppehållet och trots det hade vi en stark trupp med oss, även om ett sent återbud gjorde att vi bara hade 15 gubbar. Vi fick en drömstart med mål efter 3 minuter där vår ytter Adrian avslutar ett fint kombinationspel inom laget men domaren registrerar det som självmål då målvakten kraftigt styrde bollen in i mål. Därefter kommer spelet igång för bägge lag men vi slappnar av mer och mer ju längre halvleken lider och Ramberget får föra spelet mer och mer. Vi sticker mest upp i några snabba spelvändningar, framförallt med högerback KG som flera gånger agerade mer som offensiv ytter på bägge kanter samtidigt! Bägge lagen skapar några chanser var men det blir inget mer mål i första halvlek. Rambergets tränare hörde vi var väldigt positiv i paus medan vi hade betydligt mer att ta tag i och förbättra – framförallt att få igång trötta huvuden och ben efter sommaren. Vi satte in några pigga gubbar från bänken i halvtid, det gjorde skillnad för vi fick igång vårt kantspel med Axel och Adrian som löpte igenom många gånger under andra halvlek. Ett mer aktivt anfallsspel gav snart utdelning genom en briljant soloraid där inbytte Jansson, likt Maradona, från innermittfältet dribblade förbi halva motståndarlaget och kontrollerat la bollen in i mål förbi den utrusande målvakten och vi hade 2-0. Strax därefter brände Ramberget sin bästa chans där en passning genom boxen hittade en gubbe på bakre stolpen som lyckades med konststycket att bredsida bollen stolpe ut när han var några få meter ut från helt öppet mål, där hade det kunnat bli nerv i matchen. Istället forcerade lagkapten och mittback Hellohf in 3-0 på en hörna strax efter och matchen var över, sista halvtimmen spelades med riktig Hawaii-fotboll där inget lag tog hemjobbet utan lämnade stora ytor att anfalla i och fler chansar skapades genom snabba bollar framåt. I sista minuten blev en sådan långboll från vår inbytte mittfältare AC till en kollision mellan deras mittback och målvakt och Toni kunde enkelt rulla in bollen i öppet mål för slutresultatet 4-0. Skön seger att starta hösten med, viktigt att ta poäng i matcherna mot lagen runt oss och nu får vi bygga på detta för att etablera oss helt i mitten av tabellen och bort från botten. Vill lyfta prestationen i andra halvlek från vår ytter Axel som löpte igenom och skapade många lägen. Vi är lite loja i första men bättre i andra, hoppas den förbättringen fortsätter. Stabilt att hålla nollan och göra fyra mål.”

Som sagt en skön seger för City som kan slappna av lite på sin sjundeplats. Värre då för RSK som är näst sist i tabellen.

 

I 6C tog Önnered IK emot nykomlingen Brämaregårdens FCApelsinplan. Det var 1-1 i paus efter att Erik Ewerlöf hade gett ÖIK ledningen och Ludvig Damberg kvitterat för BFC. Önnered återtog ledningen tidigt i andra genom Simon Frindi och sen avgjorde Ewerlöf helt med sitt andra mål för kvällen i slutet.

BFC:s Tobias Hofving sa så här om förlusten:

”Det var en trevlig match, där Önnered sedvanligt inledde med ett nästan löjligt lågt liggande lag. Redan i femte skulle dock motståndarna få en hörna där målvakt inte lyckas få bort bollen och mardrömsstarten var ett faktum. Vi sårade sedan Önnered riktigt bra genom hela första halvlek på giftiga omställningar utan att släppa till mycket bakåt. Motståndarna tävlar i att slå farliga felpassningar och Ludvig förvaltar det fint genom att sätta 1-1. Andra halvlek är jämn, med hård kamp och stundtals mycket slarv från båda lagen. Det märks att det varit sommaruppehåll, och det även på att vår ork brister i slutet av matchen. Vi är inte långt borta, men igår var Önnered det uthålligare laget och man sätter i matchens slutskede först 2-1 på en galen bakåtpass och nickar sedan in 3-1 på en fast situation. Vi tackar för en god match och tar nya tag mot Knippla.”

ÖIK är fyra och får nog rikta in sig på att de inte kanske inte kommer komma så mycket högre. BFC är nia och behöver väl lite mer poäng för att känna sig säkra om nu AIF och Solväder i botten skulle vakna till.

 

/Rasta